YOLSUZLUKLAR *** Paranın yerini o biliyor

10 Ekim 2014 Cuma
Yurt

Paranin yerini o biliyor

Iran sorusturma komitesi uyesi Amir Abbas Soltani Iran’in kayip 2.7 milyar dolarlik petrol parasinin yerini Reza Zarrab’in bildigini iddia etti.

Reza Zarrab’in Iran’da hapiste olan isadami Babek Zencani’ye petrol parasinin transferi konusunda yardimci oldugu soyleniyor. Kayip petrol parasiyla ilgili olarak aciklamalarda bulunan Soltani, “Reza Zarrab’in sadece tek bir eli petrol parasinin transferi isinde edgil. Zarrab tamamen bu isin icinde” diye konustu.

Reza Zarrab’in avukati ise Babek Zencani ile Zarrab arasinda bir iliski bulundugu iddialarini reddetti. Zarrab’in Avukati Seyda Yildirim, “Butun Iran parlamentosu gelip arastirabilir. Ikisi arasinda bir iliski oldugunu soylemek mantiksiz. Ortak hicbir yanlari yok” dedi.

Son yillarda uygulanan ambargolardan dolayi Iran’in petrol ihracati yari yariya dustu. Soltani’nin iddiasina gore Zarrab ve Zencani gibi aracilar petrol parasinin yurtdisina aktarilmasi isini yapiyor. Iran’da son donemde yolsuzluga karsi yogun bir mucadele yurutuluyor. Iran Devlet Baskani Hasan Ruhani’nin yolsuzlukla kararli bir sekilde mucadele edileceginin sinyalini vermesinden sonra eski Cumhurbaskani Mahmud Ahmedinejad’in ilk yardimcisi Mohammed Riza Rahimi yolsuzluktan dolayi, omur boyu hapis cezasina carptirilmisti.(Bloomberg )

This entry was posted in YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *