ÖSYM’DE YOLSUZLUKLAR DEVAM EDİYOR … YANDAŞLAR VE CEMAAT MENSUPLARI GİRDİKLERİ SINAVLARI KAZANIYORLAR * POLİS MEMURLUĞU SINAVLARI VE CEMAAT İLİŞKİLERİ

Atilla KART
13.09.2012

POLİS MEMURLUĞU SINAVLARI VE CEMAAT İLİŞKİLERİ

BASIN TOPLANTISI METNİ
13 Eylül 2012

Değerli Basın Mensupları;

Ülkemizde “Cemaat-ler” odaklı kamu yönetimi yapılanması AKP İktidarlarıyla birlikte önemli ölçüde egemen hale gelmiş durumdadır. Kıdem ve liyakatı dışlayan, kamu hizmeti verimliliğini yok eden, toplumda ayrışma ve nefret söylemini tırmandıran bu yapı ve yönetim anlayışı sebebiyle; kaçınılmaz olarak haksız kazanç ilişkileri ve yasal denetimden uzak bir yapı oluşmaktadır.

Bu yönetim anlayışı ve yapılanması en ağır tahribatları ÖSYM bünyesinde yaratmıştır. Daha da ötesi, ÖSYM artık bu anlamda odak bir yapıdır. Ali Demir’lere sahip çıkılmasının sebebi budur.

Yargıçlık sınavında yaşanan skandal uygulamalardan sonra Polis Okulu Sınavları ve Komiserlik sınavlarında da benzeri uygulamaların öteden beri sıkça yapıldığını kamuoyunun dikkatlerine sunuyor ve hatırlatıyoruz. Bu nitelikteki uygulamaların günümüzde de acımasız ve kararlı bir şekilde devam ettiği görülmektedir. Zira , bu yapı Hükümet tarafından himaye edilmektedir. Bu yapı Hükümet tarafından himaye edildiği, sorumlular ortaya çıkarılmadığı içindir ki;

ÖSYM bünyesinde,

Adalet Bakanlığı iştirakli sınavlarda,

İçişleri Bakanlığı iştirakli sınavlarda;kamu yetkisi- devlet nüfuzu kötüye kullanılmak suretiyle oluşan “çete” ya da “çeteler” faaliyetlerini halen sürdürmektedirler. Bu çete ya da çeteler aslında en büyük kötülüğü dini değerlerimize ve inançlarımıza yapmaktadırlar.

Bu yol ve yöntemlerle yapılan haksız ve keyfi ve ideolojik uygulamalar sebebiyle kamu yönetiminde başta İdari ve Adli yapılanmada ayırımcı ve haksız sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin idari ve adli mercileri, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları arasında “Öteki” ayırımını yaparak husumet ve intikam tohumlarını yeşertmektedirler.

Aslında en başta Emniyet bünyesinde; özveriyle, sorumluluk duygusuyla, haksız çıkar ilişkilerine tenezzül etmeden görev yapan Emniyet mensuplarına haksızlık ve ayrımcılık yapılmış olmaktadır. Bu sınavlardaki haksız ve ayrımcı uygulamaların en büyük mağdurları yine Emniyet bünyesinde görev yapan kişilerdir.

Değerli Basın Mensupları;

En son Yargıçlık sınavlarıyla ilgili olarak ÖSYM sınavları iptal edildi.
İptal edildi de ne oldu? Sorun çözüldü mü?

Sorun maalesef çözülmedi. Bu anlayışla çözülmesi de mümkün değildir. Zira , fail ve sorumlular muhtelif Bakanlıklarda her kademede görev yapıyorlar , siyaseten ve konjonktürel olarak himaye ediliyorlar. ÖSYM yönetim yapısı ve kadrolaşması sebebiyle Hükümet tarafından doğrudan himaye edilmektedir.

Değerli Basın Mensupları;

25.03.2012 tarihinde Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınavı yapıldı. Türkiye genelinde 19 bölge merkezinde bu sınav yapıldı. Sınav tarihinden 1 hafta – 10 gün önce belli grupların organize bir şekilde izin ve rapor aldıklarını görüyoruz.

Organize hareket etme eylemlerini bir tarafa bırakarak , somut bir olaydan hareketle konuyu bir kez daha kamuoyunun gündemine getirme gereğini duyuyoruz.

Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan M.Y ile M.Ç’nin her ikisinin de “86 puan” alarak sınavı kazanmaları nasıl bir tesadüftür?

2011 yılı Komiser Yardımcılığı sınavında çok iyi çalışmasına rağmen 48 puan alan M.Y isimli memur 2012 yılında hiç çalışmadan devresi olan ve Cemaatten yakın arkadaşı olan M.Ç ile birlikte 86 puanı nasıl alıyor? Her ikisinin de yanlışları yine birbirine benzemekte midir?

Bu tesadüflerin açıklaması mutlaka yapılmalıdır. Sorumluluk sahibi olan ve Halka hesap vermekten korkmayan bir Hükümet’in yapması gereken budur.

Soruyoruz ;

Personel Daire Başkanlığından,

İstihbarat Daire Başkanlığından,

Kaçakçılık Daire Başkanlığından,

Başbakanlık Koruma ve Bakanlık Özel Kalem Müdürlüklerinden bu sınavı kaç kişi kazanmıştır?

90 ve üzeri puan alan 135 kişi midir?

89 alan 55 kişi midir?

88 puan alan 60 kişi midir?

87 puan alan 75 kişi midir?

86 puan alan 80 kişi midir?

85 puan alan 80 kişi midir?

Ya da yukarıda sözü edilen puanları alanlar kaç kişidir?

Değerli Basın Mensupları;

Kazananların bu kadar yüksek not ortalamasına yığılması olağan mıdır? …

500 kişiden sonra not ortalamasının bir anda düşmesi olağan olabilir mi?

Biz, “bu kadar tesadüfün bir araya gelmesini” bundan böyle de araştırmaya ve sorgulamaya devam edeceğiz.

This entry was posted in EĞİTİM, Gundem, Haber, YOLSUZLUKLAR and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *