KAHVE MOLASI *** Bir fıkra: İngilizler İlginç İnsanlar

Salih Şimşek

Bir fıkra: İngilizler İlginç İnsanlar

Adı “Temel Olmayan Bir Kişi”, şöyle dünyayı tanımak, insanları anlamak, gelenek ve göreneklerini öğrenmek ve iyi tarafları varsa onları memlekette uygulamak üzere dünya turuna çıkmış. Çok çeşitli ülkeler gezmiş, notlar almış, ilginçlikler yaşamış.

Ülkesine döndüğünde herkes başına toplanmış. Hoş beşten sonra, adet olduğu üzere sormuşlar:

-Eee, efendi! Hadi bakalım, yediğin içtiğin senin olsun! Bize gördüğün ve oralarda yaşadığın ilginçliklerden biraz bahset de biz de öğrenelim!

Adı ‘Temel Olmayan Bir Kişi”, elini şöyle bir sallamış ve demiş ki:

-Yahu biz de sanıyorduk ki dünyanın en güzel insanları bizde… Dünyanın en akıllı kişileri bizde… Dünyanın en eğitimli kişileri bizde… Meğer biz ne kadar da dünyadan habersizmişiz!

Dinleyenler heyecanlanmışlar.Hadi en son gördüğün yerden anlat. En son hangi ülkedeydin? Cevap vermiş:

-Britanya Krallığı da deniyor, İngiltere de… Adamlar hâlâ krallıkla yönetiliyorlar ama bize de Demokrasi diyorlar… Bakın bu ülkeden size çok kısa ve ilginç bir iki tespitimi anlatayım. Meselâ; yazıları bir garip: ONE yazıyorlar, VAN diye okuyorlar, ama daha ilginci herkes bunu BİR olarak anlıyor!

Dinleyiciler heyecanla ve sükût içindeler.

Adı ‘Temel Olmayan Bir Kişi”, devam ediyor:

-Şöyle mahalle aralarını bir dolaşın, elin gâvurunun çocukları, daha ilkokula bile gitmiyorlar, ama SU GİBİ İNGİLİZCE konuşuyorlar! Daha anlatılacak şey çok, ama bir şey daha söyleyeyim, insanların hepsi SOLAK… Arabalarının direksiyonlarını da hep yanlış yöne, ters yöne koymuşlar. Adamlar daha sağ ve solu bile bilmiyorlar. Yollarda araç trafiği hep soldan… Allah korusun, bir gün hepsi trafik canavarına teslim olacaklar.

Bir ilginç şey daha var ki sormayın. Kocaman başkentte şehir içi çalışan belediye otobüsleri iki katlı ve ikinci katta şoför yok. İkinci kat otobüsler sürücüsüz kendi kendine gidiyorlar. Adamlar şoförlerden bile tasarruf sağlıyorlar. Müthiş!

KISSADAN HİSSE:
Artık bunun yorumunu da siz yapın!

http://www.yenisakarya.com/m-bir-vaka-bir-fikra-3458.html

This entry was posted in HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *