YENİ NESİL SİLAHLAR * MERMİNİN YERİNİ ÇOK GÜÇLÜ, DARBELİ LASER IŞINLARI ALACAK *

Laser Weapon System (LaWS) on USS PonceU.S. Navy, John F. Williams-Wikimedia Commons

ABD Ordusu Dünyanın ‘En Güçlü’ Lazer Silahını Yapıyor

Bu lazerler, hedefi yok edecek kurşun benzeri ışık darbeleri yayarlar. Görünüşe göre ABD Ordusu, darbeli çalışan ve güçlü ve sinyaller sayesinde hedeflerini buharlaştırabilen,  düşmanın elektronik teknoloji sinyallerini bozabilen bir lazer silahı geliştiriyor.
Bu, şimdiye kadar yapılmış olan dünyanın en güçlü lazeri. Haberleri ilk yayınlayan New Scientist’in bildirdiğine göre, lazer sistemi olarak adlandırılacak olan Ordu Platformları için Taktik Ultrashort Darbeli Lazer, önceki tüm lazer platformlarından bir milyon kat daha güçlü olacak.
Ultra güçlü lazer platformu  Taktik Ultrashort Darbeli Lazer (UPSL) platformu, düşük enerjiye dayanan kısa darbeler yayacağından mevcut lazer sistemlerinden farklı olacaktır.  Mevcut lazerler tipik olarak sürekli ışınlar yayar.
Yeni sistem, terawatt’a 200 femtosaniye gibi kısa bir sürede veya saniyenin katrilyonda biri kadar ulaşacak şekilde tasarlanıyor.  UPSL bir dronu buharlaştırabilecek güce sahip. Bunun da ötesinde, etrafındaki elektronik sistemleri bozacağı düşünülüyor.
Raporların belirttiği kadarıyla, ABD 2022 yılına kadar bir prototipi denemeyi hedefliyor. New Scientist, bu tür lazer silahlarının hızlı hareket eden, küçük dronlar veya füzelerle savaşırken son derece olduğunu açıkladı.
Bu laser silahı insanlara karşı kullanmak söz konusu olduğunda, cilt tahrişlerinden körlüğe kadar bir dizi reaksiyona neden olabilirler.UPSL’nin , yeterince büyük, yeterli güce sahip olarak ordunun savaş birliklerinde kullanılması planlanıyor.

https://interestingengineering.com/us-army-is-building-the-worlds-most-powerful-laser-weapon
This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, YENİ NESİL SİLAHLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *