VATAN NAKLİYAT * Davutoğlu’ndan Süleyman Şah operasyonu açıklaması * YPG’den Süleyman Şah açıklaması: Operasyon Kobane güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir * Süleyman Şah tepkisi: “Tayyip Erdoğan, tarihe geçtin” *

Birgün 23.02.2015

cumhuriyet.com.tr
22 Şubat 2015 Pazar

Davutoğlu’ndan Süleyman Şah operasyonu açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki askerlerin Türkiye’ye getirilmesiyle ilgili açıklama yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, “Bu mekan üçüncü kez yer değiştirmiş. Yine Suriye sınırları içinde kalmıştır. Bu da geçici bir nakildir. Suriye’de şartlar düzeltildiğinde ümit ederiz ki asıl yerine nakli kubur yapılabilir” dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Suriye’de iç çatışmaların çıkması savaşın yaygınlaşması ile birlikte bir çok kez bu toprağımızın korunması için tedbirler alınmıştır. Oradaki silahlı kuvvetlerimizin sayısı arttırılmış. Son olarak 38’e kadar çıkmıştır. Yakından takip ile her türlü çalışma yapılmış. Son dönemde özellikle bölgede çatışmaların artması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gördüğü askeri zaruretler neticesinde hükümetimiz tarafından bir direktif ile gerekli tedbirlerin alınması direktifi verilmiştir. Burada Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarının korunması, manevi mekan olarak bu mekanın kutsiyetini ve manevi emanetlerin korunmasını ve silahlı kuvvetlerimizin güvenliklerini de teminat altına alınması prensipleri etrafında her türlü tedbirin alınması yönünde geçtiğimiz ay içinde silahlı kuvvetlerimize direktif verilmiştir. Bu direktif sonrasında sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve onaylarından geçtikten sonra bu hafta yani geçtiğimiz hafta içinde nihai aşamaya gelmiş. Zamanlaması son ana kadar gizli tutulan bir operasyon” diye konuştu.


BU ARADA YPG’DEN ŞU AÇIKLAMA GELDİ

22 Şubat 2015

YPG’den Süleyman Şah açıklaması: Operasyon Kobane güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir..

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Basın Merkezi Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik olarak Türkiye tarafından yapılan operasyonla ilgili, “Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

YPG Basın Merkezi’nin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve askerlerin katılımıyla dün gece Süleyman Şah Türbesi’ne yönelik bir operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyon YPG Komutanlığımızın bilgisi dahilinde ve YPG Kobani güçlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türk devletinin talebi ve koalisyon güçlerinin isteğini değerlendiren komutanlığımız insani boyutları ön planda olan operasyonda bir sakınca görmemiş ve onay vermiştir.

YPG Kobani Komutanlığımızca belirlenen yetkili arkadaşlarımız ile Türk devlet yetkilileri arasında yürütülen 4 günlük tartışmalar ardından operasyon planlaması somutlaştırılmıştır. Bu çerçevede dün gece saat 21.00’da Türk ordusuna bağlı zırhlı araçlar ve belli sayıda asker Mürşitpınar kapısından Kobani Kantonu sınırları içine girmiştir.

Türk ordusu, daha önce belirlenen yol hattı üzerinden güçlerimize ait araçlar eşliğinde ilerleyerek Süleyman Şah türbesine ulaşmıştır. Güçlerimizin denetiminde bulunan alanlar içinde Türk askerlerinin mevziilendirilmesi ve ikmalinde sorumluluk alan güçlerimiz geri çekilme esnasında da bu görevini eksiksiz yerine getirmiştir.

Güçlerimizin aktif katıldığı operasyon sağlıklı bir şekilde tamamlanmıştır.”

http://www.taraf.com.tr/guncel/ypgden-suleyman-sah-aciklamasi-operasyon-kobane-guclerimizin-katilimiyla-gerceklestirilmistir/

Süleyman Şah tepkisi: “Tayyip Erdoğan, tarihe geçtin”

Türkiye Süleyman Şah Türbesi’ni terk etti ve Eşme köyünde yeni karakol çalışamaları başladı

Türkiye’nin yurt dışındaki tek toprağını da terk etmesi büyük tepkiye neden oldu. Türk toprağının terkedilmesini büyük bir başarı gibi gösterilmesi ve bununla ilgili yapılan propaganda çalışmasına da sert tepki geldi.

Özellikle sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Şah’ın tamamen boşaltılması ve toprağın tamamen terk edilmesi sonrasında TSK ve AKP hükümetine teşekkür etmesi ve durumu sevinçle karşılaması sosyal medyanın günedemine oturdu.

TEPKİLER

aylin kotil ‏@aylin_kotil

Süleyman Şah türbesini kaybetmişiz. Madem yeni Osmanlısınız kaybedilen toprağın diyeti nasıl verilir onu da bilirsiniz.

arif kızılyalın ‏ @arifkizilyalin

Taliban’dan ne farkimiz var, teknik olarak biz de türbe yıktık

Can Bedirhan Er ‏@canbedirhaner

Süleyman Şah Türbesi koruyamadigimiz sahip cıkamadigimiz Ata emaneti olarak tarihe gecti hayirli olsun.

Altuğ Öztan ‏@altugoztan

Süleyman Şah Türbesi Işid boşaltın orayı dediği için değil, biz Işid’in eline geçmesin diye boşalttık orayı dimi ? “YERSEN”

Ahmet sağer ‏@raindrop571

Vatan demeden, Şehitliği göze almadan, Allah’tan değilde IŞitten korkup, Süleyman Şah Türbesini bırakıp kaçanlara da sorulur elbet bir gün.

Tekin Koç ‏@tekkoc44

kobane değil süleymanşah düştü. stratejik derinlik dedikleri bu olsa gerek.

Yalçın Beriat ‏@yberiat

Dedemden Kıbrıs’a paraşütlerle inip adayı nasıl aldığımızı dinledim,çocuğuma Süleyman Şah’ı nasıl bırakıp kaçtığımızı anlatıcam.Utanca bak!

.. murat … ‏@quadro_men

..” bir taraftan dünyanın 160 ülkesinde türk bayrağını göklere açanlar , bir taraftan süleyman şah dan türk bayrağı alıp kaçanlar “…

Hüseyin Kurt ‏@huseyinkurt42

928 yıldır ecdad yadigarı olan Türk toprağı Süleyman Şah Türbesi artık yok Stratejik Derinlik error

Türkiye akşam saatlerinde Süleyman Şah Türbesi’nden çekildi.
Süleyman Şah’ın terk edilişini böyle izlediler

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada türbe ve kutsal emanetlerin kurtarılarak Türkiye sınırı yakınındaki Eşme Köyü’ne Türk bayrağının dikildiği bildirildi. Eşme köyünde Türk askerinin yeni karakol için çalışma yaptığı sırada çalışmanın yapıldığı bölgede YPG bayraklarının olması dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı’nda Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun terk edilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonun sevk ve idaresini gece boyunca bizzat takip etti.

Cumhuriyet gazetesi yeni karakolun çalışmalarından ilk görüntülere ulaştı… İddialara göre TSK’nın YPG’den yardım istediği belirtilmişti. Ancak Davutoğlu bu iddiaları yalanladı

Yapılan açıklamalara rağmen yeni karakol için çalışma yapan Türk askerlerinin çok yakınında YPG bayrakları böyle görüntülendi…

Fuat Avni Süleyman Şah’ı da yazmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bile hakkında konuştuğu ve “Delikanlı gibi ortaya çık” dediği Fuat Avni, Süleyman Şah’ın terk edileeceğini Ağustos ayında yazmıştı. Fuat Avni’nin kapatılan hesabından yazdığı bu iddia o zaman da haber olmuştu.

Bağlaşık yazı https://nacikaptan.com/?p=16997

This entry was posted in Gundem, Haber, ORTADOĞU ÜLKELERİ, Politika ve Gundem, SİYASİ TARİH, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *