TÜRKİYE SÖMÜRGELEŞTİRİLİYOR MU ? *** 3000 Yabancı ajana Başbakanlık özel koruması *** Adalet Bakanlığı’nın ABD’li danışmanları kimler?

Orta doğu bölgesi ve kuzey Afrika’da bulunan
22 ülkede değişim sağlanarak sınırları değiştirilecektir.
Condoleezza Rice

ABD’nin güvenlik danışmanı ve dışişleri bakanı
7 Ağustos 2003
TÜRKİYE SÖMÜRGELEŞTİRİLİYOR MU ?
Osmanlı Ordusu ;
“Rus ceketleri, Fransız talimnameleri, Belçika tüfekleri, Türk fesleri, Macar eğerleri, İngiliz kılıçları ve bütün uluslardan öğretmenlerle Avrupa örneğine göre bir ordunun yaratılması en bahtsız girişimdi.”
***
AKP iktidarının dışa bağımlı politikaları ve ABD ile AB’nin sözünden çıkmaması nedeniyle Türkiye Bağımsız Ulus Devlet olmak niteliğini ne yazık ki kaybediyor.
Aşağıdaki iki yazının içeriğinden görülebileceği gibi Ülkemizin istihbarat ve güvenliği konusunda kamu yönetiminde sayısı 3 Bin civarında olan ve halen bir kısmının da ülkemizde istihbarat kurumlarımızla iç içe çalıştığı bilinen,Ülkemizi sarsan ve ülkemiz aydınlarının ve TSK komutanlarının ve mensuplarının tutuklanmasına neden olan kurgu Ergenekon ve Balyoz davalarında kullanılan gerçek dışı verilerin üretilmesine katkı sağlayan yabancı ajanların illegal çalışmaları Kamu Güvenliği Müsteşarlığı kanunu ve yeni düzenlenen MİT’i kurtarma kanunu ile yasal hale getiriliyor…
Değerli Milletvekili Atilla Kart bu konuda kamuoyunu uyarıyor.
Yabancı ajanların Başbakanlık koruma zırhı altında ne gibi çalışmalar yapacağı ise belirsiz.Ne kadar acıdır ki Türkiye Ulusal güvenliğini yabancı ajanlara teslim etmiş durumdadır.
Konu sadece bununla bitmiyor.
Adalet Bakanlığı da Bakanlık kadrosuna, Amerika’lı Yargıç ve Savcıları  danışman olarak aldığı  CHP Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar’ın önergesinde belirtiliyor.
Hangi ülke vardır ki İç ve Dış güvenliğini yabancı ülke ajanlarına ve Adalet sistemini de yabancı Yargıç ve savcılara teslim etsin ???
Hatırlatmak isterim ki ;
Çanakkale cephesinde Türklerin yanında Almanlar vardı. Herşeyden önce Ordu Komutanı Almandı. Bazı kolordu ve tümen komutanları Almandı. 8,5 aylık muharebeler sırasında toplamı 500’e yakın Alman subay ve eri muharebe bölgesinde görev yaptı.Osmanlı’yı yönetenler Avrupalı subaylarla beraber Alman subaylarını danışman, öğretmen, eğitici ve reformcu olarak çağırmaya devam ederler. Çağa ayak uydurma ve modern bir ordu oluşturma fikriyle başlatılan bu faaliyet sonucunda aşure bir ordu ortaya çıkar.Moltke bu durumu güzel ifade eder:
“Rus ceketleri, Fransız talimnameleri, Belçika tüfekleri, Türk fesleri, Macar eğerleri, İngiliz kılıçları ve bütün uluslardan öğretmenlerle Avrupa örneğine göre bir ordunun yaratılması en bahtsız girişimdi.”
II nci Abdülhamit döneminin sonlarına doğru yabancı askerî heyetler içinde Almanlar ağırlık kazanır. Von der Goltz’un etkisiyle Alman askerî ekolü Türkiye’ye yerleşir. Beraberinde Alman sermayesini ve endüstrisini getirir. 2 nci Dünya Harbinde Almanların yenilmesi ile sona erecek olan Alman askerî sistemi artık Türk Ordusunun da sistemi olur. 1948’de sona erer.
Bugünlerde Neo Osman’cılık yapanların hayalllerinde Amerika’lı ve Avrupa’lı komutanların TSK’ya komutan olarak atanması hesapları mı vardır ?
Sıra TSK’nın da başına yabancı komutanlar mı atanmasına gelmiştir ?
 
Ülkemiz iktidarın emperyalizme bağımlı politikalarıyla ,
Bağımsız Ulus Devlet olmak niteliğini kaybetmektedir.
Naci KAPTAN
25 Şubat 2012
Ulusal Kanal
16 Şubat 2012 Perşembe
3000 Yabancı ajana Başbakanlık özel koruması
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart MİT yasası ile 2500- 3000 civarındaki yabancı uzman personele de başbakanlık zırhının getirilmek istendiğini belirtti. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi de olan Kart, komisyondaki tartışmalarda yasayla ilgili olarak “Bu teklif Çatlı’ların yanına yeni CIA, FBI elemanları ekleyecektir” demişti.
CHP’li Atilla Kart MİT yasası ile 3000 civarındaki yabancı uzmanın başbakanlığa verilecek yetki kapsamında değerlendirileceğini söyledi. TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi de olan Kart, komisyondaki tartışmalarda yasayla ilglili olarak “Bu teklif Çatlı’ların yanına yeni CIA, FBI elemanları ekleyecektir” demişti. Haber Burada programında Filiz Öntaş’ın konuğu olan Kart, MİT yasasının kamuoyunun gözünden kaçırılan kısmını Ulusal Kanal’a değerlendirdi. 2005 yılında kurulan Kamu Güvenliği Müsteşarlığı bünyesinde 2500 –3 bin civarında yabancı uzman çalıştırıldığını belirten Kart, “yapılmak istenen düzenlemeyle bu personele başbakanlık özel koruması getirilmektedir” dedi. *1*
Adalet Bakanlığı’nın ABD’li danışmanları kimler?

CHP Antalya Milletvekili Avukat Gürkut Acar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yanıtlaması istemiyle çok önemli bir soru önergesi verdi. Acar, Adalet Bakanlığı’nda neden Amerikalı danışma kadrosu bulundurulduğunu sordu.
CHP’nin hukukçu milletvekili Gürkut Acar, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in kucağına adeta bir bomba bıraktı. Acar, bakanlığın ABD Büyükelçiliği’nden hakim ve savcı danışman talep ettiğini iddia etti. Danışman ABD’li hakim ve savcıların sayısını da veren CHP milletvekili Gürkut Acar, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı’ndan 8 hakimin de Amerika’ya neden gittiğini sordu. İşte o sorular: 1-Adalet Bakanlığı, ABD ve İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliklerinden hakim ve savcı danışman istemiş midir? Bu talep hangi gerekçeden kaynaklanmıştır? Büyükelçilikler ne yanıt vermiştir? 2- ABD’den 3 ve İngiltere’den bir hakimin danışmanlık için Ankara’ya geldiği doğru mudur? Bu kişilere hangi konularda danışılmıştır? Bu kişilerin ulaşım, konaklama gibi masrafları nereden karşılanmıştır? Masrafların tutarı ne kadardır? Danışmanlık için ödeme yapılmış mıdır? Yapılmış ise miktarı nedir? 3- Bu temasların ardından Adalet Bakanlığı Müsteşarı ve 8 hakimin 2011 yılı içinde ABD’ye gittiği doğru mudur? Bu seyahat hangi gerekçe ile yapılmıştır? Bu gezinin masrafları ne kadardır ve nereden karşılanmıştır? 4- Başbakan’ın MİT yöneticileri ile ilgili soruşturma sürecinde kanun değişikliğinin ardından yaptığı “Seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz” açıklaması karşısında, Adalet Bakanlığı da yargılama makamlarını “atanmışlar” olarak mı değerlendirmektedir? 5- Başbakan’ın deyimiyle atanmışlar, seçilmişleri denetleyemeyecekse, Adalet Bakanlığı olarak, idarenin iş ve eylemlerinin yargı denetiminin dışına çıkarılmasını mı ya da yeni bir denetim sistemi getirmeyi mi planlıyorsunuz? *2* ulusalkanal.com.tr  
This entry was posted in Haber. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *