güncellendi * YURTSEVER VATANDAŞA MEKTUP * TEK BİR OY BİLE DEĞERLİDİR. KARAR SENİN……..

Naci Kaptan
05 Haziran.2015

Değerli Yurtsever Vatandaş

Ülkemizin durumundan kaygı ve üzüntü duyan ,Yarınından ve geleceğinden umutlarını kaybetmeye başlayanlar,07 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Türkiye Cumhuriyet’inin en önemli ve seçim sonuçlarının Türk Halkının kaderini belirleyeceği seçime 3 gün kaldı.Kendi yazgımızı kendi ellerimizle ve aklımızla belirleyeceğiz.

08 Haziran sabahında kara bir Türkiye’ye uyanmamak için AKP ile baş edebilecek Muhalefetin 2 büyük partisinden öncelikle CHP ve ikincil olarak MHP şemsiyesi altında toplanmanın gerekçeleri aşağıdaki yazının içeriğindedir.

Ya LAİK DEMOKRATİK CUMHURİYET – Ya İslam Devleti
Ya DEMOKRASİ – Ya FAŞİZM
Ya ÇAĞDAŞ ve AYDINLIK bir Türkiye – Ya Arap cahiliyesine yol alan YOBAZLIK

TEK BİR OY BİLE DEĞERLİDİR.
KARAR SENİN……..

*** KİME OY VERELİM ? ***

CHP’ye kırgın olanlara – liberallere – Türkiye’nin geleceğinden ve gününden kaygı duyanlara .  8 Haziran’da Erdoğan’ın balkon konuşmasını dinlemek iste(ME)yenlere

Değerli Yurtsever aydın arkadaşların bir kısmı Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığından buyana YENİ’leşme adıyla oluşturulan ve CHP’ye yakışmayan  kadrolaşma nedeniyle CHP’ye kırgınlar. Bu kırgınlardan birisi de benim. Değerli Yurtseverlerle birlikte YCHP’ye ve Kılıçdaroğlu’na karşı  ben de büyük tepki duymaktayım.

Değerli Yurtseverlerin CHP’nin dönüştürülmesi hakkında tüm eleştirilerile ben de katılıyorum ve bu konuda Kılıçdaroğlu’na ağır eleştiri mektupları gönderdim. Özetle ben de YCHP’ye karşı tepkiliyim.

Fakat ,

Ben günümden ve yarınımdan endişeler taşıyorum . Bu endişeler aslında genç kuşaklar ve Ülkem adınadır. İlkeli davrananacağım diyerek YCHP’ye oy vermem diyen değerli Yurtseverlere ;

AKP’nin Kurduğu ağır baskı , Laik Demokratik Cumhuriyet rejimini kırması , Türkiye’de yaşam sistemini çağdaşlıktan uzaklaştırarak , şeri hükümleri dayatması , insan haklarını yok eden baskıcı Polis Devletini var etmesi , Faşist uygulamalar , Yok edilen hukuk , Devlet hazinesinin talana açılması , kamu varlıklarının özelleştirme adıyla yabancılara ve yandaşlara peş-keş çekilmesi , Dünyada emsali görülmemiş yolsuzluklar , bilim ve aydınlanmadan uzaklaştırılan eğitim sistemi , Sınır güvenliğinin yok edilmesi ,Ekonominin sıcak parayla yürütülmesi ve altından kalkılması gittikçe zorlaşan dış borçlanma. Aydınların , sanatçıların toplumdan dışlanması , tiyatroların kültür merkezlerinin kapatılması . Çağdaş sanat eserlerinin yok edilmesi. Topluma egemen , Din ve Allah’ın adını kullanan yeşil sermayenin bir sınıf oluşturarak kendilerinden olmayanların çalışma ve iş yaşamında yer almasını engellemesi. İşe girmek için AKP’ye üye olmanız şart koşuluyor. Özetle gün geçtikçe nefes dahi almak zorlaşıyor. Yaşam alanımız gün be gün daralıyor.

Cumhuriyetin tüm birikimleri elden çıktı. Türk halkı kendi ülkesinde maraba oldu. Atatürk ve devrimleri siliniyor .İmam hatipli sayısı milyon oldu. Genç kuşaklar devşiriliyor . En ufak muhalefette hakkınızda dava açılıyor, hapishaneler adam almıyor.Küresel emperyalizm ve yabancı ajanlar Türkiye’ye yerleşti. Ülke aydınları ve TSK ağır saldırının zorlu baskısı altında. Türkiye polis Devleti oldu . Anayasa Mahkemesi , YSK , yüksek yargı , HSYK Cumbaşbakanın arka bahçesi.

İşsizlik yoksulluk diz boyu. DİN çıkarlara tutsak edildi. Dini kullananlar zengin kast sınıfları oluşturdu. Onlardan değilseniz Kamuda ne siz ne de çocuklarınız iş bulamazsınız . Gençler işssizlikte intihar ediyor. Barzani Kürt Devletinin birkaç sene içinde kurulacağını açıkladı . Güneydoğu da Devlet yok . VE DAHA YÜZLERCESİNİ yazabilirim.

Bu şartlar altında İLKELİ DAVRANMAK anlamını yitiriyor !!!

Yaşamımızın   gün geçtikçe zorlaşması , Gelecek kuşakların bilim ve aydınlanmadan uzak yetişecek cahiliye eğitimine mahküm edilmesi , demokratik insan haklarından ötelenmiş bir toplumun bireyi olarak Polis Devletini her an Demoklesin kılıcı gibi başım üstünde duyumsuyorum. Korkuyorum …

Aslında yukarıda yazılmış her bir kelimede sadece kendimi anlatmıyor  , Laik demokratik Cumhuriyet’i özümsemiş , Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini sahiplenen , tüm çağdaş Yurtseverlerin de duygu ve düşüncelerini anlatıyorum.

Böylesi bir tablo karşısında ve bu karanlık süreçten nasıl çıkılacak ?

YCHP’ye kırgın yurttaşların aklı fikri CHP ve Kılıçdaroğlu’nu cezalandırmaya odaklanmış.Ondan bir mek ötesini düşünmüyorlar !!! OY VERMEYEREK CHP’yi cezalandırmanın AKP’ye yarar sağlayacağını neden göz ardı ediyorlar !

Şayet Türkiye böylesi zorlu bir duruma düşmemiş olsa idi CHP’yi el birliğinle cezalandırmak yoluna giderdik. Unutmayın ki Türkiye bölünmeye , rejim İslam devletine ve faşizme doğru hızla  gidiyor.

Laik demokratik Cumhuriyet, parlamenter rejimle birlikte askıya alındı , Diktatör sarayına sayısı bilinmeyen sayıda dakikada 1100 mermi atan uçaksavar olarak da kullanılan silahlar yerleştirildiği yazılıyor. Sarayın üzerinden uçak/helikopter uçması bile yasak . BU KORKU NEDEN ACABA ?

Kırgın Yurtseverler bunları görmezden gelerek sadece ve sadece CHP ve Kılıçdaroğlu’nu cezalandırmak için ya OY VERMEMEYİ veya OYUNUZU  BARAJI GEÇEMEYECEK bir partiye vermeyi veya (hayrettir ki hayrettir) PKK’nın meclis uzantısı olan HDP’ye oy vermeyi düşünüyorsunuz !

Böylece AKP’nin iktidarını sağlamlaştırıyorsunuz . AKP ile CHP’yi teraziye koyarak CHP’yi cezalandırmak için AKP’ye tekrar iktidarı vermenin yollarını aralıyorsunuz. O halde AKP den memnun olmalısınız ?

Değerli arkadaşlar ,
Benim önerim CHP’yi iktidar yapmak amaçlı değildir. Tek düşüncem aklın ışığı altında AKP’nin iktidardan nasıl uzaklaştırılabileceğidir. Var olan şartlar altında tek yol muhalefetin güçlü partileri olan CHP/MHP’nin şemsiyesi altında toplanmaktır.Ancak bu şekilde AKP ile baş edilebilir.

Önemli hatırlatmalar ;

Daha önce de yazmıştım ama tekrar belirtmek isterim ki VP var olan görüntüsü ile CHP’ye göre daha antiemperyalist – Laik Cumhuriyet ve demokrasiden taraf – Üniter yapıyı savunan – Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini sahiplenen – çağdaş görünümdedir. Fakat VP bırakınız iktidar olmayı tüm anketlere göre barajı dahi geçemeyecek durumdadır. VP’ne kayacak oyların çoğunluğu CHP’den gelecektir.İşte bam teli burasıdır . CHP’yi zayıflatan VP oyları seçim sonunda AKP’ye yarar sağlayacak ve CHP de cezalandırılmış olacaktır.

Bu durumda AKP size teşekkür eder.
Hatta uzaktan kumandalı Mercedes bile hediye alırsınız !

Değerli Yurtsever bu seçim hata kaldırmayacak olan ve bir köşe yazarımızın yazdığı gibi KÖPRÜDEN ÖNCE SON ÇIKIŞ seçimidir.

Akıl ve öngörü duygularınızın ardında kalmasın . “İlkeli davrandım” diyerek bir ülkenin geleceğinin kararmasına katkıda bulunmayın. YCHP ile hesaplaşmayı seçim sonrasına bırakın . YCHP’nin CHP’ye dönüştürülmesi AKP faşizmiyle  mücadele etmekten çok daha kolaydır.

AKP’nin iktidarda kalmasını , Erdoğan’ın Başkanlığını tescillemesini istiyorsanız oylarınızı küçük baraj altında kalacak partilere verir veya OY VERMEYE GİTMEZ sonra da RTE’nin balkon konuşmasını alkışlarla dinlersiniz.

Kalın sağlıcakla
Naci Kaptan

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, FAŞİZM, Gundem, HAYATIN İÇİNDEN, Politika ve Gundem, SEÇİM - SEÇSİS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *