TERÖR – BÖLÜCÜ KÜRTÇÜLÜK *** PKK/KCK terör örgütleri hakkında istihbarat raporları

Ahmet TAKAN
ahttakan@gmail.com
25.07.2015
Yeniçağ

Ülkemizde yürütülen bölücü faaliyetlerin ciddiyeti bakımından
Ankara’ya ulaşan son istihbarat raporlarını da aktaralım.

Gelen raporlarda,“PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yönetimince verilen talimat doğrultusunda, Van ili kırsalında faaliyet gösteren örgüt mensuplarının işbirlikçileri ile yaptıkları görüşmelerde;

Van il merkezindeki her mahalleden halk üzerinde etkin, sözüne itibar edilen kişilerin tespit edilmesinin istendiği” ne dikkat çekiliyor. Ayrıca, “Her köyden de ileri gelen ve sözü dinlenen bir kişinin belirleneceği, bu şahısların, kırsala çağrılarak 5 günlük eğitime tabi tutulduğu, akabinde mahalle ve köylere geri gönderilerek bu şahıslar aracılığıyla halk ayaklanması komitesi oluşturulmasının planlandığı, devam eden sürecin bozulması veya Türk Ordusu tarafından Suriye/ Kobani bölgesine olası bir askeri müdahale yapılması durumunda, Van il ve ilçelerinde 6/7 Ekim 2014 tarihinde meydana gelen toplumsal olaylar benzeri halk ayaklanması organize edileceği” ifade ediliyor.

İstihbarat yetkililerince, PKK/KCK terör örgütünün yukarıdaki talimatının sadece Van’la sınırlı olmadığı, tüm Doğu ve Güney doğu Anadolu bölgelerini kapsayan bir talimat olduğu kaydediliyor. Terör örgütünün, sözde serhildan, profesyonel ve istihbarat timleri adı altında üçlü bir yapılanmanın oluşturulduğu bildiriliyor.

Bahse konu timler içerisinde kırsal alanda silahlı/ideolojik eğitim almış şahısların faaliyet gösterdiği, mahalle ilçe ve il bazında örgütlenerek organize bir yapı oluşturulduğu, söz konusu timlere silah/mühimmat aktarımı yapıldığı,oluşturulan sözde istihbarat birimlerince başta güvenlik güçlerine yönelik olmak üzere keşif/istihbarat faaliyetlerinin yürütüldüğü verilen bilgiler arasında.

“Bir başkaldırı durumunda haritalar üzerinde noktalar belirlenerek timlerin yerleştirilmesi için planlamalar yapıldığı, timlerce yapılan çalışmaların belirli aralıklarla kırsal alanda faaliyet gösteren BTÖ mensuplarına rapor halinde sunulduğu tespit edilmiştir. Önümüzdeki süreçte eylemlerin artarak devam edeceği, halk ayaklanmasına kadar gidilebileceği terör örgütün üst düzey sorumlularınca dile getirilmektedir” deniyor.

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, İSTİHBARAT KURUMLARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *