Bilal sessiz sedasız iki yeni gemi daha aldı *** “Korku içinde “battık battık” diye bağırırken denizin içinden aksakallı piri pak bir dede çıkıverdi. elini uzattı omuzuna koydu , saçsız başını okşayarak…”

cumhuriyet.com.tr
15 Eylül 2015 Salı

Bilal sessiz sedasız iki yeni gemi aldı

Bağlantılı yazılar

http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/bilal-2-ayda-2-gemi-indirdi-935224/
https://nacikaptan.com/?p=14944
https://nacikaptan.com/?p=24308
https://nacikaptan.com/?p=18277
https://nacikaptan.com/?p=17314
https://nacikaptan.com/?p=16849
https://nacikaptan.com/?p=14922
https://nacikaptan.com/?p=14873
https://nacikaptan.com/?p=9704
https://nacikaptan.com/?p=8567

RÜYA

Dalgalar büyük fırtına güçlü idi gemi sancak iskele yatıyor dalgalar güverteden aşarak sele dönüşüp tekrar denize kavuşuyordu.Korku içinde “battık battık” diye bağırırken denizin içinden aksakallı piri pak bir dede çıkıverdi. elini uzattı omuzuna koydu , saçsız başını okşayarak ;

” Korkma oğlum senin sırtın sağlam gemin batmayacak ,  başın derde girerse ardında kapı gibi baban var bütün sorunlarını çözecek , bir göz işaretiyle bütün tayfası emrine amade olacak. Tuttuğun altın olacak , Filo filo gemilerin olacak , sana bütün yollar 8 şerit asfalt olacak. Gurbanoğlu ağan sana hep çıkıntı yapacak ,Çeşme akarken doldur ! ...Dedi , göz kırptı , Akhızır geldiği gibi kayboldu ...Belal oğlanı ter basmıştı gözlerini açtı ; Ohh be rüyaymış dedi gitti gizli kasaların kapaklarını okşadı ve yeni gemiciklerinin adı ne olsun diye düşünmeye başladı …

Naci Kaptan

Bilal sessiz sedasız iki yeni gemi daha aldı

Türkter Tersanesi’nde inşa edilen ve her biri 18 milyon dolara mal olan YARDIMCI 81 ve TURKTER 82 inşa numaralı nehir tankerleri, dün sesiz sedasız bir şekilde denize indirildi.

Deniz Haber Ajansı’ndan Recep Can Polat’ın haberine göre; Albaraka Türk Bankası’ndan sağlanan 180 milyon dolar yeni gemi inşa kredisi ile Türkter Tersanesi ve Yardımcı Tersanesi’ne sipariş edilen 5’i opsiyonlu 10 adet nehir tankerinden beşincisi olan YARDIMCI 81 inşa numaralı M/T ARMADA FAIR isimli, 7 bin 500 DWT taşıma kapasitesine sahip nehir tankeri, dün öğlen saatlerinde Yardımcı Tersanesi’nde denize indirildi.

Alınan bilgiye göre, TÜRKTER 82 inşa numaralı dördüncü nehir tankerinin ise iki hafta önce Türkter Tersanesi’nde denize indirildiği öğrenilirken, bu gemilerin Ekim ayı sonunda BMZ Group Denizcilik Şirketi’nin Malta’da kurduğu OIL TRANSPORTATION & SHIPPING Şirketine teslim edileceği kaydedildi.

NEHİR TANKERLERİ PALMALİ’YE KİRALANDI

Deniz Haber Ajansı’nın haberine göre; Armada Sınıfı PROJECT RST22M dizaynı olarak inşa edilen 5 nehir tankerinin 139,95 metre boyunda, 16,6 metre genişliğinde ve 7 bin 500 DWT taşıma kapasitesine sahip olduğu belirtilirken, yakıt tasarrufu ve yeşil gemi özelliği taşıdığı ifade edildi.

Diğer taraftan BMZ Group ve Denizcilik Şirketi için Yardımcı ve Türkter Tersanesi’nde inşa edilen ve 90 milyon dolara mal olan 5 nehir tankerinin, 10 yıllığına time charter (süreli kiralama) olarak Palmali Denizcilik’e kiralandığı kaydedildi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/369143/Bilal_sessiz_sedasiz_iki_yeni_gemi_aldi.html

This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, Gundem, Haber, Uncategorized, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *