Gençleşmeli! *** Ben sizin babanızım

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
16 Ağustos 2014
SÖZCÜ

Gençleşmeli!

Kemal Kılıçdaroğlu hatasından döndü. Bulun yeterli imzayı Kurultay’ı toplayın tavrından vazgeçti. CHP’ye halkın gönlüne, kalbine, umutlarına dokunacak yenilenme fırsatı doğdu.

Kurultay toplanacak.
CHP gençleşebilir.

Hep genel başkanın ağzına bakmış, milletvekili olmayı geçinme mesleği haline getirmiş; partide gençlik kolları neden ölü, kadın kolları neden cansız, partinin Türkiye’nin enerjisiyle bağlantısı neden kopuk, partinin kapıları dürüst, temiz, çalışkan, bilgili, iyi eğitimli, yaratıcı gençlere (erkek ve kadın) niçin açılamıyor, CHP oylarını “iktidar olabilecek” düzeyde niçin artıramıyor sorularını hiç sormamış olanlar gitmeli.

Kurultay için fırsat doğdu.
Partisini gençleştirebilir.

* * * *

Son cumhurbaşkanlığı seçimleri; halk oylarının hiçbir partinin tapulu malı olmadığını gösterdi. Partisinden umudunu kesen seçmen, tercihini değiştiriyor. Bugün “halkın seçimle getirdiğini seçimle götürecek” kuvvetli bir rüzgar esmekte… Bugün Türkiye’de kendini cumhurbaşkanı seçebilecek bilgi ve donanımda gören bir halk rüzgarı var.

O rüzgarı CHP yakalayabilseydi, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olamayacaktı. AKP’ye oy verenler için de iyi bir sonuç olacaktı. Çünkü Tayyip Erdoğan AKP’yi “Kartel Parti” haline (himayeci biat partisi) getirdi. Kartel Parti’yi kullanarak ekonomik derebeylik oluşturdu, seçim sandığını paranın sağladığı propaganda araçlarıyla kontrol altına aldı ve “hayır-hasenat işlerinin çapını artırıyoruz” söylemi adı altında aslında halkın inancını da satın aldı.

CHP gençleşirse…
Kartel Parti’yi durdurabilir.

* * * *

Beni bağışlayın.
Akıl satacak değilim.

Kemal Kılıçdaroğlu çalıştı ama yetmedi. Kılçdaroğlu döneminde de CHP kadroları, enerjisini halkın sorunlarına odaklanmaktan, gençlikten, kadından, iyi eğitimli beyin emeğinden alamadı. Hem Deniz Baykal döneminde ve hem de Kemal Kılıçdaroğlu döneminde CHP, ön seçim yapmadı. Kendini yenileyen bir taban gücü bulamadı. Halkın ezilen, yoksul, sahipsiz kesimlerine bile sahip çıkabilecek bir söylem geliştiremedi.

Türkiye genç enerji arıyor.
CHP bu enerjiyi bulabilir.
Halka umut verebilir.

CHP gençleşirse; halk aptaldır, koyundur, güce tapar, düşünmez itaat eder, düşünmez iman eder, düşünmez ezberler, düşünmez anketlere inanır gider oyunu hasta bir mağduriyet hissi pompalıyana verir türü gerçek olmayan bahaneler de biter.

CHP gençleşirse…
AKP tabanından bile oy alır.

Çünkü Tayyip Erdoğan’ın “Kartel Parti ve Tek Adam Modeli” ekonominin büyümesinde bile ikilik yarattı. Az sayıda birilerini korudu, kolladı, zengin etti. Bütün ihaleleri 10-15 şirkete verdi. Bütün belediye imar rantlarının kaymağını 10-15 firmaya aktardı. Devletin malını mülkünü 10-15 kişiye ucuz ucuz sattı. AKP tabanı bu adaletsizliğe kızıyor fakat sarılacağı bir parti, güven duyacağı bir lider bulamadığı için gidip oyunu yine AKP’ye veriyor.

CHP gençleşmek zorunda.
MHP de öyle…
Yoksa sandığa gömülecekler
.

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/necati-dogru/genclesmeli-578636/

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *