TSK’YA KUMPAS KURANLAR BU KEZ DE CHP’YE KUMPAS KURUYOR *** Yandaş Medya Halkın Zekasıyla Alay Ediyor *** Yandaş Medyanın “Sümeyye Erdoğan’a suikast” başlıklı “fabrikasyon” haberine en sert tepkilerden birisi Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’dan geldi *** SÜMEYYE GELDİ Mİ? *** UMUT ORAN’IN AÇIKLAMASI

Gündem – 21 Şubat 2015

Yandaş Medya Halkın Zekasıyla Alay Ediyor

Yandaş Medyanın “Sümeyye Erdoğan’a suikast” başlıklı “fabrikasyon” haberine en sert tepkilerden birisi Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan’dan geldi:

Halkı koyun yerine koyuyor ve zekasıyla alay ediyorlar…
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Ethem Sancak yönetimindeki yandaş medyada çıkan Sümeyye Erdoğan’a suikast saçmalıklarıyla ilgili  “Bunu “haber” diye manşetlerine çakan gazeteler, yaptıklarıyla halkın zekâsıyla alay etmektedirler, halka koyun muamelesi yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan, bu haberlerle açıkça halkın aptal yerine konduğunu kaydetti. İşte Ahmet Hakan’ın bugünkü yazısından ilgili bölüm;

“Sümeyye’ye suikast haberi milletin aklına hakarettir

HABER şu:

-Fuat Avni var ya Fuat Avni… İşte o Emre Uslu imiş…
-Emre Uslu, CHP’li Umut Oran’la Twitter’da gizlice yazışıyormuş.
-Emre Uslu, CHP’li Umut Oran’a gizli yazışmada şunları söylemiş: “Hocaefendi emri verdi, ABD’den bir psikopat bulduk, Sümeyye’yi öldüreceğiz, Tayyip kızıyla uğraşırken, siz de seçimi alacaksınız.”

-Umut Oran da buna karşılık… “Sağ ol abi” demiş.
-Emre Uslu “Bu sefer seçimi alın da İsrail’le ABD’ye ayıp olmasın, tamam mı koç” diye de eklemiş.
-Umut Oran da “Tamam abi” demiş.

Emre Uslu: Utanmıyor musunuz Genç Bir Kızı Manşet Yapmaya

Eksiği var, fazlası yok.Haber bu.

Bunu “haber” diye manşetlerine çakan gazeteler, yaptıklarıyla…

-Halkın zekâsıyla alay etmektedirler.
-Halka koyun muamelesi yapmaktadırlar.
-“Ne versek yerler” yaklaşımındadırlar.
-Milleti aptal yerine koymaktadırlar.
“Çok büyük sallayalım ki millet inansın” demektedirler.
-Halkın aklını tahkir ve tezyif etmektedirler.
-Vatandaşa “Sen aptalsın” demektedirler.
-“Benim hiçbir ölçüm yok” diye bağırmaktadırlar.

Ahmet Hakan

KONU  SÜMEYYE ERDOĞAN İSE AŞAĞIDAKİ HABERİ DE
ANIMSATMAK  YERİNDE OLACAKTIR

SolHaber

Biz onu iyi tanıyoruz: Sümeyye Erdoğan suikast manşetleriyle mi hatırlanacak?

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun sembol isimlerinden olan Sümeyye Erdoğan, bugün yandaşlar tarafından “suikast” iddiaları üzerinden manşete taşındı. Biz de yandaşlar tarafından manşete taşınmayan Sümeyye Erdoğan haberlerini yeniden hatırlatalım istedik…

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda en çok dikkat çeken isimlerden biri olan Sümeyye Erdoğan, Bilal Erdoğan ile birlikte “paraları sıfırlayan” kişi olarak biliniyor.

Bir süredir milletvekili olacağı iddia edilen Sümeyye Erdoğan, bugün suikast iddialarıyla gündeme gelirken biz de eski haberleri hatırlatalım istedik.

SÜMEYYE GELDİ Mİ?

17 Aralık operasyonunun olduğu gün Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan arasında geçen konuşmadan bir bölüm:

n. bilal erdoğan: baba hasan abi ile filan bir araya geldik, abim berat berat, amcam beraber, bir şeyler düşünüyoruz, bu arada bir fikir daha geldi berat’a, bir kısmını diyor faruk’a diğer işler ilgili hemen vereyim diyor, öbür paraları işlediği gibi işlesin zaten konuşmuşsunuz önceden, onu yapalım mı ciddi bir miktarı o şekilde halledebiliriz.

r. tayyip erdoğan: olabilir.

n. bilal erdoğan: tamam, öbür bir kısmını da mehmet gür ile ortak işe başladığımız için, bir kısmını al sende dursun, projeler geldikçe oradan kullanırsın diye verelim mi diyoruz, böylelikle azaltıp geri kalanı da başka bir yere taşıyacağız.

r. tayyip erdoğan: tamam işte onları şey yapın da.

n. bilal erdoğan: tamam.

r. tayyip erdoğan: sümeyye geldi mi?

n. bilal erdoğan: sümeyye eve gelmiş, şimdi buraya gelecek, yanımıza gelecek, tamam babacım,hallediyoruz bugün inşallah, başka bir şey var mı?

r. tayyip erdoğan: şey yapmanızda fayda var, (parayı) tamamiyle sıfırlamanızda fayda var.

n. bilal erdoğan: evet, tamamiyle sıfırlayacağız inşallah.

İKİ TARAFI DA HALLETİ

tayyip erdoğan: sana diğer verdiğim görevler tamam mı?

bilal erdoğan: işte akşam bitirmiş oluyoruz. bir kısmını hallettik. berat ile ilgili olan kısmını hallettik. şimdi mehmet gür ile ilgili olan kısmı herhalde önce halledeceğiz. geri kalan kısmını da artık karanlık olunca halledeceğiz.

tayyip erdoğan: …

bilal erdoğan: inşallah.

tayyip erdoğan: sümeyye ne yaptı?

bilal erdoğan: sümeyye de işte onları çıkardı getirdi filan, konuştuk filan.

tayyip erdoğan: her iki tarafı halletti mi?

bilal erdoğan: verdi herhalde babacığım. ikisini de boşalttım dedi.

tayyip erdoğan: her iki tarafı.

bilal erdoğan: evet. ikisini de boşalttım dedi ama iki taraf derken onu diyorsun değil mi?

tayyip erdoğan: neyse tamam.

SÜMEYYE YANINDA MI SENİN?

bilal erdoğan: hı, babacım.

tayyip erdoğan: sümeyye yanında mı senin?

bilal erdoğan: yanımda çağırayım mı?

tayyip erdoğan: yok bir ses karıştı da onun için dedim.

bilal erdoğan: hıı, yani 25 milyon dolar çalık’a aktarıp, geri kalan kısımla da şehrizar’dan daire alabilir.

tayyip erdoğan: neyse nasıl şey yapıyorsanız yapın, halledin.

http://haber.sol.org.tr/turkiye/yandaslar-yazdi-savcilik-harekete-gecti-sumeyye-erdogana-dmden-suikast-108239

UMUT ORAN’IN AÇIKLAMASI

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yandaş medyanın ortaya attığı ağır iddialar için “‘alçakça, şerefsizce iftira’ nitelemesi yaptı. Kendisinin @fuatavni’yle Twitter’dan sohbet ettiği iddialarını delilleriyle önceki gün yalanladığına ancak hakkındaki iftiraların sürdüğüne dikkat çeken Oran, “Ethem Sancak’ın gazeteleri bu iş için özel görevli, organize bir saldırı var. Kendisini aradım, telefonuma çıkmadı. Alçakça, şerefsizce iftiralar söz konusu.” dedi. “

***

Odatv.com

Dün Bilal bugün Sümeyye

AKP’nin yayın organı Akşam, Star ve Güneş gazetesinin Fuat Avni ile CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’a ait olduğu iddiasıyla yayımladığı yazışmalara, Umut Oran’dan cevap geldi. İddia edilen yazışmalara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küçük kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleneceği ileri sürüldü.

CHP milletvekili Umut Oran yaptığı açıklamada, tüm bu iddiaları yalanlayarak “sistematik olarak yapılan ve halen süren planlı, çirkin, iftira, çamur at izi kalsın yayınlar bugün yeni ve tehlikeli bir hâl almış bulunmaktadır” dedi.  “Bir takım karanlık odaklar 7 Haziran seçimlerine yönelik kirli hesaplarını sahneye koymaktadır” diyen Umut Oran, “Kamuoyu hatırlayacaktır Ergenekon davasında da Bilal Erdoğan’a suikast yapılacağı yalanı güncel moda olarak kullanılmıştı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçda suikast senaryosunun figüranı olduğu acı gerçeğini daha kısa süre önce itiraf etiğini henüz unutmadık” ifadelerini kullandı.

İŞTE UMUT ORAN’IN AÇIKLAMASI:

“Hükümet yanlısı yayınlarıyla bilinen birtakım ‘gazetelerde’ şahsımla ilgili olarak 17.2.2015 tarihinden bu yana sistematik olarak yapılan ve halen süren planlı, çirkin, iftira, çamur at izi kalsın yayınlar bugün yeni ve tehlikeli bir hâl almış bulunmaktadır. Benim adım kullanılarak bu gazetelerde yapılan ve artık seviyeli değerlendirme yapmakta zorlandığım bugünkü hastalıklı yayınlar karşısında açıklama yapmam zorunlu oldu.

Öncelikle ben aile yaşamına dikkat eden, siyaset kirlense bile kutsal gördüğüm aile ilişkilerinin, bireylerinin her zaman korunmasından yana olmuş birisiyim. Herhangi bir yurttaşımızın aleyhine, insan hayatına kasteden, böylesine alçakça, iğrenç ilişkiler içine girmedim, girmem de, bu olay tamamen akıl almaz bir hayal ürünüdür.

İlk olarak yaptığım “bu olay tezgahtır, kumpastır, tamamen reddediyorum” açıklaması halen ve aynen geçerlidir. Olmayan ilişkiler, hayal ürünü yazışmalar partim ve benim adım üzerinden yapılmakta, bir takım karanlık odaklar 7 Haziran seçimlerine yönelik kirli hesaplarını sahneye koymaktadır. Ancak ilk günden bu yana sayısız suç duyurusunda bulundum, TİB Başkanlığı’na, Ulaştırma Bakanlığı’na, Twitter’a, RTÜK’e başvurdum hakkımdaki yayınlara karşı mücadele veriyor, gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum.

Yurttaştan olmaktan öte ben bir CHP milletvekiliyim. Böylesi bir alçakça komploya karşı gerekli hukuksal mücadeleyi gösterecek kararlılık ve azim içinde olduğum herkesçe bilinir. Kamuoyunun bilmesi gereken tek şey siyasal iktidarın kumpas kurma konusundaki birikimidir. AKP’nin kumpas kurma konusundaki mantığı ve aklı belli ki değişmemiş, gelişmemiş. Kamuoyu hatırlayacaktır Ergenekon davasında da Bilal Erdoğan’a suikast yapılacağı yalanı güncel moda olarak kullanılmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da suikast senaryosunun figüranı olduğu acı gerçeğini daha kısa süre önce itiraf etiğini henüz unutmadık. Bugün artık net bir biçimde görülmektedir ki devletin bütün sistemi ele geçirilmiş, iktidar olmak yerine ele geçirmenin sonuçları uygulamaya konulmuştur. Olmayan kamu düzenini ve kamu bürokrasisini işletmek adına tüm kurum ve kuruluşları gerçeği ortaya çıkarmaya davet ediyorum. Bunun için de yasal her türlü başvuruyu yapmaya devam edeceğim.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bugünkü yayınlarla ilgili soruşturma başlatmış olmasına da sevindim. Fransız düşünürü Mirabeau’nun dediği gibi “Adalet topaldır, ağır aksak yürür ama gideceği yere er ya da geç varır”. Bu karalama kampanyasını yürütenlerin cezalandırılacağı, tek tek yargılanacakları günü göreceğimize inanıyorum.

Bu konuda yarın TBMM’de çok daha geniş kapsamlı basın toplantısı düzenleyerek bugüne kadar neler yaptığımı bundan sonra atacağımız adımları da kamuoyuyla paylaşacağım.”

http://www.odatv.com/n.php?n=dun-bilal-bugun-sumeyye–2002151200

This entry was posted in Gundem, Haber, İSTİHBARAT KURUMLARI, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *