Not defterinden bir hatırlatim dedim *** Bir ülke savaşa nasıl sokulur ? * Başbakan savaş suçlarından yargılanacak

Mart 27, 2014
Sözcü

Gündemi sarsacak ses kaydı!

İnternete sızdırılan Mit Müsteşarı, Dışişleri Bakanı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Genelkurmay 2. Başkanı’na ait olduğu iddia edilen ses kaydında, seçim öncesi gerekirse Suriye ile savaş çıkarılabileceği konuşuluyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala internette yayınlanan son ses kaydı, Türkiye’yi uluslararası arenada zor durumda bırakacak. Video paylaşım sitesi YouTube’ta ‘secim gudumu’ isimli bir hesapla yayınlanan son ses kaydında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu iddia edilen kişiler, Suriye ile ilgili savaş senaryosu üzerine konuşuyor.

Ortam dinlemesi olduğu belirtilerek yayınlanan ses kaydında, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘Süleyman Şah Türbesi’ni imkan olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, ‘Başbakan, bu (Süleyman Şah Türbesi) bir imkan gibi değerlendirilmeli bu konjoktürde’ dedi” şeklinde konuşuyor.

“SAVAŞ GEREKÇESİ ÜRETİRİM”

Mit Müsteşarı Hakan Fidan’a ait olduğu öne sürülen ses ise “Gerekirse Suriye’ye dört adam gönderirim. Türkiye’ye 8 füze attırıp savaş gerekçesi üretirim, Süleyman Şah Türbesine’de saldırtırız” diyor.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu olduğu iddia edilen kişinin “Ulusal güvenliğimiz son derece pespaye ucuz bir iç politika malzemesi haline geldi” dediği iddia edilen ses kaydında, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’e ait olduğu ses ise “Direkt savaş sebebi yani yapacağımız iş direk savaş sebebi” dediği duyuluyor

http://sozcu.com.tr/2014/gundem/gundemi-sarsacak-ses-kaydi-476934/

Başbakan savaş suçlarından yargılanacak

27 Mart 2014 Perşembe

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen Suriye ile ilgili ses kaydını değerlendirirken, “Seçim öncesi savaş çıkarmak, oy toplamak için neleri göze aldıklarını gösteren şifreli bir ifadedir” dedi. Tarhan, Başbakan Erdoğan için de savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını düşündüğünü söyledi.

Tarhan, Bartın’da partisinin seçim bürosu ziyaretinde konuştu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a ait olduğu iddia edilen ses kaydını değerlendiren Tarhan, “Fiyakalı bir MİT müsteşarı der ki;

4 adam gönderir, 8 füze attırırız ve savaş çıkartırız.’ Seçim öncesi savaş çıkarmak için, oy toplamak için neleri göze aldıklarını bize gösteren şifreli bir ifadedir. Umarım yanlıştır. Umarım yine montaj olduğunu söylerler ve gerçekten montaj olmasını umut ediyorum. Ancak ona montaj buna montaj diyen bir adam yönetiyor bizi ve hatta ona şunu söylemek istiyorum; Sensin montaj. Bu ülkeye yakışmayan bir montajsın sen. Bir montaj tarafından yönetiliyor” dedi.

SAVAŞ SUÇLARI MAHKEMESİNDE YARGILANACAK

“Bu savaşperver Başbakan kendini Ortadoğu’nun halifesi gibi görüyordu” diyen Tarhan, şöyle devam etti:

“Savaş ilanını bile göze almış bir adam yönetiyor bizi. Ancak Ortadoğu halifesi olmayı düşleyen bu adam, ‘yurtta barış dünyada barış’ sloganımızı, ‘yurtta savaş dünyada savaş’ olarak değiştirmeye çalışıyor. Kendini Ortadoğu’nun cengaveri gibi görüyordu, ama kalpak giydi hiç yakışmadı. Ata bindi düştü. Ve muhtemelen son çıkan kayıtlardan sonra savaş suçları mahkemesinde yargılanacağını düşünüyorum. İnanın Ali İsmail’in kafasını tekmeleyen ayak onun ayağıydı. Gençlerimizi yerlerde saçlarından sürükleyen inanın onun eliydi. O yüzden 30 Mart’ta hırsızlara yeniden anahtarı teslim etmemiz gerektiğini söylüyorum. Çünkü hırsızlara yeniden anahtar verilirse, çaldıkları eşyaları geri getirip yeniden eve yerleştirmezler, inanın evi alıp götürürler.”

BUNLARINKİ DÖVİZ KARDEŞLİĞİ

Bütün bunları konuşmaktan utandığını, yüzünün kızardığını ifade eden Tarhan, şöyle dedi:

“Böyle hırsızlar görmemiştim. 88 milyar euro’dan bahsediliyor. Yani nasıl bu kadar hırsız bir araya toplanmış. Laboratuvar ortamında üretmeye kalksanız, inanın yapamazsınız, bir araya getiremezsiniz bu kadar insanı. Evlerinde bulunan paralar, eurolar, dolarlar, nerede İslamiyet’in din kardeşliği. Bunların ki olsa olsa döviz kardeşliği olur. Ama bu son olup bitenlerden sonra düşüşü muhteşem olacak. Buradan gemideki farelere sesleniyorum. Dört bir taraftakilere sesleniyorum, rüzgar güllerine sesleniyorum, ön koltuklara oturttukları jöleliler sesleniyorum. Gideceksiniz. Elinizi çabuk tutun gemiyi terk etmek için.”

Başbakan Erdoğan’ın uslübunu da eleştiren Tarhan, “Biz koridorda birine çarpsak özür dileriz. Ama bu adam direk patlayacak sanki. Aynadaki suretiyle bile kavga edecek bir adam. Tüpün bile acil durum prosedürü var. Bu adam dokunsanız patlayacak. Bu tüpü değiştirmenin zamanı geldi” dedi.

This entry was posted in ARŞİV SANDIĞI, EMPERYALİZM, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *