İKTİDAR PARTİLERİ “MİLLİ İRADE” OLABİLİR Mİ ? * BİLMEYENLERE SÖYLEYELİM – MİLLİ İRADE TÜRK MİLLETİNDEDİR!

Mustafa ACER
16. 01. 2015

MİLLİ İRADE TÜRK MİLLETİNDEDİR!

AKP kendisini Milli İrade olarak tanımlamaktadır. Milli irade, bir siyasi teşkilatın tekelinde değildir ve hiçbir parti Türk Milletinin iradesine ambargo koyamaz. Bu ifade tarzı, otoriter bir düşünceden kaynaklanmaktadır.

AKP “Milli irade benim” anlayışı ile; Devletin bağımsız olması gereken kuruluşlarını, Askeri ve sivil otoriteyi, Yargıyı, Basın ve yayın kuruluşlarını, Üniversiteleri, Sanayicileri, Sanat dünyasını, Meslek örgütlerini ve sivil toplum kuruluşlarını kendi emrine almak istemektedir.

AKP’nin bu düşünce tarzı, Türk Milletinin iradesine ipotek koyma isteğinden kaynaklanmaktadır.

Milli İrade Türk Milletindedir. Türk Milleti özgür iradesi ile seçimini yapar ve 4 yıl süre ile Ülkeyi yönetmek üzere bir siyasi teşkilata veya koalisyona emanet eder. Yönetime seçilen partiler; Milli irade değil, Millete hizmet için seçilmiş olan emanetçidir. Hükümetin emaneti başarı ile taşıyıp taşıyamadığına Milli iradesini kullanma yetkisine sahip olan Türk Milleti karar verecektir.

Bu gün hükümet etme yetkisi AKP’dedir, yarın bir başka partide olacaktır. Milli irade daima Türk Milletinde kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır.

Türkiye Cumhuriyetini yönetmek için seçilen Hükümet; Türk Milleti tarafından sınırlı süreli olarak görevlendirilmiş emanetçidir. Yani Devletin sahibi olan Hükümet değil, Türk Milletidir. Hükümet, Devletin bütün olanaklarını istediği gibi kullanma hakkına sahip değildir. Hele ondan menfaat sağlama hakkına hiç sahip değildir.

Türk Milleti emanet ettiği yönetimi; Egemen Dış güçlerin yönlendirmesi ile Ülkenin bölünmesine götürecek şekilde terör örgütleri ile görüşmeler yapan, BOP ile İslam dünyasını savaş alanına çeviren, Yahudi Cesaret ödülü alarak hizmet eden, Ülkenin varlıklarını yandaşlara ve yabancılara peşkeş çeken, Devletin imkanlarını şahsi menfaatleri için kullanan, Fakat Türk Milletini yok sayan AKP’den geri almasını bilir.

AKP Milli irade değildir ve Türk Milletinin iradesini gasp edemez.

AKP; 3 seçim döneminde TBMM’de çoğunluk sağlamış fakat emaneti iyi kullanamamıştır. Ayrıca Milli iradeyi kendisinde zannedip, istediği her şeyi yapabileceğini zannetmektedir. Türk Milleti; Türkiye Cumhuriyetinin nasıl yönetildiğini görmekte ve değerlendirmektedir.

Türk Milleti; İlk seçimde kendi iradesini kullanacak, Ülke menfaatleri için çalışan, Hiçbir yabancı gücün yönlendirmesine fırsat vermeyen, Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk İlke ve Hedeflerine inanan kadrolara hükümet görevi verecektir. Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın.

Türk Milleti; kendisini yok sayan, AKP’yi Milli irade diye tanıtan ve haklarını elinden almak isteyen bir partinin, Millet iradesini daha fazla gasp etmesine müsaade etmeyecektir.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *