IŞİD İLE VELEV Kİ REHİNE TAKASI !!! * “Gaziantep’te 40 IŞİD militanı MIT’e verildi”

Eylül 22, 2014
Sözcü

“Gaziantep’te 40 IŞİD militanı MIT’e verildi”

Mu­sul Kon­so­los­lu­ğu gö­rev­li­le­ri­nin, Ga­zi­an­te­p’­te bu­lu­nan IŞİD mi­li­tan­la­rı ile ta­kas edil­di­ği id­di­ası or­ta­ya atıl­dı.İd­di­a, ya­zar­la­rı ara­sın­da es­ki AK­P’­li Den­gir Mir Meh­met Fı­ra­t’­ın da bu­lun­du­ğu ha­ber si­te­si Gri­hat’­ta yer al­dı.

Gri­ha­t’­a ko­nu­şan üst dü­zey bir em­ni­yet yet­ki­li­si, Ga­zi­an­te­p’­te bu­lu­nan din­ci mi­li­tan­la­rın, IŞİD ile ta­kas ya­pıl­ma­sı için Mİ­T’­e tes­lim edil­di­ği­ni öne sür­dü. Bu­nun üze­ri­ne Ga­zi­an­tep Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü Ya­ban­cı­lar Şu­be­si­’n­de bu­lu­nan ve sa­vaş­ma­ya gi­der­ken ya­ka­la­nan 40 ka­dar IŞİD mi­li­ta­nı, MİT gö­rev­li­le­ri­ne tes­lim edil­di. Ay­nı yet­ki­li, bu­nun dı­şın­da bir çok IŞİD mi­li­ta­nı­nın da ta­kas için MİT ta­ra­fın­dan tes­lim alın­dı­ğı­nı ile­ri sür­dü.

Onlar var mı?
MİT’e tes­lim edi­len­ler ara­sın­da Niğ­de­’de bi­ri po­lis, bi­ri ast­su­bay üç va­tan­da­şın öl­dü­rül­dü­ğü sal­dı­rı­yı ger­çek­leş­ti­ren IŞİD üyesi İs­viç­re va­tan­da­şı Arnavut asıllı Çen­drim Ra­ma­da­ni , Al­man va­tan­da­şı Ben­ja­min Xu ile Ma­ke­don­ya­lı Mu­ham­med Za­ki­ri­’nin olup ol­ma­dı­ğı me­rak edi­li­yor
.

İşte rehinelerin serbest bırakılma şartı

IŞİD’e yakın bir internet sitesi örgütün bir açıklamasına yer verdi. Örgütün açıklamasına göre 49 vatandaşımızı Bağdadi’nin emriyle teslim almışız.

Irak Şam İslam Devleti IŞİD’e yakınlığıyla bilinen Takvahaber, örgütün rehinelerin serbest bırakılmasıyla ilgili yaptığı bir açıklamayı sitesinden duyurdu. Açıklamaya göre Musul Başkonsolosumuz da dahil 49 kişinin Türkiye’ye teslim edilmesi operasyonla gerçekleşmedi. Sitedeki bilgiye göre 49 konsolosluk görevlimiz ve aileleri, örgütün lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin doğrudan emriyle serbest bırakıldı. El Bağdadi’nin bu kararı ”Türkiye’nin Haçlı İttifakı’na girmemesi şartıyla” aldığı belirtildi. Sitedeki açıklamada şu bilgiler yer aldı.

“IŞİD 100 milyon dolar fidye istedi”

Sunday Times, IŞİD’in 49 rehine için Türkiye’den yüz milyon dolar fidye istediğini yazdı

ABD Başkanı Barack Obama’nın yaptığı açıklamalarda Amerikan askerlerini kara savaşına sokmayacağını vurgulamasına rağmen, İngiltere’de yayınlanan ciddi pazar gazetelerinden The Sunday Times, “Kürtler IŞİD’den kaçarken, Obama kara savaşına hazır” manşetli yarım sayfadan büyük haberinde, Barack Obama’nın terörist grup IŞİD’i yok etme hedefine ulaşabilmek için Suriye’deki bazı kara askerlerini kullanmak zorunda kalacağına dikkat çekti.

ABD’nin yüksek rütbeli generallerine brifing veren ABD kongre üyelerinden edinilen bilgilere dayalı haberde, ABD’de IŞİD tehlikesini Amerikan kamuoyuna anlatmakla dikkat çeken kongre üyesi Peter King, Batı’nın IŞİD’e karşı uzun ve zor bir savaşla karşı karşıya kalacağını söylerken Kara Kuvvetlerini devreye sokmaya karşı çıkan Obama’nın askeri danışmanların tavsiyesi üzerine kararını değiştirebileceğini ileri sürdü.

Peter King’in yorumları, Barack Obama’nın bu hafta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na yapacağı küresel koalisyon güçlerini IŞİD’i Irak ve Suriye’de hedef almaya davet edeceği konuşmasından önce olması ABD’de etkili oldu.

Obama’nın IŞİD’e karşı geniş bir koalisyonu yönetme hayallerinin IŞİD’in 101 gün sonra 49 Türk rehineyi serbest bırakmasıyla yükseldiğini yazan The Sunday Times, 49 rehinenin durumunun bugüne kadar Türkiye’yi frenlediğine dikkat çekti.

Gazete ayrıca IŞİD’in Ankara’dan 100 milyon dolar fidye istediğini ileri sürdü. MİT ile gizli bir operasyon yapan Türk hükümetinin IŞİD’e fidye verilmediğinde ısrar ettiği kaydedildi.

Kuzey Suriye’de toprak kazanan IŞİD’in 24 saatte 45,000 Suriyeli Kürdü Türkiye’ye kaçmaya zorladığı bildirildi.

Sunday Times’a özel röportaj veren Cumhuriyetçi Peter King, Obama’nın kara askerlerini kullanmayacağını söylemesini “tereddütlü trompet”e benzetti.

This entry was posted in Gundem, İrtica, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, RADİKAL İSLAM, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *