EGE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ CANDEĞER YILMAZ’A AÇIK MEKTUP

Sayın rektör Candeğer Yılmaz,
 
Sizi onurlandıran bir makama atanmıştınız…
Siz bu makamı onurlandırabildiniz mi ?
 
Bu makamı aydın duruşla , demokratik haklara saygılı , Atatürk’ün aydınlanma devrimlerini kucaklayan , Laik Cumhuriyet’i özümsemiş , bilime , çağdaşlığa yüzü dönük , hoş görülü ve  bilimin doğrularını rehber edinen bir rektör olmak yerine , irticaya odak olmak suçundan ceza almış ,karşı devrimci bir iktidarı rehber edindiniz. Üniversite yönetim uygulamalarını bu duruş üzerine kurdunuz …
 
Değerli bilim adamı Rennan Pekünlü’yü yasalara uygun davranmasına rağmen  sahte genelgelerle ile suçlu kılarak , soruşturma aşamasında Pekünlü’nün ihtiyaç duyduğu ve davanın seyrini değiştirecek olan kanıtları saklayarak Üniversitenizin değerli bir öğretim görevlisini , Laik Cumhuriyet karşıtı güçlerin eline teslim etmeniz hiç bir zaman unutulmayacaktır.
 
Tarih sizin gibi davranıp da yine tarih içinde kara sayfalara gömülmüş SÖZDE bilim insanı ,üniversite yöneticileri ve dahi siyasetçilerle doludur. Hepimiz kendi tercihlerimizi yaşayarak ardımızda ya saygın bir isim veya hiç de iyi anılmayan anılarla gideceğiz. Makam ve çıkar uğruna Profesörünü satan bir rektör olarak anılıyorsunuz.
 
07 Ocak 2015 Çarşamba tarihli Aydınlık, Hocasına hapis öğrencisine soruşturmabaşlıklı yazısında özetle şöyle yazıyor ;
 
“Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü önünde Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Türkiye Gençlik Birliği tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ege Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, Genel Sağlık-İş, Vardiya Bizde, Tüm Öğretim Elemanları Derneği, İzmir Barosu ve Eğitim-İş gibi kurumlar da destek verdi.    Açıklamayı yapan Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi ve TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı’ya rekötürlük tarafından disiplin soruşturması açıldı.”
 
Şimdi de sıra  Pekünlü için demokratik eylem yapan gençlere mi geldi ?
 
Elbette ki yaptıklarınızla karşı devrimcilerin değirmenine su taşırken yaptıklarınız sizin de hanenize borç olarak yazılmaktadır.  İnsanları ezerek erişilen makamlar kimseye baki kalmamıştır.
 
Sizi Salamanca Üniversitesinin rektörü Miguel De Unamuno ve Ankara Universitesi Siyasal Bilgiler Fakultesi eski Dekani Prof.Dr. Yalcin Karatepe ile başbaşa bırakmak isterim. https://nacikaptan.com/?p=15404
 
Bir vatandaş olarak sizden isteğim ;
Değerli Rennan Pekünlü’den özür dileyerek 
ve elinizi gençlerin üzerinden çekerek görevinizden istifa etmenizdir.
 
Naci Kaptan * 07.01.2015
This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DUYURULAR, EĞİTİM, HUKUK-YARGI-ADALET, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *