POLİTİKA GÜNDEM *** Koalisyon tartışması büyüyor

20 Temmuz 2015 Pazartesi
Aydınlık / Ankara

Koalisyon tartışması büyüyor

Parti yönetiminin AKP ile koalisyon kurma eğilimini giderek belirginleştirmesi, CHP içinde bu konuda başlayan tartışmayı daha da körükledi. AKP ile koalisyona karşı çıkanların önemli bir bölümü sessizce sürecin tamamlanmasını yeğlerken, bazı isimler AKP ile koalisyona açıktan tavır koyuyor.

CHP’nin son kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olan Muharrem İnce bir gazeteye verdiği röportajla AKP-CHP koalisyonuna karşı açıktan tavır koyan isimler arasında yerini aldı. Röportajında, DYP-SHP koalisyonu döneminde SHP’de siyaset yaptığını hatırlatan İnce şu görüşleri dile getirdi:

“SHP’nin o koalisyonda nasıl ezildiğini, bakanların nasıl madara edildiklerini unuttu arkadaşlar. Partimizdeki bazı arkadaşların bu koalisyona çok istekli görünmeleri zaten bizim elimizi zayıflattı. Bunu hiç doğru bulmuyorum. Sadece ben değil, sokaktaki bakkalın, manavın, profesörün fikri de böyle. Hatta AKP’liler de böyle düşünüyor.

Meclis’te yanıma gelip; ‘Sizinkiler ne meraklı bizimle hükümet kurmaya’ diyen AKP’li vekiller var! 13 yıllık bir hesap var ortada. Ne olacak bunlar?”

7 Haziran’da liste dışı kalan CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da daha önce yaptığı açıklamada, CHP ile AKP’yi ‘cumhuriyeti kuran parti’ ve ‘yıkmaya çalışan parti’ olarak tanımlamış ve bu iki partinin asla yanyana gelemeyeceğini savunmuştu. Ülkeye büyük zararlar veren AKP ile yapılacak bir koalisyonun CHP’ye de zarar vereceğini kaydeden Oran “CHP-AKP koalisyonu ihtimalinin zorlanması; CHP açısından ikinci bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası olur! CHP’nin böyle bir koalisyonu aklından bile geçirmemesi lazım” demişti.

İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner de yazarlığını yaptığı gazetedeki köşesinde bayram öncesinde, ‘Büyük Koalisyona Reddiye’ başlıklı yazı dizisine başladı. Cihaner, 16 Temmuz’daki son yazısının altına, bu konuda yazmaya devam edeceği notunu da düştü.

http://www.aydinlikgazete.com/politika/koalisyon-tartismasi-buyuyor-h74131.html

This entry was posted in Politika ve Gundem, SİYASİ PARTİLER, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *