CUMHURBAŞKANI GÜL, HSYK’YA MAZLUMDER’Lİ VE TÜRBANCI BİR AVUKATI ATADI … HSYK RADİKAL İSLAMCILARIN KALESİ Mİ OLUYOR ?‏

CUMHURBAŞKANI GÜL,
HSYK’YA MAZLUMDER’Lİ
VE TÜRBANCI BİR AVUKATI ATADI …
HSYK RADİKAL İSLAMCILARIN KALESİ Mİ OLUYOR ?
 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,temsil ettiği makamın,
Laik demokratik Cumhuriyetin temellerine kullandığı her atama yetkisiyle,
adeta dinamit koyuyor.Cumhuriyet rejimi karşıtı olan profesörleri,
hukukçuları tüm gayretiyle üst düzey görevlere atıyor.
Üniversiteleri,yüksek yargıyı AKP’nin politikalarına uygun olarak dönüştürüyor.
Malezya’da Atatürk düşmanlığı yapan bir rektörün üniversitesinden gelen ,
Hiç yöneticilik yapmamış,
Akademik geçmişi başarılı olmayan bir profesörü YÖK Başkanlığına atamıştı.
Şimdi de sıra ,Anayasa Mahkemesinden sonra HSYK’yı dönüştürmeye geldi.
 
Mazlumder insanların dini inancını kullanan bir dernektir.
İLKÖĞRETİM okullarında okutulan ‘Öğrenci Andı’nın kaldırılması için kampanya başlatan Mazlum-Der, hazırladığı ve içerisinde garip ifadeler bulunan afişleri Diyarbakır’daki bilboardlara astırdı.
İlköğretimde okutulan ‘Öğrenci andı’nın kaldırılması için daha önce imza kampanyası başlatan Mazlum- Der, şimdi de bu amaçla hazırladığı afişleri bilboardlara astırdı. ‘Andımız kaldırılsın kampanyası’ başlığı ile hazırlanan afişte, ‘Öğrenci Andı’ mizahi şekilde yeniden hazırlanarak çizimler eşliğinde afişe yerleştirildi. Hayat Bilgisi dersi ve ‘Andımız’ başlığı ile afişte verilen andın metni şöyle yer aldı:
 
“Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyimi, Aleviyim… Desem de, ben çalışkanım ilkin, büyüyünce işsiz kalsam da. Büyüklerimi görmek, küçüklerimi dövmektir işim. İlk işim yurdumu ve milletimi ‘Üzüm’den çok sevmektir kesinlikle. Ülküm, takla atmak, yere düşmek ve ne olursa olsun taş ile yakalanmamaktır. Ey büyük Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi… Kaçtığın yoldan, gösterdiğin hedefe oturmadan yürüyeceğime ayran içerim. Varlığım Kürd, Laz, Çerkez, Ermeni, Alevi. Varlığına ceza olsun. “Ne mutlu Kürdüm, Lazım, Çerkezim, Ermeniyim, Aleviyim… Diyene, sonrada dayak yiyene.”
 
Dağ taş “Ne Mutlu Türküm diyene ” yazısıyla dolu. Bu yazılar kaldırılmalıdır diyen Cumhurbaşkanı Gül’ün ,öğrenci andına karşı olan ve kaldırılmasını isteyen dini bir yardım derneğinin yöneticisini HSYK’ya üye ataması amaçladıkları sistemin tamamlanmasında bir hizmet ve görev dağılımıdır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilk kez iktidar yanlısı ve Laik demokratik Cumhuriyet rejimini
ve hukuk Devletini korumak yerine,var olan rejimi hırpalayan bir Cumhurbaşkanı ile yönetilmektedir. 
 
Naci Kaptan
 
 ***
 
 
Yeni HSYK üyesi Mazlum-Der Başkanı çıktı
 
26.10.2010 – 10:18
Ali Aydın ve hemşerisi Abdullah Gül  HSYK’ya yeni seçilen üyelerden Ali Aydın’ın, daha önce Mazlum-der Kayseri Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
 

Kayseri’de yerel yayın yapan Kay-Tv ve Kayseri Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Bulut, Odatv’de yer alan yazısında HSYK’nın yeni üyelerinden Ali Aydın’a dair bilgiler verdi.

 

1991’den bu yana Ali Aydın’ı tanıdığını belirten Bulut, 1991’de Ali Aydın’ın Aykut Edibali’nin Islahatçı Demokrasi Partisi’ne üye olduğunu, daha sonra Millet Partisi’ne geçtiğini, ardından ise Mazlum-der Kayseri Şube Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı görevlerini üstlendiğini yazdı. Bulut, Aydın’ın o dönem başörtüsü eylemlerinde de ön saflarda yer aldığını belirtti.

 

Ali Aydın’ın bir dönem Kayseri Barosu başkanlığına seçildiğini ifade eden Bulut, şunları yazdı: “Sonra Ali Aydın’ı Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi çekişmelerinde gördük… Hatta iki yıl önceki Pancar Kooperatifi Genel Kurulu’nda Divan Başkanlığına talip oldu, seçilememişti… Hatta, Ali Aydın, Pancar Kooperatifi çekişmeleri nedeniyle çekişmelerde adı geçen müvekkilinin emniyette alınan ifadesini henüz hazırlık aşamasında bir basın mensubuna verip yayınlattığı iddiasıyla Ağır Ceza’da yargılandı. İfadeyi yayınlayan Gazeteci Mahmut Tursun, Savcılık ifadesinde bu ifade tutanağını Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın’dan aldığını belirtirken Aydın’ın yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada basın mesleğinin kendisine tanıdığı hak gereği tanıklık yapmayacağını ve haber kaynağını açıklamak istemediğini söyleyince Ali Aydın, davadan yırtmış oldu. Mahmut Tursun, Savcıya verdiği ifadenin aynısını mahkemede de söylemiş olsaydı Ali Aydın ne avukatlık yapabilecekti ne de elini-kolunu sallaya sallaya mahkeme salonundan çıkabilecekti… Bir çok cesaretli çıkışıyla tanınan Ali Aydın için bu yıl yaşanan en kritik olaydı…”

 

Bulut, Aydın’ın referandum kampanyasında MÜSİAD ve GESİAD gibi bazı sivil toplum örgütleriyle birlikte aktif olarak evet kampanyasını yürütenlerin başında yer aldığını, bu gayretinden dolayı AK Parti Kayseri İl Örgütü tarafından kendisine teşekkür mektubu gönderildiğini de ifade etti. *1*

YENİ HSYK ÜYESİ NEDEN YARGILANDI
Cumhurbaşkanı tarafından HSYK üyeliğine önerilen Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın’a türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan kamu görevlilerine karşı koymak zor ve tehditte bulunmak iddiasıyla kamu davası açıldığı ortaya çıktı.
 
Olay 14 Mart 2008 tarihinde Erciyes Üniversitesi mühendislik Fakültesi girişinde meydana geldi. Başörtülü olarak Mühendislik Fakültesi giriş kapısına gelen bir grup türbanlı öğrenci türbanlı olarak fakülteye girmek istediklerini söyledi. Güvenlik görevlileri türbanlı olarak fakülteye girmelerinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduklarına söylemeleri üzerine olay yerine gelen Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Barosu Başkanı Ali AydınMazlum-Der Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş ve Kayseri Barosu Avukatlarından Emine Özderehazırladıkları tutanağıGüvenlik Amiri Hacı MortaşGüvenlik Şefi Hüseyin Özcangüvenlik görevlileri Mustafa AydınMahmut Hadi DemirtaşHüseyin Altun ve Ahmet Açıkgöz’e imzalatmak istediler. Güvenlik görevlileri böyle bir tutanağı imzalamalarının mevcut yasa ve YÖK Kanununa göre mümkün olmadığını belirterek eylemcilere eğitim ve öğretimi aksatmamaları için kapı önündeki eylemlerine son vermelerini istediler. Bunun üzerine güvenlik görevlileri ile öğrenciler ve Ali AydınA hmet Taş arasında sloganlar eşliğinde itiş kakış başladı. Bu sıra da güvenlik görevlilerinden Ahmet Açıkgöz yaralandı. Polis’in olay yerine gelmesi üzerine olay emniyete intikal etti.
 
DAVACI OLDULAR
 
Erciyes Üniversitesi Güvenlik Amiri Hacı Mortaş Güvenlik Şefi Hüseyin Özcan güvenlik görevlileri Mustafa Aydın Mahmut Hadi Demirtaş Hüseyin Altun ve Ahmet Açıkgöz polise verdikleri ifadede görevlerinin yapmalarının engellendiğini kendilerine karşı zor kullanıldığını ve tehditlere maruz kaldıklarını ileri sürerek davacı olduklarını söylediler.
 
Bunun üzerine Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın Mazlum-Der Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş ve Kayseri Barosu Avukatlarından Emine ÖzderehakkındaKayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 Nisan 2008 günlü 2008/7956 soruşturma2008/3663 esas2008/2213 iddianame sayılı iddianamesi ile 5237 sayılı TCK’nın 265/143/153/1 maddeleri uyarınca “Kamu Görevlilerine karşı görevlerini yapmalarını engellemek suçu iddiasıyla zor ve tehdit ile direnmekten” kamu davası açıldı.
 
3 Nisan 2008 tarihinde Kayseri 2.Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava jet hızıyla 15.12.2008 tarihinde yani 9 ayda sonuçlandı. Mahkemesanıkların haklarında ki suçlamaları kabul etmedikleriniolay sırasında kamu görevlileri olan şikayetçiler ve mağdurun yaralanmadıklarını ve 5237 sayılı TCK’nın 265/1 MADDESİNDE AÇIKLANAN SUÇ UNSURU OLAN CEBİR VEYA TEHDİT KULLANILDIĞI konusunda cezalandırılmalarına yeter kanıt olmadığıpasif direnişin ise suçun oluşmasına yeterli olamayacağı iddiasıyla yüklenen suçtan beraatlarına karar verdi.*2*
 
 
This entry was posted in Haber, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *