Buzluğunda fezleke kokutan dolap!

Necati Doğru
necatidogru@sozcum.com
25 Haziran 2014
Sözcü

Buzluğunda fezleke kokutan dolap!

Lafta, havada, sisler altında, kağıt üstünde kaldı. Meclis, millet için, millet adına, millet hayrına çalıştığını gösterecekti.
Gösteremedi.

Millet uyutuldu.
Derin uyuyor.
Fezlekeler Meclis’e geldi.
Donduruldu.
Belediye seçimleri beklendi.
Seçimler bitti.
Fezlekeler buzluktan çıkmadı.
Dondurulmuş tavuk.
Dondurulmuş balık.
Dondurulmuş sebzemiz vardı.
Dondurulmuş fezlekemiz de oldu.

Şimdi yeni seçim ortamına girdik. Cumhurbaşkanı seçilecek.
Fezlekeler yine buzlukta tutuluyor. Sonra yine seçim (2015) gelecek.
Meclis fezlekeyi alıyor.
İşleme koymuyor.
Donmuş fezleke oluyor.
Kapısında “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” yazan Meclis’imiz “buzluğunda fezleke kokutan” dünyanın tek kirli dolabı oldu.
Tarihe geçti, geçiyor.

* * * *

Fezlekeler donarken, milletvekili maaşları taze turfanda kalarak canlılığını korumaktalar. Her yıl maaşlarına halktan gizlenerek zamlar, çıkmalar, destekler yapılıyor. Soma’da bir madenci yerin 500 metre altında kömür çıkartırken iş kazasında oksijensizlikten ölünce işçinin eşine sadece 415 TL cenaze yardımı yapılır, Ankara’da Meclis’te bir milletvekili yatağında ölünce onun eşine 95 bin TL cenaze yardımı verilir.

Soma’da bir maden işçisi ayda 1200 TL’ye çalışır. Ankara’da bir milletvekiline ayda 18 bin TL’yi geçen maaşlar, yılda 20 bin TL telefon konuşma parası, her birinin aylığı 4 bin TL’yi geçen 1 sekreter, 1 danışman, 1 danışman yardımcısı kadrosunda özel şoför aylıkları da Meclis Bütçesi’nden ödenir. İşte bu milletvekilleri Meclis’te “Fezleke dondurma kalıbı” yerine konulup, kullanılıyorlar.

* * * *

51 gün önceydi.
Meclis’e 4 bakan fezlekesi geldi.
Bakan Çağlayan’ın fezlekesi içinde özetle şunlar vardı: Bakan 28 kez rüşvet alma eyleminde bulunmuş. Aldığı rüşvet toplamı 52 milyon dolar. Bakan, pahalı hediye saat alıp koluna takmış, kaçakçılık yasasını ihlal etmiş, sahte belgeyle ihracat yapılmasına aracılık etmiş.
Bakan Güler’in fezlekesi:

Bakan nüfuz suiistimali yaptırdı. Suçluları kayırıp kolladı. 10 kez rüşvet alma eyleminde bulundu. Aldığı rüşvet toplamı 10 milyon doları geçti.

Bakan Bağış’ın fezlekesi:
Bakan, takım elbise hediye aldı. Takım elbisenin iç cepleri Euro doluydu. Hediye çikolata kutusu aldı. Çikolata kutusunun altına dolarlarla altlık ambalaj yapılmıştı. Dolar ambalajı kalın tutulmuştu. Bakan’ın 3 kez rüşvet alma eylemi var. Aldığı rüşvet toplamı 1.5 milyon dolar.

Bakan Bayraktar’ın fezlekesi:
Bakan, arsalarında imar rantı çok yükselmiş büyükşehir belediyelerinin imar yetkisini, Başbakan’ın emrine uyarak çaldı. İşadamı inşaatçı Ağaoğlu’na; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, atlatarak rant kazandırdı. 40 metrelik emsali 70 metreye uzatarak ilave 200 milyon TL rant yarattı.

* * * *

AKP, Meclis Başkanlığı’na “fezlekeleri araştırıp inceleyecek milletvekili isimlerini vermediği” için komisyon kurulamıyor. Fezleke dondurması böyle yapılıyor.
Meclis Başkanı seyrediyor.
Meclis Başkanı “ne yapayım, benim tankım, topum tüfeğim yok ki…” diyerek timsah ağlaması yapıyor.

Meclis Başkanı uyansa!
Topum yok.
Tankım yok.
Tüfeğim yok.
Ama yeminim var.

Ben içinden geldiğim iktidar partisi AKP’nin “fezleke dondurma tavrını” rüşvete, hırsızlığa, yolsuzluğa kol kanat germesi olarak görüyorum ve bunu “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesini de dondurmaya kalkan bir darbe girişimi” sayıyorum. Protesto etmek için Meclis Başkanlığı’ndan ve kurucusu olduğum iktidar Partisi AKP’den istifa ediyorum deseydi.

Diyemedi.
Diyemiyor!
Halk uyudu.
Uykulu halde seçime gidiliyor.
Cumhurbaşkanı uykuda seçilecek.

http://sozcu.com.tr/2014/yazarlar/necati-dogru/buzlugunda-fezleke-kokutan-dolap-541318/

This entry was posted in NECATİ DOĞRU YAZILARI. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *