PKK – BÖLÜCÜ KÜRTÇÜLÜK * Demirtaş’tan AB ve NATO’ya çağrı * “İkiz yasalar”, ulus devletimizi tehdit eden yasalardır *** İKİZ YASALAR GÜNDEME GELİYOR !

https://youtu.be/B4E0esY4So0
“İKİZ YASALAR” veya SEVR – Banu AVAR Görsel sunu izleyiniz

HabereYORUM

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gittiği Brüksel’de barış sürecinin devamı için AB ve NATO’nun bu konuda daha belirgin bir rol alması çağrısında bulundu.Demirtaş bu çağrısı ile İKİZ YASALAR olarak tanımlanan BÖLÜNME YASALARINI gündeme getirererek Türkiye’nin bölünmesine gidebilecek olan süreci Uluslararası cephede başlatmış oldu. Demirtaş’ın bu çağrıyı yaparken PKK’yı da koruma altına almak gayreti gözden kaçmadı.Genel seçimde HDP’li olmayıp da HDP’ye oy verenlere selam olsun !

İkiz yasalar nedir ;

BÖLÜNME YASASI (İKİZ YASALAR)

İkiz yasaları bilmiyorsak Türkiye’de olan biteni anlamakta güçlük çekebiliriz. 2003 sonrası ülkemizde akıl almaz bir cesaretle bölücü söylemler sarf ediliyor. Önceden asker gördüklerinde ödleri kopanlar, ne oldu da birden “bülbül” misali şakımaya başladı.Bölücü söylemlere dayanamayıp, “Bu ne cesaret? Nereden alıyorlar bu cesareti” diye soruyoruz. İşte cesaretin sebebi:

“İKİZ YASALAR”

“İkiz yasaların” özelliği, halkların, mezheplerin yani farklı toplumsal kökenlere sahip olanların “kendi kaderini tayin etme” hakkı veriyor. Yani bunu imzalayan devletlerde yaşayan etnik kökenler, dilerse ayrılabilir, kendi kendini yönetebilir.

Daha önce de Türkiye’nin önüne konulmuş, ancak ulus devlete yönelik tehditler oluşturacağı düşüncesiyle onaylanmamıştır.

İkiz yasalar, T.B.M.M.’nin 04/06/2003 tarihli oturumda kabul edildi. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da onaylandı.

“İkiz yasalar”, ulus devletimizi tehdit eden yasalardır.

Nevruzdaki Diyarbakır rezaletini hatırlayın. Alenen bir suç işlendi orada. Terör ve teröristi öven naralar atıldı. Sizce savcıların sesi neden çıkmadı? Bu suskunluğun bir sebebi olmalı değil mi? “Hukuken” onaylanan bir yasaya kendi yasalarımızca suç olsa bile nasıl dava açabilirler ki?

Bu “yasa” binlerce mermiden daha tehlikelidir. Silahla yapılamayanın “hukuk” ve “siyaset” nezdinde yapılması demektir. Bölücü terör örgütünün ısrarla siyasallaştırılmak istenmesinin sebebi budur. Sözün özü; Türkiye, bölünmeyi yasa haline getirdi.

Maddeleri okuyacak olursak ne denli tehlikeli ve ihanet kokan bir yasa olduğunu anlamış oluruz. Maddeler şöyle:

1. Bütün halklar kendi kaderlerini tayin hakkına sahiptir. Bu hak vasıtasıyla halklar kendi siyasal statülerini serbestçe tayin edebilir ve ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerini serbestçe sürdürebilirler.

2. Bütün halklar, doğal kaynakları ve zenginlikleri üzerinde kendi yararına serbestçe tasarrufta bulunabilir. Bir halk sahip olduğu maddi kaynaklardan hiçbir koşulda yoksun bırakılamaz.

3. Bu sözleşmeye taraf bütün devletler, kendi kaderini tayin hakkının gerçekleştirilmesi için çaba gösterir ve Birleşmiş Milletler şartının hükümlerine uygun olarak bu hakka saygı gösterir. denmektedir.

Üstelik, bu sözleşmeleri onaylayan TBMM’nin daha sonra bu sözleşmelerin içeriğini değiştirme olanağı da yoktur.

Ayrıca, Anayasanın 15. maddesinde; savaş, seferberlik, sıkıyönetim gibi olağanüstü hallerde dahi bu sözleşmelerde yer alan “hakların” kısıtlanamayacağı öngörülmüştür.

Bu sözleşmelerde yer alan ortak hükümle, BM bünyesinde oluşturulacak komisyon ve komiteler, Türkiye’de denetim yapma ve iç işlerimize doğrudan müdahale etme olanağına kavuşuyorlar.

Kaynak: http://www.istanbulbarosu.org.tr/detail.asp?catid=1&subcatid=6&id=283

Naci Kaptan
07.08.2015

cumhuriyet.com.tr
07 Ağustos 2015 Cuma

Demirtaş’tan AB ve NATO’ya çağrı

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gittiği Brüksel’de barış sürecinin devamı için AB ve NATO’nun bu konuda daha belirgin bir rol alması çağrısında bulundu.

Demirtaş açıklamasında “Avrupa Birliği Türkiye ile PKK arasındaki müzakereleri çok açık ve net bir biçimde desteklemelidir ” dedi. Demirtaş AB’nin Ankara’nın son dönemdeki Kuzey Irak’taki PKK kamplarını bombalamasıyla çöken barış görüşmelerini neden desteklemediğini sorguladı ve “Neden onları desteklemiyorlar?” sorusunu sordu. “AB, Öcalan ve Türkiye arasındaki müzakereleri desteklemeli ve ateşkes için baskı yapmalıdır” dedi. NATO’nun süreçte belirgin bir pozisyon almasını isteyen Demirtaş “Bütün dünyanın gözyaşı dökmesi gereken haksız ve adil olmayan bir savaş”, ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirerek, IŞİD’e yönelik düzenlen saldırıların esas amacının PKK’ya yönelik olduğunu ve önümüzdeki seçimler için HDP’nin yıpratılıp zayıflatılmasını amaçladığını belirtti.

Hava saldırılarının büyük bir bölümünün PKK’ya yönelik olarak gerçekleştirildiğini söyleyen Demirtaş, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zübeyir Aydar ve Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal ile de görüştüğü öğrenildi.

Selahattin Demirtaş, ayrıca bugün AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini büro şefi Stefano Manservisi ile de bir araya gelecek.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/340037/Demirtas_tan_AB_ve_NATO_ya_cagri.html

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, Bölücü KÜRTÇÜLÜK, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *