ÇAĞRI 5 ŞUBAT – İZMİR ADLİYE ÖNÜ *** CADI KAZANI ATEŞE KONDU …

 

“Türk’e okusak  anlamaz
Arap’a okusak  anlamaz
Acem’e okusak anlamaz
Öyleyse bu dil ne dilidir?”

Şemsettin Sami  1850-1904

5 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ İZMİR ADLİYESİ ÖNÜNDE TOPLANARAK DURUŞMASI YAPILACAK OLAN RENNAN PEKÜNLÜ’YE DESTEK VERECEĞİZ.

SEN DE GEL…

Laik Cumhuriyet’in ilkelerini ve T.C. Devletinin ilgili yasalarını savunan Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün aleyhine yasaya aykırı ve suç olabilecek talimatlar yayımlayan , Pekünlü lehine olan kanıtları saklayan ve değerli Pekünlü’nün ceza almasına neden olan , Engizisyon mahkemelerine yol vererek cadı Kazanının altını yakan Ege Ünv. Rektörü Candeğer Yılmaz’ın vicdanına selam olsun !!!

Naci Kaptan
04 Şubat 2015

***

Füsun İkikardeş
Aydınlık
02 Şubat 2015 Pazartesi

Cadı kazanı ateşe kondu

Anayasayı bertaraf edip Rennan Pekünlü’yü cezaevine gönderenler, gerisi gelir umuduyla ceza üstüne ceza yağdırma peşinde. Gözler, İzmir Adliyesi’nde görülecek davaya çevrildi

Üniversitede türbanla ilgili anayasa hükmünü uyguladığı için İzmir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği “olmayan suça en üst ceza”yı çeken Prof. Dr. Rennan Pekünlü, 5 Şubat günü benzer bir iddia ile tekrar yargı önüne çıkacak. Türbanlı 4 öğrencinin başvurusuyla yine Ege Üniversitesi Rektörlüğünün soruşturma iznine dayanılarak Pekünlü aleyhine açılan 3. davanın 2. duruşması, 5 Şubat’ta İzmir Adliyesi’nde görülecek.

Rennan Pekünlü Komitesi, 5 Şubat’ta Rennan Hoca’yı bu davada yalnız bırakmamak üzere harekete geçti. 5 Şubat  Perşembe günü, İzmir Adliyesi önündeki eyleme genci yaşlısı tüm aydınları ve yurttaşları davet eden Komite, eylemi duyurmak için afiş ve broşür çalışmalarına hız verdi. İzmir Tabip Odası ve İzmir Barosu başta olmak üzere TOBAV, Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD), Türkiye Gençlik Birlği (TGB), Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) çeşitli şubeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) gibi pek çok meslek örgütü ve demokratik kitle örgütünün yer aldığı Pekünlü Komitesi’nin destekçileri dalga dalga yurt çapında genişliyor. Komitede Birgül Ayman Güler gibi milletvekillerinin yanı sıra pek çok gazeteci, yazar ve sanatçı da yer alıyor.

ANAYASA MÜCADELESİ

Prof. Dr. Rennan Pekünlü’nün avukatı Murat Fatih Ülkü, 5 Şubat duruşması hakkında Aydınlık’a konuştu. Ülkü, “Pekünlü anayasayı ve Anayasa Mahkemesi kararlarını uyguladığı için yargılanmaktadır” dedi. “Türkiye’de anayasa değişmedi, laiklik ilkesi değişmedi, o kararlar yerli yerinde duruyor. Ama siyasi iklime göre esen rüzgarlardan etkilenen yargı organları sizi cezaevine gönderiyor! Oysa en yüksek hukuk normları geçerliyken bir bilim adamı, profesör bunları uyguladı diye ceza alırken yurttaşlar nasıl güvenlikte olacak? Bu koşullarda hiç kimsenin hukuki güvenliğinin olduğu söylenemez” diye konuştu.

Davanın geçen yıl yapılan ilk duruşmasında, Pekünlü’nün avukatı Murat Fatih Ülkü, mağdur olduğunu iddia eden öğrencilerin eğitime devam ve başarı durumlarını  gösteren belgeleri talep etmişti.  Ülkü, ayrıca Pekünlü hakkında “Zorla eğitimi engelledi” şeklindeki iddiaların tersini kanıtlamak üzere, görgü tanıklarının dinlenmesini istemişti.

LAİKLİK VE AYDINLANMANIN SİMGESİ

Prof. Dr. Rennan Pekünlü, ülkemizin yetiştirdiği nadide bilim insanlarından biri… Güzel İzmirimizin Müdafaa-i Hukuk İlkokulu, Karataş Ortaokulu, Atatürk Lisesi  gibi  köklü ve iyi eğitim veren okullarında yetişti.  Hukuku müdafaa etmek, Atatürk ilkelerinin anlamı ve önemini kavramak, okuduğu okulların isimlerinde bile vardı. 1968 yılında Ege Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Matematik-Astronomi öğrenimine başladı. Ardından, ülkemizde bir tayf gözlemi yaparak yüksek lisansını gerçekleştiren ilk kişi oldu. Plazma Fiziği ve Manyetohidrodinamik konularındaki çalışmalarıyla 1991’de Yardımcı Doçent, 1997 yılında Doçent ve 2003 yılında Profesör oldu. 9 Yüksek Lisans ve 4 Doktora öğrencisi yetiştirdi. Yetiştirdiği öğrencileriyle birlikte uluslararası bilimsel yayınlar yaptı.

http://www.aydinlikgazete.com/politika/cadi-kazani-atese-kondu-h62160.html

BAĞLANTILI YAZILAR

https://nacikaptan.com/?p=16437
https://nacikaptan.com/?p=16470

 

 

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, DUYURULAR, Gundem, Haber, HUKUK-YARGI-ADALET, Politika ve Gundem. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *