ARŞİV SANDIĞINDAN BİR HATIRLATAYIM DEDİM * Bugünlere gelen taşları kimler nasıl döşedi * BİRİNCİ ÇUKURAMBAR OLAYINDAN EMASYA’YA GİDEN YOL

ARŞİV SANDIĞINDAN BİR HATIRLATAYIM DEDİM
Naci Kaptan/ 05.02.2009/ Güncellendi 01.12.2017

BİRİNCİ ÇUKURAMBAR OLAYINDAN EMASYA’YA GİDEN YOL

Başkent Ankara ,soğuk harp sürecinden bu yana belki ilk kez Çok yoğun bir ajanlar çatışmasının, akıl almaz tezgahların oyun arenası haline geldi.
Anayasa mahkemesi AKP’nin kapatılmasını reddetti. Kapatma davasında 6 ya karşı 5 oyla kapatma istemi reddedildi. AK parti Hazine yardımlarının yarısından mahrum bırakıldı. Alınmış karar ile AKP’nin LAİKLİK KARŞITI OLAYLARIN ODAĞI OLDUĞU tescillendi..
Ulus devlet ve TSK’yı hedefe koymuş olan dış güçler bu karardan çok memnuniyet duydular ve uyumlu partnerleri olan AKP’yi de kaybetmemiş oldular.
Bakın neler dediler ;
AB GENİŞLEME KOMİSERİ OLLİ REHN ;
Kararı memnuniyetle not ettik, reform zamanı
ABD DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜ MCCORMACK
Türk demokrasisi ve halkına güveniyoruz
AVRUPA KONSEYİ SEKRETERİ TERRY DAVİS
Bütün demokratları rahatlatan bir karar
AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ OOMEN-RUIJTEN
Bir an evvel yeni bir anayasa yapılmalı
AP SOSYALİST GRUP BŞK. YRD. SWOBODA
Halk iradesine karşı gelenlerin mağlubiyeti
ABD ESKİ BÜYÜKELÇİSİ MARK PARRIS
Türk demokrasisine inananlar için iyi haber
Özetle AB ve ABD bu karardan çok sevinç duydular !!!

Ne diyor şimdi Başbakan Erdoğan ?
DURMAK YOK,YOLA DEVAM ...
Yolun bir ucu özel Harp dairesine ve Emasya planlarının ve yönergesinin iptaline kadar geldi .. Başbakan Erdoğan Türk Silahlı Kuvvetlerini ve demokrasiyi zedeleyen bu hızıyla bakalım ,Nereye kadar gidebilecek !!!
Naci Kaptan
05.02.2009
*1* http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9535960.asp?gid=229&sz=3377
*2* Ali Öztunç haberi Vatan Kaynak:Cafe Siyaset
***
Yakalanan yabancı ajanlar yok.
Aslında belirgin bir cephe de yok.
Herşey karanlık ve kaygan bir alanda ,
yüzü görülmeyen gölgeler tarafından oynanıyor.
Siber teknoloji , istihbarat psikolojik harp ön planda…
Belirgin olan tek gerçek ;
Tüm karanlık oyunların saldırı odağında ,
Türk Silahlı Kuvvetleri var.
Amaç,
Ulus Devlet’in ve Ulus ordu’nun belinin kırılmasıdır..!!!
Küresel baronlar böyle buyurmuştur !!!
Görevlileri iş başındadır !!!
Bir gazete var.
Adı Taraf …
Gazetenin yönetiminde olan Ahmet Altan’ın yanında,
yardımcı olan Yasemin Çongar’ın kocasının adı Chris Mason
Kendisi Amerika’lı ve bir CIA ajanı …
Asker kökenli, Dışişleri’nde görev yapmış ,
bir de unvanı var: FSO…
Bu da ‘Yabancı hizmet subayı’ demek…
Dışişleri Bakanlığı’ndayken istihbarat çevreleriyle yakın çalışmış ..,
Gizli projelerde ve CIA’in Paştun Kızıl Hücresi’nde görev almış ..
Bu ajan aynı zamanda Rand Cooperation’da dersler veriyor.
Yine dönelim Taraf gazetesine,
Bu gazetenin istihbarat arşivine ,
TSK’yı ve ülkenin gerçek aydınlarını karalayan
Oynanmış ve saptırılmış belgeler ve bilgiler ,
akıyor ve hatta bavullarla taşınıyor.
Nedense Tek bu gazeteye ???
El- cevap ;
CIA – RAND COOP – TARAF !!! El ele ….
Tüm ajanlar oyunlarını TSK çevresinde dolanarak oynuyorlar.
İplerinin ucu ABD’de olan cemaat ise,
F tipi Polis kimlikleriyle,
Küresel baronların ajanlarına iç destek veriyor.
Onlardan aldıkları teknik cihaz , bilişim ve istihbarat desteğini
acımasızca Türk Silahlı kuvvetlerine karşı kullanıyorlar.
AKP iktidarı ise olanları ellerini oğuşturarak izliyor.
Bilmezden,anlamazdan geliyor.
Üç maymunu oynuyor …
Oyun sahasının hazırlanmasına yardımcı oluyor.
Yandaş yargı yaratarak sırtını sıvazlıyor …
AKP bu oyunlar üzerinden
Türk Silahlı Kuvvetleriyle ve
Laik Cumhuriyet rejimiyle hesaplaşıyor.
Kendi karanlık geleceğini bu oyunların üzerine inşa ediyor.
Bu oyun derinden ve yavaş süreçle yönetilirken
İvme kazanarak daha vurucu hale gelmesinin miladı,
“Birinci ÇUKURAMBAR olayıdır.”

Bu olayı anımsayalım ;
Tarih 14 Mart 2008
Yargıtay Başsavcısı Yalçınkaya, “Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği” iddiasıyla AK Parti’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı. Başsavcı, Gül’ü de aralarına alarak AK Parti’den 71 kişinin siyasetten yasaklanmasını istedi.
Tarih 31 Mart 2008
Anayasa Mahkemesi heyeti, AKP’nin kapatılması istemiyle açılan davayla ilgili iddianamenin ön incelemesini tamamladı. Mahkeme iddianameyi kabul etti.
Tarih 27 temmuz 2008
Anayasa mahkemesi AKP’nin kapatılması davasını görüşmeye başladı
Tarih 28 Temmuz 2008
Birinci Çukurambar olayı ; Olay şöyle gerçekleşti ;
Ankara’da demokratik bir hukuk Devletinde olmaması gereken
bir olay gece vakti gerçekleşti ve gündeme bomba gibi düştü ;
Bu olay ,Anayasa mahkemesinde 2 gün sonra karara bağlanacak
olan AKP davasının da sonucunu tayin etti !!!
ANAYASA Mahkemesi’nin AKP hakkındaki kapatma davasını görüşmeye başlamasına 12 saat kala Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan, İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun Çukurambar’daki Kar Apartmanı’nın 22 nolu dairesinde gizlice buluştular. Sivil araçlarla gelinen ve yaklaşık 5 saat süren buluşma az sayıda koruma polisi eşliğinde gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ile gizlice Çukurambar semtinde bir Milletvekilinin evinde buluşarak 5 saat süre ile NE konuşmuşlardı ?
Yanlarında üçüncü bir kişinin daha olduğu ve bu kişinin de Anayasa mahkemesinin bir üyesi olduğu, hatta Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç olduğu söylentileri yayıldı.
BULUŞMANIN GERÇEKLEŞMESİ ;
Başbakan Erdoğan, İstanbul’daki programını iptal ederek, saat 20.00 sıralarında Ankara’ya döndü. Erdoğan’dan yaklaşık 15 dakika sonra ise Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri’deki programlarını tamamlayarak Esenboğa Havaalanı’na, oradan da polis helikopteriyle Dışişleri Konutu’na geçti.
Erdoğan ise Esenboğa Havaalanı’ndan 0002 plakalı makam aracı ile Subayevleri’ndeki evine gitti. Başbakanın yakın korumaları bir süre sonra evden ayrıldı. Bu durum, olağan günlerde Erdoğan’ın bir daha evden çıkmayacağının işaretiydi.
Ancak Erdoğan, saat 21.30 sıralarında 34 F 8548 plaka takılmış sivil Mercedes makam aracıyla evinden çıktı. Sadece bir koruma polis aracının eşlik ettiği Erdoğan’ın makam aracı, Balgat’ın Çukurambar semtindeki Kar Apartmanı’nın kapalı garajına girdi. Makam aracı Erdoğan’ı bıraktıktan hemen sonra AKP Genel Merkezi’ne boş döndü. Bu sırada Erdoğan’a eşlik eden koruma polisleri binadan ayrıldı.
Korumalar fark etti
Erdoğan’ın koruma amiri Zeki Bulut ve Gül’ün koruma amiri Osman Cangal, pastanede bir süre oturduktan sonra, bir arabaya binerek Gül ve Erdoğan’ın buluştuğu apartmanın çevresinde dolaştılar. Cangal ve Bulut’un bu kontrol sırasında zaman zaman araçlarının farlarını kapatması dikkat çekti.Cangal ve Bulut, bu kontrolleri sırasında Hürriyet muhabirini binanın önünde görünce tedirgin oldular. Bu tedirginlik birkaç dakika sonra buluşmanın gerçekleştiği sekizinci kattaki daireye de yansıdı. Bir kişi, zaman zaman perdenin arkasından bakarak, Hürriyet muhabirini kontrol etti.
Gizli buluşma sırasında Gül’ün yakın koruma amiri Osman Cangal ile Erdoğan’ın yakın koruma amiri Zeki Bulut, Tekelioğlu’nun evinin yakınlarında pastanede, görüşmenin bitmesini beklediler.
Evden takip ettiler
İstanbul Güngören’deki patlama haberi geldiğinde de Gül ve Erdoğan buluşması sürüyordu. Gelişmeleri birlikte takip eden Erdoğan ve Gül birer yazılı açıklama yaparak olayı kınadılar. Saatler 01.46’yı gösterdiği sırada Passat marka bir araç kapalı garaja girdi. Dikkat çeken, Passat marka araçtaki plakanın, Başbakan Erdoğan’ı Kar Apartmanı’na getiren Mercedes marka makam aracındaki 34 F 8548 plakasını taşımasıydı. Passat, içeri girişinden birkaç dakika sonra garaj kapısından Başbakan’ı alarak Çukurambar’daki evden ayrıldı.
Gece yarısı bitti
Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan’ın gizli zirvesi geceyarısına kadar sürdü. Konukların gidişiyle apartmanın sekizinci katında gece boyunca yanan ışıklar da söndü.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, önceki gece 5 saat süreyle gizli bir görüşme yaptı.Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan önceki gece, Gül’ün eniştesi AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun Çukurambar semtindeki evinde 5 saat süreyle gizli bir görüşme yaptı. *1*
Çukurambar zirvesindeki 3. isim kim
CHP MYK Sözcüsü ve Saymanı Mustafa Özyürek, zirvedeki sürpriz ismin Anayasa Mahkemesi`nin bir üyesi olduğunun ima edildiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan`ın geçtiğimiz Pazar günü AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu`nun Ankara`nın Çukurambar semtindeki evinde gizlice buluşmasının yankıları sürerken, görüşmede `sürpriz bir ismin daha bulunduğu` iddiası Ankara`yı karıştırdı. Sürpriz isim için dillendirilen, `Dava sürecinde Gül ve Erdoğan ile ayaküstü sohbeti bile büyük spekülasyona yol açardı` sözleri, CHP`nin gözünü Anayasa Mahkemesi`ne çevirmesine neden oldu. İddialara ilişkin VATAN`a değerlendirmelerde bulunan CHP MYK Sözcüsü ve Saymanı Mustafa Özyürek, zirvedeki sürpriz ismin Anayasa Mahkemesi`nin bir üyesi olduğunun ima edildiğini belirtti. Özyürek şöyle konuştu:
O kişi istifa etsin
Vahim bir olay: Çeşitli çevrelerde bir Anayasa Mahkemesi üyesinin görüşmede bulunduğu iması var. Bu doğru ise son derece vahim bir olay var demektir. Zaten Anayasa Mahkemesi`nin aldığı kararın, AB ve ABD`nin baskıları ile alındığına dair kamuoyunda çok yoğun bir söylenti var. Buna bir de davanın bir anlamda sanığı durumunda olan, hakkında siyasetten yasaklanma talebi bulunan Cumhurbaşkanı ve Başbakan`ın doğrudan bir Anayasa Mahkemesi üyesi ile görüşmüş olması eklenirse, tam bir skandal olur.
İstifa etmeli:
Bu kişi kimse Anayasa Mahkemesi üyeliğinden istifa etmelidir. Bağımsızlığını ve tarafsızlığını tümüyle yitirmiştir. Anayasa Mahkemesi`nin bütün üyeleri bu haberler karşısında şaibe altında bulunmaktadır.
Başbakan açıklamalı:
`Bu görüşme özeldir`denilemez, çünkü bir ülkede Cumhurbaşkanı ile Başbakan`ın görüşmesi, aralarındaki samimiyet ne olursa olsun kamuoyunu yakından ilgilendiren bir olaydır. Bu görüşmede kimlerin bulunduğu Başbakan tarafından açıklanmalıdır. *2*
Daha sonra yapılan açıklamalarla bu üçüncü kişinin varlığı kabul edilmedi.
Ama ne diyelim ki ; Ateş olmayan yerden duman çıkmaz …
Böylece Cumhurbaşkanı ile Başbakanın `gizlice görüştükleri` ilk ülke olarak da tarihe geçtik …Görüşme aslında Köşk`te olabilirdi. Rutin görüşmenin dışında medyaya bildirilen sürpriz bir görüşme de yapabilirlerdi !!!
Yapmadılar …
Görüşmenin gizlice bir apartman dairesinde ve kapatma davasının oturumundan bir gün önce yapılması.Gizli toplantıya kimliği saklanan 3. bir kişinin de katılmış olması Hem demokrasiye hem de Anayasa mahkemesi üzerine düşen bir lekedir.
Tarih 30 temmuz 2008
This entry was posted in ANAYASA, ARŞİV SANDIĞI, HUKUK-YARGI-ADALET, SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *