y-CHP’ye MEKTUPLAR

Sayın CHP’liler;

Muhalefet Partisi değil, AKP’nin iktidarda kalması için özel olarak kurgulanmış bir parti olduğunuz artık ispat edildi.Zira; İki kademeli bir seçim olmasına rağmen halkın tanımadığı, tanıyanların da içine sinmeyen bir adayı ilk basamakta aday göstererek güya karşı olduğunuz kişiye cumhurbaşkanlığını tepsi içinde sundunuz, bu yetmedi bölünme yasasını Anayasa Mahkemesine götürmeyerek açılıma, destek olmuyoruz diyerek destek oluyorsunuz, bunlar da yetmedi türban ilkokula indi, laikliliğin esamesi okunmaz oldu sesiniz çıkmıyor.

Genel başkanınız “Dersimli Kemalim” diyerek bas bas bağırarak Atatürk’e karşı çıkıyor sesiniz çıkmıyor, üç beş milletvekili hariç hepiniz Kılıçdaroğlu’ nun köleleri misiniz? O Kılıçdaroğlu ki Cumhurbaşkanı adayını ilan ettikten sonra risk aldığını açıkça ilan etmesine rağmen o koltukta oturmaya devam etmesini nasıl içinize sindiriyorsunuz? Ülke uçurumun kenarında bu basiretsizliğe halâ devam edecek misiniz? Sizleri binlerce kez kınıyor ve yazıklar olsun diyorum.

Prof. Dr. Zerrin BAYRAKDAR

Y-Chp Genel Başkanı Sayın Dersimli Kemal Bey,

Bakın artık herkes ve her kesimden insan yani, partinizin de kucaklamaya çalıştığı HALK, size ve yaptıklarınıza isyan ediyor..Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal yapısına ve ideolojisine, hiçbir genel başkan sizin verdiğiniz zararı vermedi…Hem de bu zararın, Türkiye Cumhuriyetinde onarılmaz yaralar açtığını bile bile..

Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar Türkiye’mizin kurtuluşu için hala, bir ümit kapısı olarak gördüğü Chp ye oy veren milyonlarca seçmenin, gönlünden geçenleri yazmış…

Seçmenleriniz artık, Akp nin 12 yıllık iktidarı döneminde, Atatürk Cumhuriyetinin bugünkü hale gelmesinde, CUMHURİYET HALK PARTİSİ’nin değil, siz ve parti yönetimine getirdiğiniz vekillerinizle birlikte uyguladığınız politikaların payını görüyor ve sizleri acımasızca eleştiriyor..

Sizler ise, bu eleştirilere ve sokakların sesine kulaklarınızı tıkayarak, sesini çıkartanı partiden atmakla önlem aldığınızı sanıyorsunuz.. Bir üyenin atılması demek, onunla birlikte yüzlerce oyun kaybedilmesi demek..Farkında mısınız ? Her kesimden oy alalım derken, çantanızdaki keklikleri kaçırıyorsunuz..

Ama unutmayın ki sizi eleştirenler sadece üyeleriniz değil…Onları kınayarak veya ihraç ederek cezalandırabilirsiniz. Peki seçmenlerinizi nasıl cezalandıracaksınız ?

Sokaktan yükselen sese kulak verirseniz, 2015 seçimlerinde seçmenlerinizin sizi cezalandırmaya kararlı olduğunu göreceksiniz !….

Siz ve yönetiminiz;
Türkiye’mizi İslam Devleti yapma yolunda hızla yol alan iktidara karşı alternatif olamayacaksanız, Cumhuriyet HALK Partisinin ” HALKI ” kendi alternatifini yaratacaktır !

Derin Kaygılarımla,

Ulusalcı Gönüllü
Engin Demirkollu Sarıkartal
Chp Karşıyaka-İzm.İlçe Örgütü Üyesi

Sayın Hocam Prof. Dr. Zerrin Bayrakdar;

Bizler CHP içinde, Genel Merkez yöneticilerimizin Atatürk’e ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine yapılan saldırılara sessiz kalmaları, hatta bu saldırıları desteklemeleri karşısında derin üzüntü duyan partili üyeleriz. Sizin gibi değerli bilim insanlarının Cumhuriyetimize sahip çıkmaları ve CHP yöneticilerini eleştirmeleri bizi fazlasıyla mutlu etmiştir. Bizler yanımıza güç arıyoruz.

Size bu vesile ile iki konuyu açmak istiyorum.

BİRİNCİ OLARAK; Bize göre partimizin genel merkezi emperyalist güçler tarafından işgal edilmiştir. BOP ve diğer politikalara uygun olarak CHP Genel Merkezi Dizayn edilmiş ve bu işlem tamamlanmıştır. Bu olumsuzluk karşısında bazı siyasi düşünen bilim insanları bunu bir fırsat bilip CHP’yi artık işe yaramaz görüp üyeleri partiyi terketmeye davet etmektedirler. Düşmanın istediği zaten CHP’yi ve içindeki yurtseverleri etkisiz hale getirmektir. Bizler bu çağrıları yapanların olayın bu yanını değerlendirip değerlendirmediğini bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki bu çağrılar düşmanın ekmeğine yağ sürmektedir. CHP, işgal karşısında bu ülkeyi kuran, şanlı direniş tarihi olan bir partidir. Atatürk’ün kurduğu ve en büyük iki eserimden biridir dediği partidir. Bu partiyi koruyamayıp başka yerlerde ben Atatürkçüyüm diye gezenlerin çok da inandırıcı olmadıklarını düşünüyorum.

İKİNCİ OLARAK; Bazı akademisyenlerde gördüğüm çok olumsuz bir tavrı size anlatayım. Genellikle öğretim üyelerinin büyük çoğunluğu partiye üye olmamaktadırlar. Hatta bu durumlarını “ben hayatımda hiç bir partiye üye olmadım” şeklinde bir de gururlanarak anlatmaktadırlar. Bu durum parti kadrolarında siyasi bilinç düzeyinin düşmesine ve kalitenin de düşmesine neden olmaktadır.

Bakın AKP’ye bir yığın akademik düzeyde kadro yetiştirdiler ve her türlü alanda propagandalarını yapıyarlar. Biz de ise televizyona çıkmaya adam bulamıyoruz. Çıkanlar da ağızlarına yüzlerine bulaştırıyorlar. Amerika CHP’nin önemini anladı. CHP’yi ele geçirmeden ülkeyi dönüştüremeyeceğini anladı ve son otuz seneden beri verdiği çalışma ile sonuca ulaştı. CHP’yi ele geçirdi. Bizim Atatürkçü akademisyenlerimiz bize CHP’den ayrılın diye düşmanın istediği çağrıları yapıyorlar. Bu durumlar hakkındaki görüşlerinizi de açıklarsanız bizi mutlu edeceğinizden hiç kuşkunuz olmasın.

En derin saygılarımı sunar bayramınızı kutlarım.

Saygılarımla.
Mehmet Patan.
03.10.2014

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *