DOĞRU SORULAR SORMAK *** “Pazardan sebze meyve alırken sorgulayan, iyisini ve güzelini seçmek için soru soran, çaba sarf eden bir insan, ülkemizi yönetecek kişileri seçerken oy kullanmıyorsa, araştırma yapmıyorsa, sorgulamıyorsa, başına geleceklerden birinci derecede …”

21 Mayıs 2015
Rifat Serdaroğlu

DOĞRU SORULAR SORMAK

Eğer doğru sonucu elde etmek istiyorsak, her konuda doğru soruları sormak, sorgulamak zorundayız. Özellikle bizi yönetmeye talip olan Siyasi Partileri ve lider kadrolarını çok iyi sorgulamalıyız.

Pazardan sebze meyve alırken sorgulayan, iyisini ve güzelini seçmek için soru soran, çaba sarf eden bir insan, ülkemizi yönetecek kişileri seçerken oy kullanmıyorsa, araştırma yapmıyorsa, sorgulamıyorsa, başına geleceklerden birinci derecede, kendisi sorumlu olacaktır. Bu tiplerin şikâyet etme hakkı olamaz…

Şimdi beraberce 13 yıldır Türkiye’yi TEK BAŞINA yöneten AKP’yi sorgulayalım; AKP’ nin tüzük ve programında, “Müslüman-Muhafazakâr Demokrat-Kalkınmacı-Adaletli bir parti olduğu yazar. AKP Kurucusu ve ilk Genel Başkanı Erdoğan, daha Belediye Başkanı iken kendi ağzıyla “Ben İstanbul İmamıyım” demiştir.AKP Yöneticileri, Müslüman olduklarını ve inançlarına göre yaşadıklarını söylerler, öyle değil mi?

-Müslüman insan, yalan söyler mi?
-Müslüman insan, suçsuz-günahsız insanların zindanda çürümelerine aracı olup kul hakkı yer mi?
-Müslüman insan, hırsızlık yapar, haram yer mi? Haram yiyenlerle iş tutar mı?
-Müslüman insan, devletini soyup, başkalarına peşkeş çeker mi?
-Müslüman insan, Irak’ta 1,5 Milyon insanı öldüren, Müslüman Kadınlara tecavüz eden, Amerikan Askerleri için “Sağ salim ülkenize dönmeniz için dua ediyorum” der mi?
-G. Bruno şunu söyler; “Allah, iradesini egemen kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır. Yeryüzündeki kötü insanlar ise, kendi iradelerini egemen kılmak için, Allah’ı kullanırlar.”
Müslüman insan, kendi menfaati uğruna, insanları Allah ile aldatır mı?
-Müslüman insan, Adaleti kendi emrine alır mı?
-Müslüman insan tüm bunları yapamayacağına göre, bunlar Müslüman olabilirler mi?

Eyy AKP’ ye oy veren veya vermeyi düşünen vatandaşlarımız;
Bu doğru soruları lütfen hem kendinize, hem de gerçek bir din adamına sorun.Yine de AKP’ ye oy verebiliyorsanız, size diyecek tek lafım olamaz.Sadece Allah sizi ıslah etsin, diye duacınız olurum…

Şimdi de beraberce HDP adlı partiyi sorgulayalım;
“HDP tüzük ve programında; “Parti, mevcut anti-demokratik siyasal sisteme karşı, halklardan, ezilenlerden, yok sayılanlardan, doğadan, hayvan haklarından, emekten, özgürlükten, eşitlikten, barıştan ve adaletten yana olanların demokratik bir siyasal düzen ve insanca bir yaşam için ortak mücadeleyi örgütlemeleri gerektiğinin bilinciyle, demokratik halk iktidarını hedeflemeyi…”

-PKK, bir terör örgütü müdür?
-PKK, Avrupa’nın en büyük uyuşturucu kaçakçısı mıdır?
-PKK, büyük paralar karşılığında, zengin hastalar için organ kaçakçılığı yapar mı?
-PKK, çocuk-kadın-yaşlı dedeler- nineleri ayırt etmeden binlerce insanı öldürmüş müdür?
-PKK, bölgeye devletin yatırım yapmasını, mühendisleri öldürerek, iş makinelerini yakarak engellemiş midir?
-PKK, bölgedeki fakir insanların cahil kalmaları için öğretmenleri öldürmüş, okul ve yurt binalarını yakmış mıdır?
-Allahın verdiği canı hiç düşünmeden alan bu kanlı örgütün ve liderinin, her dediğini emir kabul eden partinin, demokratik çözüm masallarına inanılır mı?
-Bir tane HDP yöneticisi, “PKK bir terör örgütüdür” ve “Öcalan da kimmiş, biz HDP olarak ondan emir almayız” diyebilir mi?

Eyy HDP’ye oy veren veya vermeyi düşünen vatandaşlarımız; Bu soruları lütfen önce kendinize, sonra da güvendiğiniz bir tarihçiye sorun.
Yine de HDP’ ye oy verebiliyorsanız, size söyleyecek tek lafım olamaz.
Sadece Allah sizi ıslah etsin diye duacınız olurum…

Değerli Okurlar;
Ne Cumhur’un Başı’ nın Suriye ile savaş hayalleri, ne Serok Ahmet’in kefen üzerine söylediği sözler, ne de Öcalan’ın postası HDP’ lilerin tehditleri sizi korkutmasın.Bunların hepsinin birden koparacakları fırtına, ancak Türk Milletinin üzerindeki tozu alır…

AKP ve HDP’ den kaçan kaçana. Eskiden bunlar için “dünyayı yakarım” diyenler, artık bunlar için kibrit dahi çakmazlar. Kala- kala ellerinde bunları koruyacak jöleli oğlandan başkası kalmadı.
Gidişleri çok muhteşem olacak, göreceksiniz…

Sağlık ve başarı dileklerimle

 

This entry was posted in Gundem, Rifat SERDAROĞLU yazıları, SEÇİM - SEÇSİS, SİYASİ PARTİLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *