BİZİM KAYYUMLARIMIZ GÜVENİLİR VE DÜRÜST İNSANLARDIR * Haram yemezler !!! ***105 bin lira aylıklı kayyum bakın kimlerle beraber

Cumhuriyet
17 Kasım 2015 Salı

105 bin lira aylıklı kayyum bakın kimlerle beraber

Cemaate yakın olduğu iddia edilen Kaynak Holding’e bu sabah erken saatlerde polis baskın düzenledi. Baskın sonrasında Kaynak Holding’e el konularak, 7 kayyum atandı. Kayyumlara 105’er bin lira maaş bağlanırken, kayyum listesinde dikkat çekici isimler yer aldı. Bu isimlerden biri İmran Okumuş…

Kayyum olarak atanarak aylık 105 bin lira maaş bağlanan İmran Okumuş’un adı Türkiye’nin gündemine 17 Aralık yolsuzluk skandalının patlak vermesiyle gelmişti. Yolsuzluk skandalının merkezindeki isimlerden işadamı Rıza Sarraf’ın ortağı, “Reis” ve “Kont” lakaplı İranlı işadamı Babek Zencani ile fotoğrafları ortaya çıkan Okumuş, Haluk Ulusoy ile birlikte Zencani’nin Tacikistan’daki otobüs terminalinin açılışında görüntülenmişti.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk skandalıyla birlikte ortaya çıkan bu fotoğraflar için o dönem Haluk Ulusoy bir açıklama yaparak, Zencani ile hiçbir ilişkisinin olmadığını iddia etmişti. Kayyum olarak atanan İmran Okumuş, o dönem Varan Otobüs Grubu Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.
105’er bin lira maaşı duyan ‘kayyum nasıl atanır?’ı arattı

Kaynak Holding’e 105 bin lira aylık maaşla atanan Aytekin Karahan’ın adı da İmran Okumuş gibi adı kirli ilişkiler içinde geçiyor. Aytekin Karahan, 2012 yılında Kamu İhaleleri’ndeki rüşvet, usülsüzlük operasyonlarında gözaltına alınıyor. Karahan’ın tapeleri 2012 yılında gazetelerde yayımlanmıştı. Aytekin Karahan’ın şirketine çevrecilerin tüm protestolarına rağmen, İstanbul Maltepe’de Başıbüyük-Gülensu Ormanı’nın 34 hektarlık bölümü Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ihaleyle ‘C tipi mesire alanı’ olarak metrekaresi 1,6 kuruştan 29 yıllığına kiraya verilmişti.

KAYYUMUN KARANLIK İLİŞKİLERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

This entry was posted in Politika ve Gundem, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *