ATATÜRK CUMHURİYETİNİN ÇOCUKLARINI DAHA ÇOK BİRLEŞTİRDİLER

TOPLUMU BÖLENLER,
LAİKLİK VE ULUSALCILIĞI,
DÜŞMAN BELLEYENLER,
BAYRAMLARI,KUTLAMALARI YASAKLAYANLAR,
CUMHURİYET’İN KURULUŞU İLE KAVGALI OLANLAR,
ATATÜRK CUMHURİYETİ’NİN ÇOCUKLARINI
DAHA ÇOK BİRLEŞTİRDİ …

Daha bir gün önceden elinde çiçek olanı yakaladılar…
Anıta çiçek koyacak ne de olsa…
Bomba yerleştirse bu kadar olur…

*

Nefret yolları kesti…
Kin barikattı…
Ankara’ya giden bütün yolları tuttular…

Zulüm oradaydı…

Atatürk anıtının önünde
cumhuriyet marşlarını söyleyenlerin gözüne
biber gazı sıktılar …
Sussunlar diye…

***

YASAKÇILAR ,İŞGAL ORDUSU GİBİYDİLER …

Ulusal bayramlarını kutlamak
Atatürk’e sevgilerini sunmak isteyenlere,
düşmanca davrandılar !!!

“İki kolu, iki bacağı bir gözü olmayan gazimizin bacak protezini
bir başka gazimizin tekerlekli sandalyesini bile kırdılar…

91 yaşındaki Nezahat Teyze, tam 25 yıl aradan sonra pazar gecesi İstanbul’dan Ankara’ya gidiyor… “Polis gözümüze biber gazı sıkarsa yanımdakilere dağıtırım” diye iki kilo limon almış marketten! Vasiyet mektubunu da sütyeninin içine koyacakmış!

***

Veli Yolcu, “Eşim, ben ve biri 1 diğeri 9 yaşındaki iki oğlumla oradayız” diyor mesajında…

***

İzmirli okur ablam Gülseren’i yazılarımdan hatırlarsınız: Kendisini hâlâ 35’lik sanıyor ama 70’ini geçti. Yüksek tansiyonu var… Telefon edip, “Sen gelme” dedim, dediğime diyeceğime pişman oldum!

“Gideceğim. Bu belki de benim son bayramım… Cumhuriyet Bayramımı istediğim yerde istediğim şekilde kutlamama kimse engel olamaz” diye bir başladı ki bağırmaya; telefonu zor kapattım!

***

Seyfi, doğuştan yürüme engelli okurum, Bursa’da yaşıyor. “Tekerlekli sandalyemi süsledim, gidiyorum Mustafa Abi” diye mesaj atmış. Yanında bir de gülücük işareti…

***

Kıymet Hanım var bir de; nerede yaşadığını, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum. Sadece adının önünde “Doç. Dr.” yazıyor… Ankara için özel kıyafet almış kendisine: Beyaz pantolon, kırmızı tişört…Tişörtün üstüne de “Biz sana vali olamazsın demedik, mani olamazsın dedik” sözlerini yazdırmış.

***

Eskişehirli Efe, 13 yaşında… Bayram harçlığı almamış evdekilerden; “Beni Ankara’ya götürün” diye tutturmuş. Benden, annesini ikna etmem için yardım istiyor.

Dün, Sonun Başıydı…

Bekir COŞKUN

Daha bir gün önceden elinde çiçek olanı yakaladılar…

Anıta çiçek koyacak ne de olsa…

Bomba yerleştirse bu kadar olur…

*

Nefret yolları kesti…

Kin barikattı…

Ankara’ya giden bütün yolları tuttular…

Elinde bayrağı ile Cumhuriyetin kuruluş gününü kutlamak için yaya yollara düşenleri alıp götürdü, cumhuriyet düşmanı…

Zulüm oradaydı…

Atatürk anıtının önünde cumhuriyet marşlarını söyleyenlerin gözüne biber gazı sıktılar, yıkım birlikleri…

Sussunlar diye…

*

Ama…

Tarih defterinde düne bir işaret koyun…

29 Ekim 2012…

*

Dibe vuruştan sonra, yüzeye çıkıp alınan ilk nefes gibi…

Çünkü faşizmin gıcırdayan dişleri bütün çirkinliği ile engellemek istese de… Panzerler, helikopterler, coplar, biber gazları ile Cumhuriyet ve Cumhuriyet sevdalıları arasına girmek istese de…

Milyonlar oradaydı…

*

13 yaşında Elif…

Babası orman işçisi olduğu için büyükannesi ile geldi…

Küçük bir bayrak elinde…

O Cumhuriyetti işte…

*

“Saroz…”

Balıkçılar ona öyle diyorlar…

Yakaladığı son palamutları teslim etti, onun parası ile geldi…

Ağarmış kaşlarının arasında öyle gözleri vardı ki…

Kaplan gibi…

Bakamaz insan…

O işte Cumhuriyetti…

*

Bayrağını ağzına almıştı…

Alkışlamak istedi; dizlerini birbirine vurarak yaptı bunu..

2004’te mayında kalmıştı iki eli…

Olmayan ayakları ile oradaydı…

Cumhuriyetti işte o…

*

Düne bir işaret koyun…

Kırılma noktası dersiniz…

*

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…

Göreceksiniz…

Üniversitesini, yargısını, ordusunu, medyasını, sermayesini, sendikalarını, kurumlarını, kavramlarını, ilkelerini yok ettiklerini sandıkları Cumhuriyetin en büyük gücü, o “damarlardaki asil Cumhuriyet kanı” dün oradaydı…

*

Dibe vuruştan sonraki ilk nefesti sanki…

Unutmayın…

Dün, sonun başıydı…

Cumhuriyet 30.10.2012

Cumhuriyet 31.10.2012

WASHINGTON TIMES YAZARI:

4 Temmuz’da ABD’de böyle olduğunu düşünün

Haber Merkezi – Ankara Valiliği’nce yasaklanan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılanlara karşı polis tarafından biber gazı ve tazyikli su kullanılmasının yurtdışındaki yankıları sürüyor. Dış basında polisin sert müdahalesine dikkat çekilirken “Bayram, ülkenin ayrışmalarını daha fazla gözler önüne serdi” yorumu yapıldı.

Washington Times yazarı Luke Montgomery, “Anıtkabir’e yürümek isteyen halk polis barikatlarıyla engellendi. Polis, sloganlar atan halka biber gazı ve tazyikli su ile karşılık verdi. 4 Temmuz gününde bir grup vatansever ABD’linin böyle bir davranışla karşılaştığını düşünün. O zaman nasıl bir gerilim yaşandığı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz” diye yazdı.

New York Times :ABD’nin saygın gazetelerinden New York Times da, “Bayram ülkenin ayrışmalarını daha fazla gözler önüne serdi” spotunu kullandığı haberinde, Çankaya Köşkü’nde düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonunda “görülmemiş” bir gelişmeye tanık olunduğuna, komutanların cumhurbaşkanının ve başbakanının türbanlı eşlerinin yan yana geldiğine dikkat çekti. Gazete “Türkiye seküler geçmişi ve bilinmeyen geleceği arasında sıkışmış görünüyor” yorumunu yaptı.

Deutsche Welle: Bayram günü, rejimin seküler geleneklerinden uzaklaşmasından endişe edenlerin platformu haline geldi.

CNN: Kendini Müslüman dünyasına istikrarlı, refah içinde ve demokratik bir model olarak pazarlayan Türkiye’nin kuruluşunun 89’uncu yıldönümünde, polisler muhalif gruplarla çatıştı, başkentte düzenlenen bir vatanseverler yürüyüşüne panzerlerle su sıkıldı.

El Cezire – Türk polisi, sekülarizm yanlılarını dağıttı.

Haaretz – Yaşananlar, Türk toplumunun laikler ve daha muhafazakâr dindar Türkler arasında ayrışma yaşadığını gösteriyor.

Le Figaro – Türkiye’de binlerce laiklik yanlısı, Recep Tayyip Erdoğan hükümetini protesto etmek için yürüdü.
Yüz binleri illegal örgütlerin peşine takılmakla suçlayan Erdoğan’a yanıt çok sert oldu

‘Telaşa kapıldılar’

© Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak için alanlara akın eden halkı yasadışı eylem yapmakla suçlayan Erdoğan’a tepki gösteren sivil toplum kuruluşları, “Cumhuriyet dimdik ayaktadır, ama AKP kendi kendini itibarsızlaştırmıştır” dedi.

FIRAT KOZOK

ANKARA – 29 Ekim’i kutlamak için Ankara’da toplanan yüz binleri “illegal örgüterin peşine takılmakla” suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt sert oldu. Erdoğan, yürüyüşle ilgili “CHP birlikten yanaysa Hipodrom’da yanımızda olmalıydı. Daha önce yaptık yanımda oturdu. Şimdi ne oldu da Ulus’a gitti? İllegal örgütlerin arkasına takılıp onları legalleştirmeye çalışıyorsun” demişti. İşte o sözlere yanıt yürüyüşe katılan ve sayıları 40’ı aşan Cumhuriyet’in köklü sivil toplum örgütlerinden geldi.

ÇYDD Başkanı Aysel Çelikel: Uyuyan devi uyandırdıkları için telaş içindeler. İllegal örgüt olduğumuz için mi 23 senedir kamu hizmeti verip 117 bin öğrenciye dokunduk? Binlerce öğrenciye eğitim desteği verdik. Yurtlar, sınıflar açtık. Depremlerde halka yardım ettik, devlete destek olduk. 39 kız öğrenci yurdu yaptık. 800’e yakın anasınıfı açtık. 102 şubesi bulunan, 23 yıllık bir dernek illegal olabilir mi?

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan: AKP iktidarının foyası 29 Ekim’de ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet dimdik ayaktadır, ama AKP kendi kendini itibarsızlaştırmıştır. Halk uyanmıştır. Şimdi AKP iktidarı düştüğü itibarsız konumdan nasıl kurtulacağını düşünsün. Anıtkabir’e çıktık ve yetkililerden öğrendiğimize göre 29 Ekim’de Anıtkabir’e giriş yapan insan sayısı 500 bin.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir: Başbakan bunu söylerken sanırım her zaman olduğu gibi düşünmeden, nereye varacağını hesaplamadan söyledi. Biz yasal çerçevede kurulmuş, Cumhuriyete, Atatürk’e sahip çıkan bir örgütüz. Zaten kendisinin Atatürk’e, Cumhuriyete bakışı belli. Başbakan hazmedemediği için Türkiye’deki tüm toplumsal kesimleri susturduğunu, ülkeyi açık cezaevine çevirdiğini zannetti. Ama yüz binleri görünce şaşırdı. Baskı, şiddet, faşizan uygulamaların hepsi geri tepti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan: Bayramı bir arada kutlamış olan örgütlerin tümü yasal çerçevede çalışan kuruluşlardır. Bunları yasadışı gibi gösterme çabası, Başbakan’ın gerçekler üzerinden değil, gerçekdışı değerlendirmeler üzerinden hareket ettiğini ortaya çıkarıyor. Biz yasallığımızı Sayın Başbakan ile tartışacak değiliz.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Şükrü Boyraz: Bu ifadeleri reddediyoruz. Ankara’da ne bir illegal örgüt, ne onun bayrağı ne de onların sloganları vardı. Oradaki tek vurgu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetin ilkelerine sahip çıkmaktı. Bu sözler illegalse, biz illegal örgüt olmayı kabul ediyoruz. Biz, zor şartlarda kurulan bir cumhuriyetin değerlerinin her geçen gün kaybolduğu endişesini taşımaya başladık. Bu nedenle sadece Ankara’da değil, her yerde alanlardaydık.

Ankara Savcılığı, Anıtkabir’e yürüyen yurttaş ve vekiller için soruşturma açtı

Yüz binler suçlu sayıldı

ALİCAN ULUDAĞ

ANKARA – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet yürüyüşüne ilişkin soruşturma başlattı. Savcılığın talimatı üzerine Emniyet, kamera kayıtlarını inceleyerek yürüyüşe katılan yüz binin üzerinde yurttaşın arasından suç işleyenleri tespit edecek ve “şüpheli” listesi oluşturacak. Emniyet’ten gelecek rapora göre savcılığın polis barikatının aşılmasında etkili olan CHP lideri Kılıçdaroğlu ve vekiller hakkında da fezleke düzenleyebileceği belirtildi. Soruşturmanın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na muhalefet etmek suçundan yürütüldüğü öğrenildi.

Zorbalığı kim yaptı?

Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği, savcılığın soruşturma başlatmasına ilişkin “İki kolu, iki bacağı bir gözü olmayan gazimizin bacak protezinin, bir başka gazimizin tekerlekli sandalyesinin kırıldığını düşünürsek, zorbalığın kimden geldiğini görmüş oluruz” açıklamasını yaparken, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan, “Biz de İçişleri ve Emniyet güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız” dedi. CHP’li Gök ise Vali Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ve “halka şiddet uygulamaya azmettiren” İçişleri Bakanı Şahin ve Başbakan Erdoğan için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

This entry was posted in Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *