RADİKAL İSLAM * IŞİD * CİHAD *** Cihatçıların terör eylemleri yayılıyor * Mali’de çok sayıda yabancı rehin alındı… Çatışma yaşanıyor

Cumhuriyet.com.tr / Ajanslar
20 Kasım 2015 Cuma

Mali’de çok sayıda yabancı rehin alındı… Çatışma yaşanıyor

Mali’nin başkenti Bamako’daki Radisson Otel’de 170 kişi rehin alındı. Rehin alınanlardan 140’ının konuk, 30’unun ise çalışan olduğu bildirildi. Yaşanan çatışmada 2 kişi ölürken, bir yetkili “Yedinci katta cihatçılar ateş açtı” dedi. Bu arada, saldırının gerçekleştiği otel bölgeye uçuş gerçekleştiren THY personeli tarafından kullanılmasıyla da biliniyor.

Mali’nin başkenti Bamako’da yabancılar tarafından kullanılan lüks bir otele silahlı saldırı düzenlendiği açıklandı. Şehrin batısında kamu kurumları ve diplomatların da yoğun olduğu bölgede bulunan Radisson Otel’e gelen saldırganların 170 kişiyi rehin aldığı iddia edildi.

İçeride yaklaşık 10 silahlı saldırganın bulunduğu otelde yaklaşık 170 kişinin rehin alındığı bildiriliyor.Reuters’e konuşan güvenlik kaynakları, “Sabahın erken saatlerinde silah sesleri başladı. Görünüşe göre rehine almak için yapılmış bir eylem. Polis orada ve etrafı güvenlik kordonu altına alıyorlar.” açıklamasında bulundu.

Oteli bölgeye uçuş yapan Türk Havayolları (THY) personelinin de kullandığı biliniyor.

ABD’DEN AÇIKLAMA

ABD Bamako Büyükelçiliği Twitter üzerinden, “Elçilik, Radisson Otel’de aktif bir saldırgan olduğunun farkında. Elçilik personeli sığınacak bir yer bulsun. Tüm ABD vatandaşları sığınacak bir yer bulsun. ABD vatandaşlarının aileleriyle irtibat kurmasını tavsiye ediyoruz” mesajlarını paylaştı.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/425529/Mali_de_cok_sayida_yabanci_rehin_alindi…_Catisma_yasaniyor.html

This entry was posted in ABD - AB - EMPERYALIZM, FAŞİZM, İrtica, RADİKAL İSLAM, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *