TÜRKİYE NASIL DÖNÜŞTÜRÜLDÜ ? DİN TABANLI İSLAM DEVLETİNE GİDİŞİN SERÜVENİ – 1

TÜRKİYE NASIL DÖNÜŞTÜRÜLDÜ ?
DİN TABANLI İSLAM DEVLETİNE GİDİŞİN SERÜVENİ – 1
Naci KAPTAN
 
 
Herkes duyacak bilecek,
Saklanmaz gayri bu gerçek,
Yaprak yaprak çiçek çiçek,
Tek yol islam yazacağız,
 
Solcuların kafasına,
Masonların locasına,
Türkün Anayasasına,
Hak yol islam yazacağız
 
Türk siyaset tarihinde radikal islamcı siyasetçiler kendi görüşlerine yakın olan partiler içinde
aktif siyaset yapmışlar fakat bu partiler içinde denge unsurları olduğundan içinde siyaset yapmakta oldukları partilerin politikalarında kendi beklentilerine ve amaçlarına uygun sapmalar oluşturamamışlardır.
 
1950’lerde Demokrat Parti, 1960’larda da Adalet Partisi’nde örgütlenerek merkez sağ partiler içinde yer almayı tercih eden İslamcı siyasal akım, 26 Ocak 1970’te Millî Nizam Partisi (MNP) adıyla ayrı bir siyasi güç olarak ortaya çıktı.Zaman içinde islamcı siyaseti benimseyenlerin kendi kuracakları parti çatısında toplanmaları gereğini duymuşlardır.
 
Profesör Necmettin Erbakan Konya Bağımsız Milletvekili olarak parlamentoya girdiğinde, Milli Görüş Hareketi de siyasi arenada boy gösterdi. Yıl 1969’du. Kısa bir süre sonra Erbakan artık bağımsız bir milletvekili değil, Milli Nizam Partisi’nin kurucusuydu.
  
MNP, 1969 seçimlerinde Konya’dan bağımsız olarak parlamentoya giren Necmettin Erbakan ve 17 arkadaşı tarafından kuruldu.MNP nin kurulmasıyla birlikte farklı siyasi partiler içinde dağınık olan veya siyaset arenasına girmemiş olan islamcı siyasetçiler  MNP çatısı altında toplandılar.
 
MNP kurulmasıyla bugünlerde çalkantılar yaşayan Saadet partisiyle bugün iktidarda bulunan
AKP’nin de temeli atılmış oldu.Odağında Necmettin Erbakan’ın bulunduğu partiler islamcı partiler,
yaptıkları eylemler nedeniyle kapatıldı ve isim değiştirerek defalarca açıldı.
 
Bu islamcı siyasetin yolu ince ve uzundu.
Yılmadan yorulmadan yollarıa devam ettiler.
Başta Erbakan olmak üzere parti içinde sivri dilli siyasetçiler,
yaptıkları konuşmalarla bir din Devleti istediklerini,
Laiklik ve Cumhuriyet rejimine karşı olduklarını açık açık söylediler.  
 
Kapatıldılar.
Tekrar parti adını değiştirerek açıldılar.
Aşağıdaki siyasi konuşmaları ve demeçlerini ve Yargıtay Başsavcısı tarafından
düzenlenmiş olan iddianame ile gerekçeli kapatma kararlarını okuduğunuzda
Erbakan ve arkadaşlarının partilerinin neden kapatıldıklarını,
Neden laik Cumhuriyet’e,Hukuk Devletine ve Atatürk’ün aydınlanmasına
karşı büyük bir tehdit olduklarını daha iyi anlayacaksınız .
“Milli Nizamın bir parti olmadığını, hak yolu olduğunu, kanun zoru ile parti adını aldığını “
 
“İktidara geldiklerinde okullardaki sosyoloji dersini kaldırıp, yerine İmam-ı Gazali .okutacaklarını ve din icaplarının yerine getirileceğini”
 
“Diyanet İşlerine bütçeden 1,5 milyon lira ayrılırken 5 milyon liraya açılan bale mektebinde orospu yetiştirildiğini, (S. 1- 2) “
 
“Halk Partisi devrinde köylü vatandaşların Kur’anı kerimlerinin çuvallarla toplatılıp yakıldığını, (S. 35) Milli Nizam Partisinin gül, Cennet kokanların partisi olduğunu”
  
“Milli Nizam denince liselerde okutulan sosyoloji ve ahlak kitaplarının yerine Efendimizin Hadis-i Şerifi kitaplarının, İmam-ı Gazali, İmam-ı Rabbani Hazretlerinin kitaplarının okutulacağını, (S. 23-24) “
  
“Ahlaksız yetiştiren bale mektebi açmayacağını, Milli Nizamcı olarak şahadet bayrağı altında toplanmanın mecburi olduğunu, (S. 26) “
  
“Bu kadar şehit ve evliyanın büyük eserleriyle Edirne’nin tapusunun Milli Nizama ait bulunduğunu, halkçıyım diyen bir adamın başı düşük olacağı için ona, demek batıl yola hizmet ediyorsun, bir an evvel tövbe et, gel Milli Nizama katıl tavsiyesinde bulunmanın gerekli olduğunu, besmele ile Milli Nizama kaydolmak gerektiğini, Milli Nizam iktidara gelince Sultan Fatih’in yaptığı gibi Ayasofya’yı açıp ilk Cuma namazının beraberce kılınacağını (S. 27) “
  
“Milli Nizamla Sultan Fatih Hazretlerinin imanı, aşkı ve azminin yeniden iktidara geleceğini, Milli Nizamın şahadet işaretinin manasının çok büyük olduğunu, bu işaretin ne olduğunu bilmeyen varsa ve yapamıyorsa öğrenince eve gidip tövbe edeceğini (S. 28) “
  
“Küçük yaştaki çocuklara dinimizin layikiyle öğretilmediğini, bir insanın gözlerinden kırmızı ışık çıkıyorsa Komünist, sarı çıkıyorsa Mason olduğunu, kendilerine yarayan insanın gözlerinden yeşil ışık çıkması gerektiğini dinin de böylece kurtulacağını Milli Nizamın gayesinin de bu olduğunu.”
  
“Küçük yaştaki çocuklara dinimizin layikiyle öğretilmediğini, bir insanın gözlerinden kırmızı ışık çıkıyorsa Komünist, sarı çıkıyorsa Mason olduğunu, kendilerine yarayan insanın gözlerinden yeşil ışık çıkması gerektiğini dinin de böylece kurtulacağını Milli Nizamın gayesinin de bu olduğunu.”
 
“Refah Partisi’ne hizmet etmezsen hiçbir ibadetin kabul olmaz. Çünkü başka türlü müslamanlık olmaz. Başka türlü kurtuluş yok… Refah bu ordudur. Bütün gücünle bu ordunun büyümesi için çalışacaksın. Çalışmaz isen patates dinindensin… Bu parti İslami cihad ordusudur. Kendi kendine CİHAD ediyorum diye faaliyette bulunamazsın. Karargaha bağlı olmak zorundasın, her faaliyette karargaha bağlı olmak zorundayız. Karargaha danışılmadan yapılan faaliyetler tefrikadır. Çalışacaksan, burada çalışacaksın. Müslüman mısın? Bu orduda asker olmaya mecbursun… Cihada para vermeden müslüman olunmaz. Kişinin müslümanlığı, cihada verdiği para ile ölçülür.”
 
“Bugün müslümanların yüz lirası varsa, bu yüz liranın 30 lirasını kız ve erkek evlatlarımızı yetiştirecek Kur’an Kurslarına ayırırken, 60 lirasını da iktidara giden siyasi kuruluşlara ayıracağız..”
 
“Bu vatan bizimdir, rejim bizim değildir kardeşlerim. Rejim ve Kemalizm başkalarınındır… Türkiye yıkılıcak beyler. Türkiye Cezayir olur mu diyorlar? Orada % 81 nasıl olmuşsa, % 20 falan değil, % 81 lere ulaşacağız.”
 
“10 günü Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan anma töreninden sonra:  
Hakim güçler “ya bizim gibi yaşarsın, yada her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız” diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili bakanlar bile kendi dünya görüşlerini bakanlıklarına yansıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim,sıfatım nedeniyle bir törene katıldım. Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. “
 
 
Bölüm 1 sonu – devam edecek
 
Naci KAPTAN
31 Ekim 2010
This entry was posted in Dizi Yazilari, İrtica and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *