BU ATATÜRK DÜŞMANI MÜDÜRLERİ VE ÇOCUKLARI KİMLER YETİŞTİRDİ ? * ADANA’DA ATATÜRK’Ü SAVUNAN ÖĞRETMENE SÜRGÜN !!!

ATATÜRK OLMASA DA OLURDU !!!

Adana’da dersta Atatürk’ü anlatan Adana Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi öğretmeni Meral Sarıgül isimli öğretmene türbanlı bir kız öğrenci şöyle dedi ; ‘Atatürk olmasa da olurdu’ …

Bir kaç yıl önce de Fatih Altaylı’nın tv söyleşisinde iki türbanlı üniversite öğrencisi de şöyle demişti ;
“Atatürk yerine İngiliz’ler olsaydı daha iyi olurdu !!! ” O kızlar ki bunu söylediklerinde Irak’ta kadınlar  yol ortasında soyularak çocuklarının yanında Amerikan ve İngiliz askerleri tarafından tecavüze uğruyordu.  Tüm Dünya liderleri ,tarihçiler , sosyologlar ve yazarlar tarafından hem askeri hem de Devlet adamlığı  takdir ve saygıyla anılan Milli bir kahramanın kendi ülkesinde yobazlar tarafından hakarete uğruyor olması ancak bu kişilerdeki milli genlerin bozulmuş olmasıyla tanımlanabilir.

Öğretmen Meral Sarıgül, başı değil aslında beyni de örtülmüş olan öğrencisini uyardığı için bu kesimin herzaman yaptığı gibi iftiraya uğramış ve seçimlerde AKP’den belediye başkan aday adayı olan okul müdürünün yaptığı sözde soruşturma sonucu hem maaş kesme hem de başka okula nakil cezası almıştır.

Müdür Mehmet Aksoy

Başta oku müdürü ve AKP belediye başkan adayı olan okul Müdürü Mehmet Aksoy’u ve Atatürk olmasa da olurdu diyen öğrenciye yalanlarla Atatürk düşmanlığı aşılamış olan ticani yobazları kınıyorum .

Naci Kaptan
18.05.2014

Atatürk’ü savunan öğretmene sürgün

17 Mayıs 2014 16:14
Aydınlık

Derste ‘Atatürk olmasa da olurdu’ diyen türbanlı öğrenciyi uyaran Meral Sarıgül önce maaş kesme ardından sürgünle cezalandırıldı

Adana Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi öğretmeni Meral Sarıgül, derste türbanlı bir öğrencinin hakaretine karşı Atatürk’ü savundu. 30 Mart yerel seçimlerinde AKP’den belediye başkan aday adayı olan okul müdürü Sarıgül hakkında soruşturma başlattı. Sarıgül’e Şubat ayında maaş kesme cezası verildi. Öğretmen Sarıgül, Mayıs ayının ilk günlerinde bir başka okulda görevlendirildi. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, dün Milli Eğitim Müdürü’nü ve okul idaresini protesto etti.

‘Olmasa da olurdu’

Meral Sarıgül’ün Seyhan Adasokağı Anadolu Lisesi’ne “sürgün” edilmesine varan olay 10 Ekim 2013’te yaşandı. Türk Dili ve Edebiyatı dersi öğretmeni Meral Sarıgül, 11/F sınıfında Atatürk devrimlerini anlatırken, türbanlı bir öğrenci, “Atatürk olmasa da olurdu” dedi. Sarıgül, öğrenciyi uyardı, “Atatürk’ün kurduğu cumhuriyette yaşıyoruz, bu neyin nesi?” dedi. Öğrenciler, Meral Sarıgül’ü değerlerine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayet etti. Okul Müdürü Mustafa Aksoy, öğretmen hakkında soruşturma açtı. Meral Sarıgül’e 5 Şubat 2014’te 30’da 1 oranında maaş kesme cezası verildi. Sarıgül, Mayıs ayının ilk günlerinde Seyhan Adasokağı Anadolu Lisesi’ne gönderildi.

‘Hukuki hakkımızı kullanacağız’

Dün Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmenler, Meral Sarıgül’e verilen cezayı protesto etti. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz yaptığı açıklamada, okul müdürünün AKP’den belediye başkan aday adayı olduğunu hatırlattı. Ahmet Karagöz, “Sürgüne gönderilen arkadaşımız için hukuki haklarımızı kullanacağız. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu tutumunu kınıyor, alınan kararın gözden geçirilmesini ve sürgün kararın geri alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Vekili Muharrem Gelen ise olayla ilgili bilgisinin olmadığını araştırma yapacaklarını söyledi.

Mustafa Işık

This entry was posted in ATATURK, EĞİTİM, İrtica. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *