SAĞLIK VE NBŞ (Fruktoz) * UYARI ; Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Yeniden İsimlendirildi ve şimdi “DOĞAL TATLANDIRICI” Olarak Pazarlanıyor.

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu Yeniden İsimlendirildi
ve Şimdi “DOĞAL TATLANDIRICI” Olarak Pazarlanıyor.

(High Fructose Corn Syrup Has Been Renamed And
Is Now Being Marketed As A Natural Sweetener)


Ticari ürünlerde yüksek fruktoz mısır şurubu (high fructose corn syrup – HFCS) kullanımı uzun zamandan beri tartışılmaktadır. insan tüketimi için ne kadar güvensiz olduğunu gösteren çok sayıda çalışmanın sonuçları vardır. (Bu çalışmaların bazılarını aşağıda listeledik). Glikoz-fruktoz, izozosoz ve glukoz-fruktoz şurubu olarak da bilinen HFCS, granül şekere göre daha kolay işlendiğinden ve ham maddesi mısır olduğundan fiyatının ucuzluğu nedeniyle dünya çapında bir tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. [1]

HFCS doğal bir ürün değildir. Mısırdan elde edilmiş olmasına rağmen, üretilmiş, işlenmiş bir üründür! Bununla birlikte, fruktozlu mısır şurubunun ne kadar yüksek hastalıklara katkıda bulunduğunu gösteren çok sayıda çalışma nedeniyle, üreticiler HFCS ürünlerinin pazarlama yöntemlerini halka daha çekici hale getirmenin yollarını arıyor. Mısır Rafinerileri Birliği, HFCS’yi “doğal” olarak tanımlayan pazarlama kampanyaları kullanarak kamuoyunun olumsuz görüşlerine karşı koymaya çalıştı.

Ürünün adını FDA’nın reddettiği “mısır şekeri” olarak değiştirmeye çalıştılar. [1] Gıda endüstrisindeki en son hamle HFCS adını “fruktoz” olarak değiştirmektir. Bazı içerik listeleri bir şeyin yüksek fruktozlu mısır şurubu içerdiğini söylemeyecek, bunun yerine ürünün tam olarak ne tür bir fruktoz belirtmeksizin “fruktoz” içeriğine sahip olduğunu beyan edeceksiniz.

Yazının tamamı ;

http://www.herbs-info.com/blog/high-fructose-corn-syrup-has-been-renamed-and-is-now-being-marketed-as-a-natural-sweetener/

This entry was posted in GDO, GIDA, KAPİTALİZM - LİBERALİZM, Saglik. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *