CHARLIE HEBDO *** PARİS’TE SİLAH SESLERİ * FRANSA’DA RADİKAL İSLAMCI’LAR MİZAH DERGİSİNE SALDIRDI * 12 ÖLÜ


PARİS’TE SİLAH SESLERİ

Ceyhun Balcı

Yer : Paris
Tarih : 07.01.2014

Yerde yatan bir yaralı! Saldırgan o denli yoğunlaşmış ki yok etmeye bu yaralının kafasına sıkıp işini bitirmeyi göz ardı etmiyor. İnsanlığın belleğine kazınacak bu kareyi hiç bir güç, hiç bir etki silemeyecektir. Amaç da bu olduğuna saldırganlar fazlasıyla başarılı olmuştur.

Kör kurşunların hedefi bu kez Paris’teki bir gülmece dergisi oldu! Ürkü verici ve onaylanması olanaksız bu eylemin acıtıcı yanı da budur. Kaleme karşı silah! Okumayı, yazmayı, çizmeyi, kısacası düşünmeyi aklının ucundan geçirmeyenlere yakışan bir manzara!

Bu olayda güvenlik güçlerinin yanı sıra eli kalem tutanların hedeflenmesi üzüntüyü katlayan bir etken.Ama, olaya bir başka açıdan bakmak da kaçınılmaz!

Paris ve terör denilince aklıma hemen ASALA geldi. Uzunca süre dünyanın dört bir yanında üstelik her biri uygarlığın beşiği sayılacak kentlerde ASALA denen kana doymaz terör örgütü elçilik sürücüsünden, din görevlisine, büyükelçi eşinden konsolosuna ve hatta büyükelçisine varıncaya dek onlar Türk’ü yaşamdan kopartmıştı.

Orly’de katliama girişip de baltayı taşa vuruncaya kadar bu vahşet eller, kollar bağlı şekilde izlenmişti! Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen uygar batı namlular kendisine yönelince biletini kesebilmişti terörün!

Paris’te yaşanan ve suçsuz insanların canını alan terörün hiç kuşkusuz kutsal gerekçeleri var! Kutsal kişiliklerin karikatürize edilmesi ve bu yolla kutsala el uzatılması kimileri için fazlasıyla haklı gerekçe olmaya yetebilmiştir. Fransız gülmece dergisi Charlie Hebro bu nedenle hedef alındı. Kutsalıma dokundun ölmelisin diyenlerin vatanları çiğnenirken, her türlü varlıkları talan edilirken suskun kalmaları, uysalca davranmaları da ilginç bir durum olarak not edilmeli!

Bu dehşet verici görünümün oluşmasında tek sorumlu tetikleri çekenler değil elbette! Bu tetiklerin çekilmesinde sorumluluğu olan başkalarına da dokundurmak kaçınılmaz!

Basın Paris’teki olaya “Fransa’nın 11 Eylül’ü” nitelemesini uygun görmüş.Biraz geriye gidip gerçek 11 Eylül’e ve sonrasına bakalım!

Amerika’da ikiz kuleleri yerle bir eden olaydan sonra insanlık aynaya bakmak yerine ortaçağa dönmeyi yeğlemişti. Afganistan’la başlayan ,işgaller, Irak, Libya ve son olarak Suriye ile sürdü.Komşu Irak’ta milyonu aşkın insanın canını almak terör değil miydi?

Yine komşu Suriye’de Esad’ı devirmek uğruna yığınla haydudu ortalığa salmak terör değilse neydi?

Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana Tunceli’de feodal artığı Seyit Rıza’yı, gerici Şeyh Sait’i, Koçgirileri desteklemek terörün ağababası sayılmaz mıydı?

Aradaki fark şuydu! Batılı terörü başkalarını yola getirmek için kullanma hakkı bulurken kendinde, terör ve dehşet kendi topraklarına geldiğinde tepki gösterir olmuştu. Bu bağlamda, batılının kendi yaşadığı yerleri uygarlaştırdığını görmedik mi hep? Kendisinden uzak oldukça, kendisine silah doğrultmadıkça terörü besleyip, büyüttüğünü nasıl unutabiliriz?

Yayılmacı emellere hizmet ettiği sürece terörden yakınmacı olmayan batılının ikiz kuleleri yıkılınca terörün farkına varması, Londra’nın, Paris’in, Madrid’in göbeğini kana bulayan terörü yaşayınca dehşete düşmesi içtenlikli bir tepki midir?

Bu olumsuzluktan bir olumluluk çıkmasını bekleyip, hiç olmazsa bu kez artık uygar dünyanın teröre destek vermekten vazgeçmesini umalım mı? Yoksa, alışmış kudurmuştan beterdir ya da huylu huyundan vazgeçmez diyen atalarımızı bir kez daha mı analım? Bu gerekçeyle batı kaynaklı şiddetin bir kez daha hız ve haklılık kazanması ne yazık ki olasılık dışı gibi görünmüyor!

https://cumhuriyetciyorum.wordpress.com/2015/01/07/pariste-dehset/

Haber görseli

 

Fransız mizah dergisine saldırı: 12 ölü

Fransa’da yayınlanan mizah dergisi Charlie Hebdo’ya saldırı düzenlendi. Kalaşnikof ile düzenlenen silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

Fransa’nın başkenti Paris’te yayınlanan “Charlie Hebdo” dergisine saldırı düzenlendi. 7/24 korunan binaya giren 3 kişi ‘Allahu Ekber’ diyerek kalaşnikof ile çalışanların üzerine ateş açtı. Paris Savcılığı, aralarında 2 polis ve  4 karikatüristin de bulunduğu 12 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ağır yaralandığını duyurdu.

Elysee Sarayı’nda kabineyle kriz toplantısı yapılırken Başbakanlık’tan da bildiri yayımlandı. Bildiride, alışveriş merkezleri, televizyon ve gazete binaları ile toplu taşıma araçlarında güvenlik önlemlerinin en üst düzeye çıkarıldığı belirtilerek halka dikkatli olmalı çağrısında bulunuldu.

Öte yandan Fransa İslam Konseyi, olayı sert bir dille kınayarak saldırının Müslümanlara mal edilmemesi gerektiğini bildirdi.Saldırganların ‘Peygamberin intikamını alıyoruz’ diye bağırdıktan sonra yaklaşık 10 dakika otomatik silahlarla taradıkları ileri sürülüyor.

Haber görseli

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Saldırganların saldırı sonrası otomobil ile kaçtıkları, polisin ise geniş çaplı bir araştırma başlattığı belirtildi. Saldırı nedeniyle Fransa’da kırmızı alarma geçildi. Dergi binasının bulunduğu 11’nci bölgedeki okullarda tahliye edildi.

Saldırıdan kurtulan karikatürist Coco: El Kaide’yiz dediler

Saldırıdan kurtulan karikatürist Coco, saldırıyı düzenleyenler için “El Kaide’den olduklarını söylediler” dedi.

Derginin çizerlerinden Coco, olayı şöyle anlattı: “Kızıma bakmaya gitmiştim. Gazetenin kapısına geldiğimde silahlı ve maskeli iki kişi bizi vahşice tehdit etti. İçeriye girmek istediler. Ben şifreyi girdim. Wolinski ve Cabu’ye ateş ettiler. 5 dakika sürdü. Bir masanın altına sığındım. Kusursuz Fransızca konuşuyorlardı. El Kaide olduklarını, intikam aldıklarını söylediler.”

Yazı işleri toplantısında saldırdılar

Fransa’nın Le Monde gazetesi, dergiden bir gazeteciye dayanarak verdiği haberinde saldırının olduğu saatlerde dergide yazı işleri toplantısının yapıldığını ve saldırganların büyük olasılıkla bunu bildiğini belirtti. Haberde “Haftanın diğer günlerinde dergide çok fazla kişi olmaz, bunu biliyorlardı” denildi.

Cumhuriyet yürüyüşü çağrısı .Saldırı sonrası Sosyalist Parti Paris’te “Cumhuriyet Yürüyüşü” çağrısı yaptı.

Kalaşnikof ve roketatarlı saldırganlar kaçarken bir polis aracını da hedef aldı

Saldırganlar olay yerinden siyah bir araçla kaçtı 

Charlie Hebdo, Hz. Muhammed’in hayatını çizgi roman haline getirmişti. Fransa’da satışa çıkan derginin içeriğinde Hz. Muhammed’e karşı alay ve küçük düşürme olmadığını ifade eden derginin yayıncıları, İslam dininin bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

MERKEZİ ATEŞE VERİLMİŞTİ

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Kasım 2011’de “Hz. Muhammed” karikatürleri yayımlamış, ardından başlayan protesto gösterilerinde derginin editoryal işlerinin yürütüldüğü Paris’teki merkezi ateşe verilmişti.

Dergi, 19 Eylül 2012’de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış ve pek çok ülkede büyük tepkilerle karşılaşmıştı. Charlie Hebdo, genellikle Papalık, Hristiyanlık, Yahudilik gibi diğer inançlarla ve kutsal kabul edilen değerlerle ilgili de alaycı karikatürlere yer veriyor.

Hollande olay yerine gitti

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Charlie Hebdo dergisinin Paris’teki merkezine yapılan silahlı saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hollande, olay yerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Teröristler bu dergiye karşı saldırı gerçekleştirmiştir. Daha önce de bir takım saldırılara maruz kaldı. Koruma altındaydı. ama bu korumanın artırılması gerekiyor. Bu ifade özgürlüğüne yönelik bir saldırıdır. Sert bir biçimde duracağız. Ulusal bütünlüğümüzü koruyacağız. Kararlı biçimde davranacağız önümüzdeki günlerde. İlerleyen saatlerde Fransız halkına da sesleneceğim. Çok zorlu bir zamandan geçiyoruz. Bu saldırganların bir an önce yakalanması gerekmekte. Biz özgürlük ülkesiyiz. Dolayısıyla bir takım tehditlerle karşılaşıyoruz. Ama en önemlisi saldırganların bulunması. Kimse saldırıda bu şekilde davranamaz. Kimse bu ülkenin ruhuna zarar veremez. Bugün 11 kişiyi kaybettik. Ve yaralılar da var.”

Fransa’da onbinler protesto için sokakta

Charlie Hebdo dergisinin bulunduğu binaya silahlı saldırıda 12 kişinin yaşamını yitirmesinin ardından, onbinlerce Fransız sokağa çıktı.

Avrupa’nın göbeğinde, Fransa’nın başkenti Paris’te ifade özgürlüğüne saldırıldı, basına katliam düzenlendi. Hz. Muhammet’le ilgili, tartışılan karikatürleri yayımlamış haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’in merkezinde bulunan binasını dün yüzleri maskeli 3 militan makineli tüfekler ve RPG’lerle bastı. Tekbir getiren ve “Peygamberin intikamını aldık” diye bağıran militanlar, Kalaşnikoflarla dergi çalışanlarını taradı. Yaklaşık 50 el eden ateş militanlar, derginin en önemli isimlerinin içinde olduğu en az 12 kişiyi öldürdü, 5’i ağır 10 kişiyi yaraladı.

EN ÜNLÜ ÇİZERLER ÖLDÜRÜLDÜ

Kurbanlar arasında Fransa’nın en meşhur karikatüristlerinden bazıları var. Genel yayın yönetmeni Stephane Charbonnier (Charb) ile Cabu, Tignous ve Wolinski mahlaslarıyla tanınan çizerler de öldürüldü. Charbonnier, Kaide’nin “ölüm listesinde” bulunduğundan polis koruması altındaydı. Fransa’nın son 20 yılda gördüğü bu en kanlı terör saldırısı, aynı zamanda Avrupa’da basına yönelik eşi benzeri görülmemiş bir katliam. Tüm dünyadan tepki yağıyor.

FRANSA’DA ONBİNLER PROTESTO İÇİN SOKAKTA

Parisliler, Charlie Hebdo saldırısını protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar. Saldırının ardından akşam saatlerinde başta derginin binasın olmakla birlikte Fransa genelinde onbinlerce kişi bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

Karikatüristlerin çizgileriyle Fransa’nın 11 Eylül’ü

Paris’te karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun binasına düzenlenen ve 12 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından çeşitli ülkelerden karikatüristler, kanlı saldırıyı protesto eden karikatürlerini sosyal medya üzerinden yayınladılar.

Öldürülen Charbonnier son karikatüründe olacakları çizmişti

Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıda hayatını kaybeden karikatüristlerden Stéphane Charbonnier, son karikatürlerinden birinde Fransa’da radikal saldırı tehdidine dikkat çekmişti.Charlie Hebdo’ya yapılan saldırıda Fransa’nın en tanınmış karikatüristleri ve derginin öncülüğünü yapan isimler Stéphane Charbonnier ve Jean Cabut da hayatını kaybetti. İki isim de derginin önemli isimlerindendi.

Tüm dinlerdeki radikallere eleştirilerde bulunan ve bu nedenle sürekli tehdit alan derginin öncülerinden Charbonnier son karikatürlerinden birinde Fransa’da radikal saldırı tehdidine dikkat çekmişti.

İşte o karikatür:

Üst yazı: FRANSA’DA HALA TERÖRİST SALDIRI OLMADI

-Dikkat (attendez)

Diğer balon: Ocak ayının sonuna kadar dileklerimizi sunarız

İşte saldırıya gelen ilk tepkiler…

Fransa’daki kanlı saldırıya tepki yağdı

Fransa’nın ünlü karikatür dergisine yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırı dünya kamuoyunu ayağa kaldırdı. Türkiye’de de saldırıya büyük tepki gösterildi.

CAN DÜNDAR @candundaradasi

“İslam,terörle anılmasın”isteyenin yapması gereken,Paris katliamına dair”ama”sız,sert,acil bir kınama ve barbarlıkla net bir ayrışma olmalı.

Saldırının net 2 sonucu: Filistin’i yeni tanıyan Fransa’da İslamofobi ateşlendi. Lanetlenen Hz.Muhammed karikatürleri bütün dünyaya yayıldı.

Samet Guzel @Guzelzinho

Olmeden yasam olmuyor ama oldurmeden yasam mumkun. Dini, dili, irki kim olursa olsun, oldurene lanet olsun…

Armagan çaglayan @Armagan_caglaya

Korkunç!

Serap Duygulu @serapduygulu

Müslümanlığın bu olmadığını, öldürmenin yok etmenin dinimizde olmadığını anlatamayacağız yine. İslamiyeti korumak adına, zarar vermek! Pes!

Erdil Yasaroglu  @erdilyasaroglu

Mizahçı arkadaşlarımıza yapılan bu saldırı çok üzücü. Karikatüre silahla karşılık vermek çok korkunç.

uğur gürses @ugurses

Avrupa’da Müslüman kökenli göçmenlerin işi çok zor artık…’Oh oldu’ türü bakış açısı hem vahşice, hem de akılsız ve vicdansız…

ismail saymaz @ismailsaymaz

karikatüre karşı kurşun…

enver aysever @enveraysever2

Özgürlük üstüne insanlığın verdiği emek kana bulandı yeniden…

Sevinç Eratalay @EratalaySevinc

Fransa saldırısında korkudan çatıya sığınan insanları öldürmüşler.Tek doğruya inanmak ve onun için insanları öldürmek korkunç.Çok kötü..

Atilla Taş @AtillaTasNet

İslam’ı hoş görü dininden alıp, tüm Dünya’nın nefret ettiği bir terör dini yaptılar, evet fazlasıyla başardılar bunu!

Tuna Kiremitçi @140darbe

Charlie Hebdo saldırısı hem İslamofobiyi hem de IŞİD’i konsolide edecek. Kanlı bir kazan-kazan durumu.

FERHAT TUNÇ @ferhatttunc

Cumhurbaşkanı Hollan, kabineyi olağanüstü toplantıya çağırdı. Sadece Fransa’nın değil bugünü Avrupa’nın 11 Eylül’ü olarak not edebiliriz!

Gonca_Vuslateri @Gonca_Vuslateri

Mizaha saldırı bitmediği gibi, insanın kendini komik duruma düşürmesi de bitmez .. lakin “denge” bu da değil. …. / Paris’e selam!

Cem Mumcu @cemmumcu

Bir müslüman olarak bunca vahşetten sonra bende bile islamofobi var.

İnsanlığın ve vicdanın öldüğünü gösteren tehdit mesajları

Fransa’da Charlie Hebdo dergisine gerçekleştirilen saldırı sonrasında Türkiye’de kanlı saldırıyı savunanlar ve mizah dergilerine tehdit mesajları yollayanlar oldu.

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

Kanlı saldırı sonrası sosyal medyada 12 kişinin öldürülymesini haklı çıkartmaya ve yaşanan katliamı aklamaya çalışan kullanıcılar oldu. Bazı sitelerin yaptığı haberlerin altına yazılan yorumlar da kan donduran cinstendi.

Charlie Hebdo dergisinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatürün yayınlandığı gerekçesiyle birçok kullanıcı ölümleri haklı göstermeye çalıştı.

İŞTE FRANSA SALDIRISI SONRASI YAPILAN VE İNSANLIĞIN VİCDANIN ÖLDÜĞÜNÜ GÖSTEREN TEHDİT MESAJLARI

 

 

This entry was posted in AB, DİN-İNANÇ, İrtica, ORTADOĞU ÜLKELERİ, RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *