KİM HAKLI ? BU DURUMDA KİM SORGULANMALIDIR ?

Değerli arkadaşlar ,

Seçimler yaklaşırken CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin toplum tarafından büyük ilgi ve destek görmesi nedeniyle , İnce’nin görüştüğü kamu görevlileri, iktidar ve adamları tarafından cezalandırılıyor ;

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanın görevden alınmasından sonra , İnce’nin Samsun Hava limanında tesadüfen SoloTürk pilotlarıyla ayak üstü görüşmesi ve tokalaşmaları da bu kez Gen.Kur.Başkanlığı için bir disiplin sorunu olmuş ki SoloTürk pilotlarının yapacağı dört ayrı gösteri iptal edilmiş. Kapalı kapılar ardında pilotlara bir tebligat yapılıp yapılmadığını bilemiyoruz . Ama bildiğimiz bir şey var ki İnce’nin ayak üstü bir selamlaşması ve birlikte fotoğraf çektirmeleri bile iktidar ve Gen.Kur.Başkanı için bir sorun oluyor. Barış Yarkadaş, pilotların gösterilerinin iptal edilmesinin sebebinin İnce ile verdikleri poz olduğunu ifade etti. Yarkadaş’ın sosyal medyadan paylaştığı mesajı şöyle:

“AKP, sadece Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Sn. Duran’ı değil, 19 Mayıs günü İnce’yle birlikte Samsun Havalimanı’nda gösteri uçuşundan dönerken karşılaştığımız Türk Yıldızları’nı da cezalandırdı. Pilotların yapacağı diğer gösteri uçuşları da iptal edildi. İşte bunun adı korkudur.”

BU DURUMDA KİM SORGULANMALIDIR ?
KOMUTAN HULUSİ AKAR MI ?
SOLOTÜRK PİLOTLARI MI ?

TSK’da DİSİPLİNİ KİM BOZMAKTADIR ?

Hulusi Akar komutanın yakın geçmişi ;

Edinilen bilgiye göre Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 24 Nisan 2018’deCumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte helikopterle giderek Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le 3 saati aşkın görüştü .

“Erdoğan, Kalın ve Akar’ı Gül’ü iknaya gönderdi”
haberi önce yayınlandı sonra silindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Erbakan Ödülleri öncesi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ikna için ziyarete gönderdiği ileri sürüldü. İlerleyen saatlerde Habertürk’ün konuya ilişkin haberini yayından kaldırdığı, habere dair sosyal medya paylaşımlarını ise sildiği bildirildi.
(Cumhuriyet 27 Nisan 2018 )

Gen.Kur.Başkanı Cumhurbaşkanı seçimi öncesi yapmış olduğu bu ziyaret ile boğazına kadar siyasete bulaşmış ve Komutanlık makamına zarar vermiştir. Ziyaret için ağır eleştiriler alan Hulusi komutan bu konuda hiç bir açıklama yapmamış ve gözlerden kaybolmuştur. Daha sonra A.Gül aşağıdaki açıklamayı yapmıştır.11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı’nın ziyaretiyle ilgili olarak “Bir ziyaret oldu ama herhangi bir tehdit, empoze, saygısızlık olmadı” dedi. (04 Mayıs 2018 Cuma)

Hulusi Akar ve Hakan Fidan’dan Nuri Pakdil’e ev ziyareti

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la birlikte, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı söylemleriyle bilinen, siyasal islamcı yazar Nuri Pakdil’i evinde ziyaret ettiler.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yazar Nuri Pakdil’i Ankara’daki evinde ziyaret etti. Yeni Şafak’ın haberine göre, Cuma günü düzenlenen sürpriz ziyarette gündeme ilişkin sohbet edildiği öğrenildi. Ziyarette, Yeni Şafak yazarı Rasim Özdenören de yer aldı.

KİM BU NURİ PAKDİL?
Kamuoyunda ‘siyasal islamcı kesimin yazarlarından’ olarak tanınan Nuri Pakdil son olarak Star gazetesinin düzenlediği Necip Fazıl Ödülleri töreninde “Ne mutlu müslümanım diyene” sloganı ile gündeme gelmişti. Pakdil, “Atatürk’e karşı mısınız” sorusuna da “Ben Firavun karşıtıyım, beni okuyanlar kimi kastettiğimi bilir” yanıtı vermişti.Pakdil, 1923’teki cumhuriyetin ilanını “değerlerimizden kopma dönemi” olarak nitelendirmişti.(Sözcü 30 Ocak 2017)

Nuri Pakdil de Hulusi komutanın saygıyla ziyaret ettiği Karşı devrimci yazarlardan biri idi.

NURİ PAKDİL’i ZİYARET YETTİ Mİ ?
HAYIR…..

Hulusi komutan bu kez de yanına K.K.Komutanı alarak Nuri Pakdil’den farkı olmayan bir başka Akid gaztenekesinin sözde yazarı Mehtap Yılmaz’ı ziyaret etti. Yılmaz’ın 2 tweetini aşağıda sunuyorum ;

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, dinci Yeni Akit yazarı Mehtap Yılmaz’ı hastanede ziyaret ettiği ana dair kare sosyal medyanın gündemine oturdu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak dinci Yeni Akit yazarı Mehtap Yılmaz’ı hastanede ziyaret etti.Her ne kadar yeni konuşulmaya başlansa da, o anın fotoğrafı 17 Aralık 2016 tarihine ait. Hatta sözkonusu kare TSK’nın resmi sitesinde dahi yayımlanmıştı. (Odatv.com 13.05.2017)

YETTİ Mİ ?
DEVAM EDELİM ;

Yeni Akit Yazarı Hasan Karakaya’nın ölümünün ardından Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün Gen.Kur.Başkanlığı adına gazeteye taziyelerini ilettiğini duyurdu.

Haberde, Özkürkçü’nün Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya ile görüştüğü ileri sürülerek, şu ifadeler kullanıldı: “Özkürkçü, Hasan Karakaya’nın Türkiye’nin en önde gelen gazetecilerden olduğunu belirterek, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” dedi. Vefatıyla birlikte Türk gazeteciliği açısından yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluşacağını söyleyen Özkürkçü, başta ailesi olmak üzere, Akit camiasına, Türk Basınına ve okurlarına, Genelkurmay Başkanlığı adına başsağlığı dileklerini iletti.” (Diken.com.tr 03/01/2016)

****

HASAN KARAKAYA GEN.KUR.BAŞKANLIĞININ
AÇIKLADIĞI GİBİ BİR KİŞİ MİYDİ ?

HAYIR …..

LAİK CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANI
BİR KARŞI DEVRİMCİ İDİ

Birkaç yazısını sizlerle paylaşayım

01/01/2016 Diken.com.tr

Davutoğlu’nun ‘Kalemini cesurca kullandı’
dediği Karakaya: ‘Tekmelerine sağlık Yusuf’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Medine’de kalp krizi geçirerek ölen Yeni Akit’in yayın koordinatörü ve yazarı Hasan Karakaya için, “En zor şartlarda en zor zamanlarda hiç tereddüt etmeden düşündüğünü, inandığını cesurca haykıran bir kalemdi” dedi.

Davutoğlu, herkesin sustuğu dönemlerde dahi Karakaya’nın eğilip bükülmeden, kalemini herhangi bir ürkeklik içerisinde kullanmadan yayın çizgisini sürdürdüğünü savundu.Yeni Akit yazarının çok güzel bir hayat geçirdiğini dile getiren Başbakan, “Son nefesini de Hz. Peygamber’in huzurunda verdi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.Davutoğlu’nun ifadesiyle Karakaya’nın ‘cesur’ kaleminden geriye şu satırlar kaldı:

Gezi eylemcilerine: Ulan pezevenk, ulan kaltak

“Ulan pezevenk!..
Ulan kaltak!..
“Demokratik hak”ların “taş”larla, “mo-lotof”larla,
“tabanca” ve “bıçak”larla istendiği nerede görülmüş?.
Hem saldırıyorsun, hem de “Anneee!.. Polis beni dövdü”
diye ciyaklıyorsun!..
Polis niye dövdü seni?..
Nerede dövdü?..
“Çay bahçesi”nden dönerken mi dövdü,
yoksa “kütüphane” veya “piknik”ten dönerken mi?..
Ulan, yolda yürüyen adamı polis niye dövsün, niye tazyikli su sıksın?.
Senin ne “b.k” işin vardı orada?..”

Ali İsmail’in dövüldüğü ne malum?
“Ben de soruyorum;
“O sokaktaki MOBESE kayıtları nerede?..
Hadi, gösterin de Ali İsmail Korkmaz’ın
dövülerek öldürüldüğüne inanayım?..
Ne malûm dövülerek öldürüldüğü,
Belki,Kafasını taşlara çarpmıştır!..
Belki de Koşarken dengesini kaybedip kafasını duvara çarpmıştır!
Ya da,Ne bileyim, merdivenden düşmüştür!”

Soma’da madenci tekmeleyen Yerkel’e: Tekmelerine sağlık
“Son derece “sakin” ve son derece “beyefendi” bir delikanlı olan Yusuf da, eğer iddia edildiği gibi, bu provokatörü “tekmeledi” ise, gerekeni yapmıştır!.. Çünkü o provokatör; “o tekmeyi yemek” için “her şeyi” yapmış, “kendini yere atarak” da “harika bir prodüksiyon”a imza atmıştır!.. Tekmelerine sağlık!..”

Ankara katliamı sonrası: Barış teröristleri
“‘Gezi zekâlı’ taifesi, olayların tırmanması için ‘ölü’ ister de, Ankara’daki “Barış teröristleri” geri kalır mı? Onlar da ,”99 ölü”yü az bulup, “daha fazla ölü” istemiş olamaz mı?”

‘Olsanız olsanız; ‘Sorospu Çocuğu’ olursunuz’
Tweet atanlardan bazılarının kendilerine ‘Mustafa Kemal’in Askerleri’ dediğini savunan Karakaya, yazısını şöyle sonlandırdı:“İşte o zaman kahkahalarla gülüyorum… Ulan, siz; “Mustafa Kemal’in Askerleri” değil, olsanız olsanız; “Sorospu Çocuğu” olursunuz!.. O kadar “Türkiye düşmanı”sınız ki!.. O kadar “çok”sunuz ki!.. “Ulan Sorospu Çocukları” diye bağırsam; Hepiniz dönüp bakacaksınız!..”

İşte eski başbakan Davutoğlu ve Gen.Kur.Başkanının yücelttiği ve DİK DURUŞUNDANDAN TAVİZ VERMEDİĞİNİ söyledikleri Atatürk düşmanı ,kalemi kirli Hasan Karakaya budur .

Değerli arkadaşlar;

Durum vaziyeti budur ;
Gen.Kur.Başkanın durumu üzüntü vericidir.

Naci Kaptan
26.05.2018

This entry was posted in ŞERİAT - İRTİCA - KARANLIĞIN AYAK SESLERİ, SİYASİ TARİH, TSK, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *