ADD Genel Merkezinin Dikkatine *** ATATÜRK`ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATANLAR …

Onemli:

Aydın Degirmencioglu
Stuttgart, Germany

ATATÜRK`ÜN KEMİKLERİNİ SIZLATANLAR …

Mannheim Atatürkçü Düşünce Derneği`nin, hakkında yolsuzluk iddiaları bulunan eski bakan Egemen Bağış`ı UTED`le birlikte ağırlaması ve ondan, ’’ Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen, Türk bayrağının yanında onurla duran ’’ birisi olarak bahsetmesi, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği olarak bizleri derin düşüncelere itmiştir.

Atatürkçü Düşünce Derneği gibi bir kurumda, Egemen Bağış`ın, Recep Tayyip Erdoğan`ı, ikinci Atatürk olarak ilan etmesi ve bu saygısızlığa, Mannheim Atatürkçü Düşünce Derneği yetkililerinin ve üyelerinin sessiz kalması büyük talihsizliktir.

Atatürk, dönemlere göre, kişilere göre ve bazı çevrelere göre değişik biçimlerde yorumlanamaz. Düşüncesiyle, hareketiyle ve karekteriyle sadece Türk milletine değil, insanlığa örnek olan eşsiz bir lider omuştur. ’’Ya istiklal, ya ölüm! ’’ parolası ile en güç şartlar altında, Türk milletine güvenmiş bir millî kahramandır;

onun için bizlerin sembolü olmuştur, bayrağı olmuştur. Hiç kimse ve hiç bir kurum milletin bağrında ikinci bir Atatürk yaratamaz ve yaşatamaz ! Bu nedenle, Mannheim Atatürkçü düşünce Derneği`nin ev sahipliğinde gerçekleşen bu talihsiz buluşmayı ve basına yapılan açıklamaları, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği olarak kınadığımızı kamuoyuna duyururuz.

Avrupa Atatürkcü Düsünce Dernegi Birligi adina yazilmis bir basin aciklamasidir. Yarin basinda yer alacaktir.

Tesekkür eder iyi aksamlar dilerim.

mesajlarinizi siteye yazabilirsiniz
https://www.facebook.com/AddMannheim

This entry was posted in ATATURK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *