ORGANİZE İŞLER-KARMAŞIK İLİŞKİLER * Gülen’e götürülen üniforma Hulusi Akar’a mı aitti?

Gülen’e götürülen üniforma Hulusi Akar’a mı aitti?

Sıcak Takip’te Ali Abaday’a konuk olan gazeteci Ahmet Dönmez, 15 Temmuz’a giden yolda Fethullah Gülen’in yanında kalan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüştüğünü iddia eden Mehmet Değerli hakkındaki yazısını ve bu süreçte yaşananları anlattı.


Programın başında Ali Abaday, Ahmet Dönmez’in yazı dizisinin başında yazdığı ve Fethullah Gülen’in 15 Temmuz nedeniyle Stockholm Center for Freedom’a yolladığı mesajı hatırlattı. Gülen’in, “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın uzun zamandır bir darbe hazırlığı içinde olduğunu, buna matuf ciddi çalışmalar yaptığını duyuyordum. Uzun yıllardır tanıdığım bir esnaf arkadaşımın iş adamı olan oğlu buraya geldiğinde bana, İbrahim diye bir işadamı arkadaşından bahsetti. Dediğine göre bu İbrahim isimli şahıs Hulusi Akar’la ilişkileri çok iyi olan, ona ‘baba’ diyecek kadar yakın olan birisiymiş. İşte o İbrahim bizim buradaki arkadaşına Hulusi Akar’ın ilk günden beri darbe niyeti olduğunu ve bunu mutlaka gerçekleştireceğini söylüyordu. Bu söylentilerin tesirinde kalıp o gece gerçekten emir komuta içinde bir darbe yapıldığını sanan bazıları da o teşebbüse iştirak etmiş olabilir” sözlerini tekrarlayıp, Dönmez’in İbrahim denilen kişinin İbrahim Bilgehan Taşdelen, onun mesajlarını taşıyanın Mehmet Değerli olduğunu aktardığını ve Mehmet Değerli’nin nasıl biri olduğunu sordu.

 “Mehmet Değerli’yi önceden tanıyan kişiler bana ‘Allah bir dışında söylediği hiçbir söze inanma’ dedi. Hatta ben yazıda da belirttim, onu tanıyan birinin şu şekilde sözü var, ‘İnsanlar bildikleri doğruları Mehmet Değerli’nin yalanı söylediği rahatlıkla söyleyemez.’ Gerçekten de Mehmet Değerli ile konuşurken konuya hakim olmanız gerekir. Diğer türlü söyledikleri karşısında aklınız karışabilir. Ben de kendisi ile konuşurken çok iyi bildiğim birkaç konuda anlattıklarından sonra bu görüşe sahip oldum.”

Ali Abaday, yazıda Değerli’nin Gülen cemaatinin önemli isimlerinden Cahit Değerli’nin oğlu olduğunun yazıldığını, diğer oğlunun da “5’li çete” olarak anılan müteahhit grubundan Kalyon Holding’e damat olan Cüneyd Değerli olduğunu aktardı. Sonrasında da Mehmet Değerli ile Yalçın Çevikel’in ilişkisini sordu.

Yalçın Çevikel’in üst düzey askerlerle uzun zamandır arası iyi bir iş insanı olduğunu belirten Ahmet Dönmez, Çevikel’in eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ile oldukça yakın olduğunu hatta onun çocuklarını yurtdışında okuttuğunu belirtti.

“Çevikel sonrasında Mehmet Değerli ile tanışıyor. Birlikte Fransa’ya seks gezilerine gidiyorlar. Mehmet Değerli uzun zaman onun özel uçağından fotoğraflar paylaşıp, kendi uçağı gibi gösteriyor. Hatta yakınlarına uçağın kendisinin gibi olduğunu, Çevikel’in her zaman ona verdiğini aktarıyor. Çevikel adına giderek alışverişler yapıyor. Sonrasında ise Çevikel alüminyum işine girmek istiyor. DT Metal adında bir şirket kuruyor ve Mehmet Çevikel’in yardımıyla Bank Asya’ya kredi başvurusunda bulunuyor. Bu kredi için Cahit Değerli’nin de araya girdiği söyleniyor. Sonrasında ise toplamda 160 milyon dolar kredi veriliyor.”

Abaday sonrasında bu kredinin batık olduğunu, pek çok kişiye borcu olan Değerli’nin bir şekilde Fethullah Gülen’in yanına gittiğini belirtti. Ahmet Dönmez bunu doğrulayarak, “Gülen’in yanına gitmesinde Adil Öksüz de devreye giriyor. Çünkü değerli o zamana kadar kredisini tüketmiş ama Öksüz kendisinde önemli bilgiler olduğunu belirterek Gülen’e görüştürülmesini istiyor.”

Ahmet Dönmez, Değerli’nin İbrahim Bilgehan Taşdelen’den bahsettiğini ve o dönem Kara Kuvvetleri Komutanı olan Hulusi Akar’dan bilgi getirdiğini söylediğini ifade etti.

“Öyle bir zaman oluyor ki bir üniforma gidiyor. Hulusi Akar’ın Kara Kuvvetleri Komutanı olarak üniforması deniyor. Teamüllere göre Genelkurmay Başkanı olacak birisinden haber getirildiği söyleniyor. Ancak bir taraftan da Değerli’nin güvenilmez biri olduğunu söyleyenler var. Ancak Gülen’in o dönemde Değerli’ye güvenmeyi seçiyor çünkü bunu istiyor.”

This entry was posted in Fetullah Gülen, ORGANİZE İŞLER. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *