BİLİM BİLİŞİM TEKNOLOJİ * ROBOTLAR DA İŞSSİZ KALIR * Masa temizleyen, çöp toplayan 100’den fazla robot da “işsiz kaldı”

Google’ın çatı şirketinde bütçe kesintisi:
Masa temizleyen, çöp toplayan 100’den
fazla robot da “işsiz kaldı”


Google’ın çatı şirketi Alphabet’in geliştirdiği masa toplama, kapı açma, çöp toplama ve geri dönüşüm yapabilen robotlar, şirketin bütçe kesintileri kapsamında “işsiz kaldı.”
Wired’da yer alan habere göre, Alphabet’e bağlı Everyday Robots tarafından geliştirilen 100’den fazla tekerlekli ve kollu robot, şirket bünyesinde kafeteryalarda masa toplama, kapı açma, çöp toplama ve geri dönüşüm için çalıştırılıyordu.
Alphabet, bütçe kesintisi kapsamında Everyday Robots şirketiyle bağları koparma kararı aldı.
Alphabet Sözcüsü Denise Gamboa, Everyday Roborts’un artık Alphabet’e bağlı bir proje olmayacağını söyledi. Gamboa, şirket kapsamında geliştirilen bazı teknolojilerin ve ekibin Google Research adı altında robotik çalışmalarına ekleneceğini belirtti. Everyday Robots kapsamında şu ana kadar elde edilmiş kazanımlar, Google Research bünyesine katılacak.
Everyday Robots’un geliştirdiği 100’den fazla robot, algoritma sayesinde masa toplama, geri dönüşüm, çöp temizliği, kapı açıp kapama gibi hizmetleri gerçekleştirebiliyordu.

T24 – 24 Şubat 2023 – https://t24.com.tr/haber/alphabet-te-butce-kesintisi-masa-temizleyen-cop-toplayan-100-den-fazla-robot-da-issiz-kaldi,1094278
This entry was posted in Bilim ve Teknoloji, BİLİŞİM - İNTERNET -. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *