ODTÜ’den DEMOKRASİ DERSİ* ÖĞRENCİME DOKUNMA * ‘ŞİDDET VARSA, POLİS VARSA DERS YOK!’

ODTÜ’den DEMOKRASİ DERSİ*
ÖĞRENCİME DOKUNMA *
‘ŞİDDET VARSA, POLİS VARSA DERS YOK!’

ODTÜ’de öğrenciler ve akademisyenler boykotta:

Erdoğan’ın kampüse gelişini protesto eden ODTÜ öğrencilerine polisin uyguladığı orantısız güç nedeniyle, öğretim görevlileri ve öğrenciler ‘Şiddet, polis varsa, ders yok’ sloganıyla eylem başlattı. Boykotun etkisinin büyük olduğu görüldü, hemen hemen tüm bölümlerde dersler yapılmadı.

Hazırlık binasının önünde toplanan bin beş yüze yakın öğrenci “Savaş Çığırtkanı Tayyip ODTÜ’den Defol” pankartı arkasında Fizik Bölümü’nün önüne yürüdü. Fizik önünde ODTÜ Öğrencileri, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ODTÜ Temsilciliği ve ODTÜ Mezunları Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında Erdoğan’ın ODTÜ’ye gelişi, polis müdahalesi ve Suriye’ye yönelik düşmanca tutumu kınandı

***

Ey sayın okur,

Bir ülke düşünün ki Başbakanı ,
bir üniversiteye giderken
Yanında
3600 polis,
105 koruma aracı,
sayısı bilinmeyen özel korumaları,
20 zırhlı araç,
Tazyiklisu – gaz – köpük sıkan 8 TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı)
sayısı bilinmeyen gaz,biber ,ses silah ve bombaları,
Özel coplarıyla birlikte
götürsün !!!

Ve bu gücü Üniversite öğrencilerine karşı kullansın !!!

Halk deyişidir ;
Korku dağları bekliyor !!!

***

ODTÜ öğrencilerini ve öğrencilere destek veren yönetici ve öğretim üyelerini bir Yurttaş olarak kutluyorum.Üniversiteler toplumları çağdaşlığa ve demokrasiye götüren öncülerdir. Baskıya,faşizme,hukuksuzluğa karşı sessiz kalmamaları gerekir.ODTÜ örnek sorumluluk tavrını göstermiştir.
Sessiz ve edilgen Üniversite yönetimlerine örnek olsun .

Başbakan Erdoğan’ın demokrasisi hormonlu ve naylondur.
Haber aşağıdadır.

TAYYİBİN GAZI ODTÜ’YÜ BİRLEŞTİRDİ
ÖĞRENCİSİ, ÖĞRETİM KADROSU VE YÖNETİM AYAĞA KALKTI
ODTÜ DİRENİŞİ BÜTÜN ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLDU

Recep Tayyip Erdoğan‘ın 18 Aralık 2012 tarihinde 3600 polis, 105 koruma aracı, 20 zırhlı araç, 8 TOMA, gaz ve ses bombaları, biber gazları ve coplarıyla bir “koruma ordusu” ile birlikte “yerli malı” uydunun Çin`den fırlatılmasını canlı olarak izlemek için Orta Doğu Teknik Üniversitesi‘ne gelişinde, demokratik tepkilerini dile getiren ve protesto haklarını kullanan ODTÜ‘lü öğrencilere polisin gaz bombaları ve biber gazları ile saldırması sonucu onlarca öğrenci yaralanmıştır. Başına gaz bombası isabet eden Barış Barışık adlı öğrenci hayati tehlike altında ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış, olaylar sonucu 26 öğrenci gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada polis müdahalesinin “orantılı” olduğunu ileri sürerken, öğrenciler ise “marjinal grup” olarak nitelendirildi.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, üniversitede yaşanan olaylarla ilgili yayımladığı basın açıklamasında polis şiddetini kınayarak “Protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilerin polise herhangi bir hamlede bulunmadan polisin gaz bombalarıyla müdahale ettiğini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın üniversiteden ayrılmasına rağmen polisin öğrencilere müdahalesinin devam ettiğini, polis tarafından kullanılan gaz bombalarından sınıflarda bulunan öğrenciler, ofislerinde çalışan mensuplarımız yoğun şekilde etkilendi. Atılan gaz bombası kapsüllerinin isabet ettiği öğrenciler yaralanmış, binaların camları kırılmış, mensuplarımıza ait araçlar hasar gördü. TOMA‘lardan öğrencilere su sıkılmış ve polisin ses bombası kullandığı, polisin, protesto hakkını kullanmak isteyen öğrencilere karşı şiddet kullanmaktan kaçınmasının, önemini ve gereğini bir kez daha vurgulamak gerekli. Üniversite yönetimi olarak, şiddet içermeyen, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayan, eğitim-araştırma faaliyetlerini engellemeyen ve çevreye zarar vermeyen protestoları özgürlük ortamının parçası olarak görmek gerekiyor.

ODTÜ öğrencisi Barış Barışık

Polisin gaz tabancasını yaralamak amaçlı kullandığını iddia eden Çağdaş Ersoy, “Bizi çembere alıp gaz bombası atmaya başladılar. 20 metre mesafeden Barış’ın kafasına fişek isabet etti. Polis bomba atmaya devam etti” dedi

Bu arada, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ODTÜ’de Başbakan Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrencilere polisin müdahalesi sırasında ağır yaralanan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Barış Barışık’ı hastanede ziyaret etti.

This entry was posted in EĞİTİM, FAŞİZM, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *