SAVUNMA SANAYİ İLE İLGİLİ TÜRK HALKINA 18 YILDIR SÖYLENEN ERDOĞAN YALANLARI

SAVUNMA SANAYİ İLE İLGİLİ TÜRK HALKINA
18 YILDIR SÖYLENEN ERDOĞAN YALANLARI


“HÜRKUŞ’UMUZUN SİLAHLI MODELİ GÖKLERDE”

“Altay tankımız ordumuzun gözbebeği 250 adet siparişi hemen teslim edeceğiz”
“MMU TFX 2023’te hava kuvvetlerine katılacak Eyy ABD F-35 vermesen de olur”
“T-129 Atak helikopterimizi Pakistan ve Filipinler’e sattık Brezilya Katar sırada”

Bu ve benzeri haberleri 15 yıldır yandaş yalaka yalama basından medyadan Anadolu Ajansı’ndan TRT’den görüyoruz izliyoruz.

Ama artık yalanlar aynı mızrak gibi çuvala sığmıyor.

Önce HÜRKUŞ’ tan başlayalım. Bu HÜRKUŞ denilen teyyare toplamda altı prototip yapıldı. Pratt Whitney motoru KAI KT-1 Woongbi’nin de üreticisi olan Korea Aerospace Industries avionikleri vermeyince altı prototipten başkası hayal oldu. Pratt Whitney motoru vermezse çöp…


ALTAY tankı da bir başka çöp proje. Motoru Alman Rheinmetall ürünü olarak tasarlandı Almanya ile yaşanan siyasi kriz sonrası Almanlar motor vermeyeceklerini bildirdiler. Yerli imkanlarla motor ve (tank) üretimi için Erdoğan yandaşı Ethem Sancak’a Tank Palet fabrikasının bile peşkeş çekilmesine rağmen motor yapılamadı ve proje güme gitti.


TFX yani “Milli Muharip Uçak” projesi F-35 kazanımlarıyla yürütülen bir çabaydı. Erdoğan’ın anlamsızca S-400 alımı ısrarı sonucu F-35 programından dışlanma sonrasında önce İsveç SAAB ile sonra İngiliz BAE Systems ile projeye devam kararı alınmış olsa da yabancı partnerler bu projeye beklenen ilgiyi göstermedi. 2023’te ilk uçuşunu yapması beklenen milli savaş uçağımız bu durumda 2035’e kadar göklere çıkamayacak.


İtalyan Mangusta A-129 helikopteri platformu üzerinden geliştirilen ATAK helikopteri katıldığı çeşitli uluslararası fuarlarda hafif sınıf taarruz helikopterinde beğeni kazandı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı 13 Temmuz 2018’de Pakistan’a 30 adet T129 ATAK helikopteri satışı konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmanın yapıldığı dönemde ihracatın toplam tutarının 1.5 milyar dolar tutarında olduğu ve böylece Türkiye tarihinin tek seferde en büyük savunma sanayii ihracatının gerçekleştireceği belirtilmişti.

Ayrıca Filipinler’in de ATAK helikopterine ilgi gösterdiği belirtilmiş bu kapsamda Türkiye ile Filipinler arasında Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalanmıştır. Ama ortada çok ciddi bir sorun vardı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A. Ş. (TUSAŞ/TAI) tarafından üretilen ATAK helikopterinde Amerikan Honeywell ile İngiliz Rolls Royce şirketlerinin ortak girişimi olan Light Helicopter Turbine Engine Company’in (LHTEC) ürettiği CTS800 tipi motor kullanılıyor.

Helikopterde bu motor kullanıldığı için başka bir ülkeye ihracatında ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) izni gerekiyor. Pentagon’dan bu izin halen çıkmadı. Pakistan ve Filipinler Türkiye’ye verdikleri siparişleri iptal ettiler. Motoru milli olmayan hiçbir platformu satamayacağımız bir kere daha ortaya çıktı.

#mtyilmaz

https://www.ozelburoistihbarat.com/turk-silahli-kuvvetleri-milli-guvenlik-milli-savunma/milli-savunma-dosyasi-savunma-sanayi-ile-ilgili-turk-halkina-18-yildir-soylenen-15099
This entry was posted in TSK, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *