DENİZCİLİK VE FITRAT *** KADINLA ERKEK BİR OLMAZ…MIŞŞŞ !!! * BU KADININ FITRATINDA İMİŞŞŞ …* Bir Türk kadını yelkenli bir tekne ile ve TEK BAŞINA Okyanusu geçiyor …

KADINLA ERKEK BİR OLMAZ…MIŞŞŞ !!!
BU KADININ FITRATINDA İMİŞŞŞ …

Bir Türk kadını yelkenli bir tekne ile ve TEK BAŞINA Okyanusu geçiyor …

Bu yürekli ve denizci ruhu taşıyan Dilek Ergül isimli Türk kadının yaptığını, kadınları arkalayan CUMbaşbakan Erdoğan’ın başında olacağı tüm AKP’li bakan ve milletvekillerini 10’nar 10’nar yelkenlilere doldurup da deryaya salsan hiç birisi Erkek olmanın fıtratını gerçekleştiremez ve Fenerbahçe’den “bismillah vira” diyen tekneleri Sivri ada açıklarına geldiğinde Yeşilköy marinaya dümen kırar kendilerini karaya atarlar. Dilek Ergül’ün tek başına yaptığını yapamazlar. Bu yürek ve cesaret işidir.

Uçsuz bucaksız ummanda fırtınaların cirit attığı sularda ev boyu dalgaların üzerinde ceviz kabuğu bir teknede yalnız olmak ve denizin göbeğinde devamlı yalpalayan bir teknede yelken açmak çok zor iştir.sancak iskele , baş kıç yalpalarla savrulan teknede düşürek başını vursan , bir yerin kırılsa yardım elini uzatacak olan kimse yoktur.Denizcilik sabır , tahammül ve dayanıklılık işidir.Mangal gibi bir yüreğin içinde cesaret ister.

Dilek Ergül bu rüyasını gerçekleştirirken Darüşşafaka’da eğitim gören 10 kız öğrencinin 10 senelik eğitim giderini karşılayabilmenin de çabası içindedir.Bu nedenle aşağıda belirtilen hesaplara gücünüz yettiğince  bağışta bulunarak yürekli denizci Dilek Ergül’e ve açtığı kampanyaya destek verir misiniz ???

Dilek Ergül ayrıca başka bir eylem de yapmış ve YELKENİNİN üzerine Balyoz , Ergenekon v.b. kumpas davalarıyla  özgürlüğü çalınmış olan 134 denizcimizin adını yazarak onları da kendisiyle birlikte maviliklerde taşımakta ve bu denizcilerimizle birlikte özgürlüğe yelken açmaktadır.

CUMbaşbakan Erdoğan’ın kadınları arkalayan FITRATINI paramparça eden yürekli kadın denizci Dilek Ergül’ü hep birlikte selamlayalım ;

PRUVAN NETE
RÜZGARLARIN UYARINA
DENİZLERİN SAKİN OLSUN
ALLAH SELAMET VERSİN .
..

Naci Kaptan
02.11.2014

Denizhaber
09.06.2014

Dilek Ergül, yelkenliyle tek başına Atlantik Okyanusunda

İlk kez bir Türk kadını, Atlantik Okyanusu’nu tek başına yelkenli teknesiyle geçmek için harekete geçti. Cesur denizci Dilek Ergül, West İstanbul Marina’dan hareketle 8 Haziran Pazar günü teknesi Symina’yla “yelkenler fora” diyerek denize açıldı.

İlk kez bir Türk kadını, Atlantik Okyanusu’nu tek başına yelkenli teknesiyle geçmek için harekete geçti. Cesur denizci Dilek Ergül, West İstanbul Marina’dan hareketle 8 Haziran Pazar günü saat 10:00’da teknesi Symina’yla “yelkenler fora” diyerek denize açıldı. Dilek Ergül bu yolculuğuyla Darüşşafaka’da eğitim gören, babası veya annesi hayatta olmayan 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitimi için bağış toplayacak.

Denizci bir aileden gelen Dilek Ergül, Atlantik Okyanusu’nu 9 metrelik yelkenli teknesi Symina’yla tek başına geçerek bir ilke imza atmak üzere denize açıldı. West İstanbul Marina’dan 8 Haziran Pazar günü saat 10:00’da denize açılan Ergül, bir yılı aşkın süre devam edecek bu yolculukla bir yandan çocukluk hayalini gerçekleştirmeyi diğer yandan da Darüşşafaka’da okuyan 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim gideri olan 1 milyon TL’yi toplamayı amaçlıyor. Onlar da hayallerini gerçekleştirebilsin, kendi okyanuslarını geçebilsinler diye…

Darüşşafakalı kız öğrencilerin bu yolculukta desteğe ihtiyacı var!

Dilek Ergül’ün teknesi Symina’nın yelkenini dolduran rüzgâr olmak isteyen; kız öğrencilerin kaliteli eğitim alarak kendi hayallerini gerçekleştirebilmesi için kampanyaya destek vermek isteyen hayırseverler,  www.darussafaka.org    adresindeki online bağış sayfasından “Rota Atlantik Bağış Fonu” bağış türünü seçerek bağış yapabilecek. Ayrıca, “Rota Atlantik Bağış Fonu”na 5.000 TL ve üzeri bir bağış yaparak isim veya kurum logolarını Symina’nın gövdesine yazdırabilecekler.

20 Haziran’a doğru İyon Denizi’ni geçmeyi ve Ağustos ayında Cebelitarık’ta olmayı hedefleyen Ergül, yolculuğunun ilk 3-4 ayının hem teknelerle kendisine eşlik etmek ya da kendisini ziyaret etmek isteyenler için hem de video-fotoğraf çekimleri ve röportajlar için uygun bir zaman olduğunu özellikle vurguluyor.

Okyanusa açıldığında Kanarya Adaları’na doğru bir rota izlemeyi planlayan Ergül, Eylül-Ekim aylarında, Ticaret Rüzgârları’nı Yeşil Burun Adaları’nda beklemesi gerektiğini ve okyanusun karşı tarafına, Barbados’a, Aralık ayında ya da yeni yılın ilk ayında geçeceğini vurguluyor. Başka bir ifadeyle, yeni yıla ya okyanusun ortasında ya da Karayip Adaları’nda gireceğini tahmin ediyor.

Projeyle ilgili heyecanlı ve umutlu olduklarını ifade eden Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş, “Sevgili Dilek Ergül bize projesinden ilk defa bahsettiğinde çok heyecanlandık. Onun kendine olan inancı ve pozitif enerjisi bizleri hayran bıraktı. Bu yolculukta ona inandık ve onun yanında olmaya karar verdik. Bu kararı verdiğimiz için çok mutluyuz. O, kendi hayalini gerçekleştirirken, iyi bir eğitim alma imkânı olmayan kız öğrencilerin hayallerinin de gerçekleşmesine destek olacak.

Darüşşafakalı 10 kız öğrencinin 10 yıllık eğitim giderlerini toplamak üzere Atlantik Okyanusu’nu geçecek ve bunu başaran ilk Türk kadını olacak. Hepimizin ona olan inancı ona yolculuğunda güç verecek ve dönüşünde yine hep birlikte kutlama yapacağız. İster 10 TL olsun ister 10.000 TL, Rota Atlantik bağış kampanyamıza halkımızın ve kurumların desteğini bekliyoruz. Eğitimle yaşamların değişmesinin önemine inananların bu projeyi tam anlamıyla sahipleneceğine dair sonsuz bir inanç taşıyoruz. 10 kız öğrencimizin 10 yıllık eğitim giderlerini karşılamak hedefiyle yola çıkıyoruz, ama umuyoruz ki destekler bu hedefimizi de aşacaktır” diye konuştu.

Kampanyaya diğer kanallardan destek vermek için:

www.darussafaka.org   adresindeki banka hesap numaralarına “Rota Atlantik” açıklamasıyla havale veya EFT yapabilir,

• “Rota Atlantik” açıklamasıyla vereceğiniz bir mail order talimatıyla kampanyayı aylık olarak destekleyebilir veya,

• “ROTA” yazıp 1863’e SMS gönderebilirsiniz (Türkiye’deki tüm operatörlerden bağış bedeli 5 TL, mesaj bedeli 2 SMS’tir.)

Detaylı bilgi ve bağış yöntemleri için: www.darussafaka.org

Darüşşafaka 151 yıldır eğitimle yaşamları değiştiriyor

Darüşşafaka Cemiyeti, 1863 yılından beri “eğitimde fırsat eşitliği” misyonuyla varlığını sürdürüyor. Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz ve yetenekli çocuklarımıza kaliteli ve çağdaş eğitim olanağı tanıyor ve onların düşünen, sorgulayan, çevrelerine ve ülkelerine karşı sorumlu, aydın bireyler olarak hayata atılmalarını sağlıyor.

Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden, sınavla seçilen 1.000’e yakın çocuğumuz, Darüşşafaka’da ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim görüyor.

Darüşşafaka Cemiyeti bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğu günden bu yana, hayırsever kişi, kurum ve kuruluşların bağışlarıyla varlığını sürdürüyor. Darüşşafaka öğrencilerinin eğitim, barınma, beslenme, kıyafet, sağlık, kitap, kültürel aktiviteler, cep harçlığı gibi yaşam giderleri ve aynı zamanda üniversite eğitimini sürdüren Darüşşafaka mezunlarına sağlanan burslar da dahil olmak üzere tüm giderler, hayırseverlerin, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden kurum ve şirketlerin destekleriyle karşılanıyor.

Denizciliğimiz açısından hoşunuza gideceğini tahmin ettiğim bir bilgiyi sizinle paylaşmak istedim.Dilek Ergül isimli genç bir kardeşimiz ‘Symina’ isimli teknesiyle Fenerbahçe/İstanbul’dan denize çıktı. 41 yaşında, Çalışan, 21 yaşında bir oğul annesi, Binlerce kadından herhangi biri.Küçücük bir hayali var: “Atlantik Okyanusu’nu tek başına yelkenli ile geçmek…”

Selanik kökenli deniz sever bir ailenin çocuğu olarak İzmir’de doğdu. 8 yaşından bu yana denizde…
AYRICA ÖNEMLİ BİR ŞEY YAPTI. Teknesinin yelkenine özgürlüğü gasp edilen 134 Deniz Subayının adını yazdı.

Kendisine; ROTASININ NETE, RÜZGARI UYGUN OLSUN “diyorum.
Sizlerinde kendisine yoğun destek vereceğinizi biliyorum

sevgi ve saygılarımla

Yılmaz DALKANAT

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, DENİZ VE DENİZCİLİK, HAYATIN İÇİNDEN. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *