TARİKATLAR SİLAHLANIYOR * Cübbeli, tarikatların silahlandığını öne sürdü: “iç savaş” uyarısında bulundu’

10 Eylül 2020
Cübbeli Ahmet’ adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, CNN Türk’te konuk olduğu Ahmet Hakan’ın Tarafsız Bölge programında çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Ünlü, Türkiye’de 2 bin Selefi derneğin bulunduğunu ve bunların silahlandığını öne sürüp ‘İç savaş’ uyarısı yaptı. Kaynak: Cübbeli, tarikatların silahlandığını öne sürdü: “iç savaş” uyarısında bulundu
Uşşaki “şeyh”i Eyüp Fatih Şağban’ın bir müridinin kız çocuğunu istismar ettiğinin ortaya çıkmasının ardından Türkiye’deki cemaat ve tarikatlar bir kez daha tartışılır hale getirdi.  CNN Türk televizyonu, AKP’nin sıkı destekçisi olduğu İsmailağa Cemaati’nin önde gelen ismini Ahmet Mahmut Ünlü’yü canlı yayın konuğu yaptı.
“Tarafsız Bölge” programında Ahmet Hakan, Hakan Bayrakçı ve Nedim Şener’in sorularını cevaplayan Ünlü, programda son dönemde Türkiye’de artan selefi akımlara ve bunların örgütleşme faaliyetlerine dikkat çekip tarikatlar tarafından çıkartılma ihtimali olan “iç savaş” için uyarı yaptı.
Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, “Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim ‘ diye cihat ilan edecek öbürü ‘mehdiyim’ diyecek. Birbirini öldürür bu müslüman millet.
Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlara nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım.” ifadelerini kullandı. Kaynak: Cübbeli, tarikatların silahlandığını öne sürdü: “iç savaş” uyarısında bulundu.
https://www.gunboyugazetesi.com.tr/cubbeli-tarikatlarin-silahlandigini-one-surdu-ic-savas-uyarisinda-bulundu-61399h.htm
This entry was posted in DİN-İNANÇ, İrtica, SİYASAL İSLAM, TARİKAT VE CEMAATLAR, YOBAZLIK - GERİCİLİK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *