AKP’ye yakın 2 profesör için 6 ay öncesinden ‘kadro siparişi’ verildi * ‘Lekeli’ atama

Cumhuriyet 09.06.2013
SİNAN TARTANOĞLU

AKP’ye yakın 2 profesör için 6 ay öncesinden ‘kadro siparişi’ verildi

‘Lekeli’ atama

* Hacettepe Üniversitesi’ne atanacak kişilerin önceden belli olduğuna ve AKP ile yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarına dikkat çekildi.

ANKARA – Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Üroloji öğretim üyeleri, bölüm için açılan iki profesör kadrosuna atanacak kişilerinin önceden belli olduğunu noter onaylı tutanakla tespit etti. Prof. Dr. Çetin Dinçel ve Prof. Dr. Doğan Ünal tutanak tarihinden 6 ay sonra, atanacakları belirlenen kadrolara atandı.

Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü, 30 Eylül 2012 tarihinde tıp fakültesinin çeşitli bölümlerinde görevlendirmek için 7 profesör, 1 doçent ve 5 yardımcı doçent alım ilanı verdi. Bu kapsamda üroloji anabilim dalı için bir İngilizce, bir Türkçe kadro açıldı. İngilizce kadrosu için “Ders verebilecek düzeyde İngilizce bildiğini kanıtlamış olmak ve üro-onkoloji konusunda deneyimli olmak”, Türkçe kadrosu için “çocuk ürolojisi belgesi olmak” koşulları arandı.

Üroloji anabilim dalı öğretim üyeleri Prof. Fazıl Tuncay Aki, Prof. Haluk Özen, Prof. İlhan Erkan, Prof. Ali Ergen, Prof. Serdar Tekgül, Prof. Cenk Yücel Bilen, Doç. Kubilay İnci, Doç. Bülent Akdoğan, Doç. Hasan Serkan Doğan ve Doç. Sertaç Yazıcı 12 Ekim 2012’de “İlan edilen 2 üroloji kadrosuna aşağıda unvan ve isimleri verilen kişiler atanacaktır. Bu kişiler, bu kadro ilanına kim başvurursa başvursun kendilerinin atanacaklarını üroloji camiasında beyan etmişlerdir” ifadelerini içeren tutanağı noterde onaylattı. Tutanakta İngilizce üroloji kadrosuna Prof. Dinçel’in, Türkçe üroloji kadrosuna ise Prof. Ünal’ın atanacağı bildirildi.Üniversite yönetim kurulu iki kadro için başvuruları değerlendirmek üzere 5 profesör seçti. Jüri üyelerinden sadece birinin HÜ’den, diğerlerinin Karabük, Harran, Yıldırım Beyazıt, Medipol gibi yeni kurulmuş üniversitelerden gelen öğretim üyelerinden oluşması dikkati çekti. Kadrolar için “anabilim dalı başkanından ve öğretim üyelerinden fikir alınmadığı” ileri sürüldü. Ancak tüm itirazlara karşın, tutanakla tespit edilen isimler yine tespit edilen kadrolara atandı. HÜ Rektörü Prof. Murat Tuncer, 10 Nisan’da İngilizce üroloji kadrosuna Dinçel’i, Türkçe üroloji kadrosuna ise 23 Mayıs’ta Ünal’ı atadı.

İngilizcesi yeterli değil
Dinçel’in kurulacak komisyonca hazırlanan İngilizce sınavından geçer not alması gerekiyordu. Edinilen bilgiye göre Dinçel bu sınavdan başarısız oldu. Dinçel’in 2004 yerel seçimlerinde AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan aday adayı olduğuna dikkat çekildi
.

This entry was posted in Politika ve Gundem, Saglik, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *