PEKER, AĞAR, RUBİN VE ÖTESİ…

PEKER, AĞAR, RUBİN VE ÖTESİ…

Leyla Emeç Tavsanoglu – 22 Mayıs 2021

Biliyorsunuz, yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden Sedat Peker’in bir süredir yayımladığı videolar ülke siyasetini sallamaya devam ediyor. Peker, sonuncusu olan altıncı videosunda ilginç bir söz etti. ABD’deki neo-con’ların önemli isimlerinden, yahudi asıllı MİCHAEL RUBİN’in, bir yazısında kendisinden söz ettiğine dikkat çekerek, “Michael Rubin demek önemsemiş ki bu yazıda benden bahsetmiş. Yazı çok okundu. Ama sonradan ortadan kalktı” dedi.
Merak bu ya. Yazıya ulaşmaya çalıştım. Olmadı. Derken yakın bir dost gönderdi. Neo-con’lara yakın American Enterprise Institute’un önde gelen uzmanlarından da olan Ortadoğu ve Türkiye meraklısı tarihçi Michael Rubin yazıyı 15 TEMMUZ 2016 darbe girişiminden ÜÇ AY SONRA kaleme almış. Uzun olan yazının özetini çıkararak size aktardığımda bakalım ne diyeceksiniz? Doğrusunu söylemek gerekirse okurken tüylerim diken diken oldu.
Rubin, 15 Temmuz darbe girişiminin münferit bir olay olmadığını, daha önceden TAHMİN EDİLEBİLİR olduğunu belirttikten sonra, “TÜRKİYE ASLINDA İKİ DARBE YAŞADI” diyor. Rubin’e göre ilk darbe 15 Temmuz’da oldu, ardından İKİNCİSİ ERDOĞAN’IN YAPTIĞI “SİVİL DARBE”ydi.
15 Temmuz darbesinin arkasında kim olursa olsun Erdoğan’ın saatler öncesinden darbeden haberi olduğunu iddia eden Rubin, “Ama ÜÇÜNCÜ bir DARBE EN ŞİDDETLİSİ olabilir. Pekâlâ Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’IN HAYATINA MAL OLABİLİR” diye yazıyor.
Darbe girişiminin arkasında kimin olduğunun netlik kazanmadığına işaret eden Rubin diyor ki:
“Normal siyasal rekabet baskıyı azaltmak için artık kullanılamıyor. ÖLÜMCÜL SİYASAL ŞİDDET daha muhtemel hale geldi…”
Yazısında yeraltı dünyasının ünlüsü Sedat PEKER, Eski İçişleri Bakanı Mehmet AĞAR ve Susurluk Skandalı’na geniş yer ayıran Rubin,

“ERDOĞAN, Gülencileri, Kürtleri, liberalleri ve tüm siyasi rakiplerini hedef alırken sadece kendi düşmanlarını değil, PEKER’İ ve en yakın MÜTTEFİKLERİNİ DE SAF DIŞI BIRAKIYOR” diyor.

Michael Rubin yazının sonunda, “Erdoğan sultan olduğuna inanabilir ama aslında çoktan YÜRÜYEN ÖLÜYE dönüşmüş olabilir” diye fikir yürüterek ardından da şu soruyu soruyor:
“Eğer Erdoğan da Türk mafyasının karanlık figürleri ve derin devlet de bu rekabetin altından kalkamazlarsa, son tahlilde ERDOĞAN ve TÜRK MAFYASI yegâne iki güç olarak ayakta kalırlarsa ne olur? İş restleşmeye dökülürse bu şiddetli mi olacaktır?”
Bu Türkiye gerçekten çok garip bir ülke. Sedat Peker isimli yeraltı dünyasının önde gelen bir kabadayısının bugün videoları milyonlar tarafından, televizyonda mafya dizisi izler gibi ekran başında patlamış mısır ve çekirdek eşliğinde heyecanla izleniyor. Devletin ilgili birimleri parmaklarını bile oynatmıyorlarsa bir dönem PENTAGON’da da görev yapmış olan Türkiye uzmanı Michael Rubin’in BEŞ YIL ÖNCEKİ KEHANETLERİ doğru mu çıkacak acaba?
Burada bir not da düşeyim. Michael Rubin 15 Temmuz darbe girişiminin olacağını, o tarihten AYLARCA ÖNCE HABER VEREN bir yazı da yazmıştı. Rubin ayrıca, son videosunda yazdığı bu makaleye gönderme yapan Peker’e de kişisel twitter hesabından şu sert karşılığı verdi:
“SÖYLENMEKTEN VAZGEÇ. Türkiye’deki cezaevlerinde yatan siyasi tutuklu ve mahkumların her biri senden çok daha şerefli ve haysiyetli davranıyor.”
Ne desem bilemem ki? Bir zamanlar Pentagon’da üst düzey görevler yapmış bir şahıs, tutmuş sabıkalı bir kabadayıya twitter hesabından cevap veriyor.
Öte yandan siyaset- iş dünyası-mafya içiçe geçmiş bir görüntü veriyor. Ülkenin SAVCILARI adeta felç geçirmiş, hareket kabiliyetlerini kaybetmişler.
O zaman da HAYIRLI OLSUN MEFLUÇ TÜRKİYE, demekten başka elimden bir şey gelmiyor. Geçmişler ola!

https://www.muhalif.com.tr/makale/peker-agar-rubin-ve-otesi-384

Bu da Rubin’in orijinal yazısının linki:
https://www.aei.org/foreign-and-defense-policy/middle-east/the-next-phase-in-turkeys-political-violence/?fbclid=IwAR0YhLXI7QR2oisVKwqzc-SJ6131oGBYxItwogNcBvrTX2dLrDGS-r-Uw1o

MİCHAEL RUBİN KİMDİR?
Sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti karşıtı mesajlarıyla gündeme gelen eski Pentagon görevlisi olan Michael Rubin, ABD’de Irak, İran ve Türkiye başta olmak üzere sözüne itibar edilen en önemli Ortadoğu uzmanlarından biri olarak gösteriliyor.
1971 doğumlu tarihçi Michael Rubin, Amerikan Girişim Enstitüsü (“American Enterprise Institute”) adlı kuruluşta çalışıyor. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde (Naval Postgraduate School) öğretmenlik ve Amerika’da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapıyor.
Philadelphia’da doğan Rubin, lisans çalışmalarını biyoloji dalında yapmasına rağmen, 1999’da tarih dalında Yale Üniversitesinden doktora derecesini aldı. “Modern İran’ın İnşaası 1858-1909: Haberleşme, Telgraf ve Toplum” adlı doktora tezi çalışması ile Yale Üniversitesinden ödül aldı. 1999-2000 yılları arasında sivil düşünce kuruluşu olan “Washington Institute for Near East Policy”de çalıştı.
Yale Üniversitesinde, İsrail’de Kudüs İbrani Üniversitesi’nde ders verdikten sonra, 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Irak Kürdistan Özerk Bölgesinde Süleymaniye Üniversitesi, Selahaddin Üniversitesi ve Dohuk Üniversitesi’nde hocalık yaptı. 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığında İran ve Irak konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat’ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak’taki koalisyon yönetiminde görev aldı.
Rubin’in Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review ve The Weekly Standard’da Türkiye, Irak, İran’la ilgili yazıları yayınlanıyor.

https://kronos34.news/tr/michael-rubinden-pekere-cevap-cezaevlerindeki-politik-esirler-senden-daha-onurlu-davraniyor/


This entry was posted in ORGANİZE İŞLER, PERDE ARKASI, SİYASİ TARİH, TERÖR, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *