SİYASET GÜNDEM ; Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt : ‘Kılıçdaroğlu Tayyipleşiyor’

14 Ağustos 2014
AYDINLIK

Kemal Kılıçdaroğlu’na sert yanıt :
‘Kılıçdaroğlu Tayyipleşiyor’

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası CHP’de kriz büyüdü. Muhalefetin ‘İstifa et, kurultaya gidelim’ önerisine, ‘Bu arkadaşları partiye getirmekle hata etmişim, çalışmadılar’ karşılığını veren Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sert yanıtlar geldi. CHP Milletvekili Nur Serter, ‘Kılıçdaroğlu Tayyipleşiyor’ dedi

CumhurbaşkanLIĞI seçiminde CHP-MHP adayının kötü sonuç almasından sonra Emine Ülker Tarhan, Birgül Ayman Güler, Nur Serter, Dilek Akagün Yılmaz, Süheyl Batum ve İsa Gök’ün bir basın toplantısı yaparak Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırması ve olağanüstü kongre talep etmesine Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Kılıçdaroğlu Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, “CHP’nin tabanı bu çıkışlarından rahatsız. Burada üzülerek ifade edeyim ki, bu arkadaşlarımın çoğunu siyasete taşıyan benim. Eğer bir hata aranacaksa bunları getiren kişi olarak bende aranması lazım” dedi. İstifasını isteyen milletvekillerinin seçim kampanyasında çalışmadıklarını da öne süren Kılıçdaroğlu, istifa talepleri ve kongre talepleriyle ilgili olarak da “Beni o göreve onlar getirmedi ki taleplerini yerine getireyim. Aralarında hukukçular olmasına rağmen bu basit gerçeği bile anlamaktan uzaklar. Tüzüğümüzde kurultayın nasıl toplanacağı yazılı.

Güçleri yetiyorsa kurultay için gerekli imzayı toplayıp karşıma çıkarlar. Getirsinler imzaları, derhal kurultayı toplayayım. Görelim bakalım ne kadar destekçileri varmış partide” ifadelerini kullandı.

NUR SERTER: BİAT MI İSTİYOR?

Kılıçdaroğlu’nun istifasını isteyen milletvekilleri onun açıklamalarına sert tepki gösterdi. İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP tarihinde böyle bir olayın olmadığını belirterek, “Hiçbir genel başkan yapılan ağır muhalefetlere rağmen milletvekillerini kamuoyu önünde hedef alıp tehdit etmemiştir. Milletvekili seçmek, milletvekillerine hükmetme hakkını vermez. CHP milletvekilleri hiçbir dönemde genel başkanların tebası olmamıştır. ‘Seni ben milletvekili yaptım, bana biat edeceksin’ tavrı CHP’nin genel başkanlık koltuğunda oturan kişinin tavrı olamaz” dedi.

‘BİZ GETİRMEDİYSEK KİM GETİRDİ?’

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun CHP’nin adayı yapılmasının ideolojik iflas olduğunu kaydeden Serter, “Kılıçdaroğlu, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adını kendisine kimin üflediğini açıklamak zorundadır. Bir genel başkanın kendi partililerini suçlayarak işin içinden çıkması mümkün değildir. Bizler parti yönetimi tarafından TBMM Genel Kurulu’nda görevlendirildik. Genel Başkanın bunu bilmesi gerekir. ‘Bu nedenle çalışmadılar suçlaması’ boşlukta kalan bir suçlamadır. Kılıçdaroğlu ‘Beni onlar getirmediler ki?’ diyor. Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerine söylediklerini kabul etmemiz mümkün değil.

İki dönemdir CHP kurultaylarında oy kullanıyorum. Onu biz getirmediysek kim getirdi?” ifadelerini kullandı.

Serter, daha sonra da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun “Güçleri yetiyorsa kurultay için gerekli imzayı toplayıp karşıma çıkarlar. Getirsinler imzaları, derhal kurultayı toplayayım” sözlerine karşılık veren Serter, “Kurultay iki şekilde yapılır; birincisi Genel Başkanın talebi üzerine yapılır; ikincisi imza toplayarak yapılır” dedi.

‘Süreç imza toplamaya yönelik olacaktır’

“Biz dünkü çağrımızı genel başkan kendi isteğiyle kurultay toplasın diye yaptık” sözleriyle hatırlatmada bulunan Serter, bundan sonra atılacak adımlar için şunları belirtti: “Genel Başkanın buna verdiği cevap, ‘Bulsunlar imzayı gelsinler’ şeklinde oldu.

Demek ki, genel başkan bir kurultaya gitmeyi göze alamamaktadır; demek ki kendi koltuğundan endişesi var. Bundan sonraki süreç imza toplamaya yönelik süreç olacaktır. Bu talep partide çok canlı olarak var olduğu için birkaç ismin öne çıkacağını düşünüyorum”

PARTİ BİZİ TBMM’DE GÖREVLENDİRDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır” sözlerine Birgül Ayman Güler’den açıklama geldi. Partinin resmi yazıyla kendisini seçim sürecinde TBMM’de görevlendirdiği için Ankara’da kaldığını belirterek şunları söyledi:

“Bizim açıklamamızdan sonra, 13 Ağustos 2014 günlü gazetelerde, Sayın Genel Başkan’ın ‘Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır’ şeklindeki sözleri yayımlanmıştır. Belgeli bir yanlışlık içeren bu sözler parti sözcüsü tarafından da yinelenmiş, ‘sehven’ sarf edilmediği anlaşılmıştır. Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir.

Üç başkanvekilinin ortak imzasıyla görevlendirme yazısı, 17 Temmuz 2014 tarihlidir. Yazıda ‘Genel Kurul çalışmaları için görevlendirilen milletvekillerimizin Ankara’dan ayrılmamalarını, mazeretsiz olarak çalışmalara katılmalarını…’ ifadesi yer almıştır.”

DİSİPLİN SÜRECİ ŞİMDİLİK YOK

Cumhurbaşkanı seçimi sonrasında toplanan CHP MYK 4 saat sürdü. Toplantıda cumhurbaşkanı seçim sonuçları ve partide yaşanan olağanüstü kurultay tartışmaları ele alındı. Toplantıda olağanüstü kurultay isteyen milletvekillerine yönelik şu an için bir disiplin sürecinin başlatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu arada bir komisyon kurularak Cumhurbaşkanlığı seçimini sonuçları hakkında bir rapor hazırlanması ve bu raporun pazar günü yapılması planlanan MYK’ya yetiştirilmesi kararlaştırıldı.

http://www.aydinlikgazete.com/mansetler/48473-kemal-kilicdarogluna-sert-yanit-kilicdaroglu-tayyiplesiyor.html

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *