HAYATIN İÇİNDEN * Günün haberi * Okula gitmek istemeyen oğlunu polise ihbar etti..

Naci Kaptan

Dönemimizin en hoş iç aydınlatan haberlerinden birisi.

Öğrencinin annesinin telefonuna ,”Hanım hanım işimiz gücümüz var bizi rahatsız etme” demeyen ve yardımcı olmak için polisleri gönderen karakol amirini ve bir pedagog gibi davranarak güleryüzle küçük yaramazı okula gitmeye ikna eden NİKSAR emniyetini ,”polis amcaları” kutluyorum , sağolsunlar. Coplamayan , dövmeyen , eziyet etmeyen polisleri özledik.

Aydoğan dostuma da bu nefes molası için teşekkür ederim.

Benzeşmesi nedeniyle bir öykü yazmak isterim ;

Amerika’da aynen bizim yaramaz öğrencinin yaşlarında lösemi hastası bir çocuk hastahanede yatmaktadır. Çocuğun en büyük isteği sirenlerini çalan bir itfaiye arabasına binerek gezmektir. Annesi kentin belediye başkanına başvurur .

İki gün sonra dışarıdan siren sesleri gelir , az sonra çocuğun oda penceresine bir merdiven dayanır ve üç itfaiyeci pencereden girer . Çocuk çok heyecanlanmıştır. Sevinçle bağırır. İtfaiyeciler çocuk için bir itfaiyeci elbisesi getirmişlerdir. Giydirirler , çocuğu dikkatle pencereden çıkartarak merdivenden indirip sireni çalmakta ışıkları dönerek çakmakta olan araca bindirerek kentte dolaştırıp , yine aynı yoldan hastahaneye getirerek bırakırlar . Elbisesini de baş ucuna asarlar.

Çocuk birkaç gün sonra yaşama veda eder fakat son ana kadar gözleri itfaiyeci elbisesinde ve gülümsemektedir.

Aydogan Kekevi
23.10.2018 18:45:43

Ülkemizin günümüz itibariyla ender yaşanan bir başka, sevimli hoşgörülü ve gülen yüzü. Bütün katılımcalara teşekkürler.

Aydoğan

Okula gitmek istemeyen oğlunu polise ihbar etti..

Tokat’ın Niksar ilçesinde okula gitmek istemeyen Yiğit Efe Kezer’i(7), annesinin yardım isteği üzerine eve gelen polis ekipleri oyuncak ve çikolata ile ikna etti…

23.10.2018 03:31

Tokat’ın Niksar ilçesinde okula gitmek istemeyen Yiğit Efe Kezer’i(7), annesinin yardım isteği üzerine eve gelen polis ekipleri oyuncak ve çikolata ile ikna etti.

İlçede yaşayan Nurhan-Erdoğan Kezer çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan birinci sınıf öğrencisi Yiğit Efe Kezer, sabah okula gitmek istemedi. Çocuğunu bir türlü ikna edemeyen anne Nurhan Kezer, 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Eve, Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memurları gönderildi. Polis memurlarından Sezai Acerce, eve gitmeden önce marketten oyuncak ve çikolata aldı. Eve giden polisler Yiğit Efe’yi polis otosuna bindirip aldıkları oyuncak ve çikolatayı hediye etti. Ekip otosuyla ilçe merkezinde tur attırılan Yiğit Efe, bir süre sonra okula gitmeye ikna oldu. Küçük çocuk, ekip otosuyla eğitim gördüğü Ulvi Saime Kaya İlkokulu’na bırakıldı.

Odatv.com

https://odatv.com/okula-gitmek-istemeyen-oglunu-polise-ihbar-etti-23101854.html

This entry was posted in EĞİTİM, HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *