BİLAL ERDOĞAN’IN GEMİLERİNE RÜZGAR HEP MELTEM ESİYOR ! * Bilal Erdoğan’ın 3. gemiciğini de Mansimov kiraladı

Esin Gedik
19 Temmuz 2015
Yurt

Bilal Erdoğan’ın 3. gemiciğini de Mansimov kiraladı

BMZ Group Denizcilik, son yılların gözde şirketlerinden. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın elini atıp da parlatmadığı iş var mı? BMZ’nin açılımı ortaklarının isimlerinin baş harflerinden oluşuyor, çok yaratıcı olduğunu kabul etmeliyiz… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in ortak olduğu BMZ Group Denizcilik, art arda denize yeni gemilerini pardon ‘gemiciklerini’ indiriyor.

Aslında o kadar güzel hatta tıkır tıkır işleyen bir sistem kurulmuş ki, herhangi bir iş deneyimi olmayan biri bile tek bir hata yapmadan BMZ’yi yönetebilir.

Ermeni düşmanlığıyla tanınan Azeri işadamı Mübariz Mansimov işin kilit noktası. Mansimov, deniz nakliyatı alanında faaliyet gösteren Palmali Group’un sahibi. Mansimov, İstanbul’a açtığı Edition Oteli’nin yanı sıra Bodrum’daki Palmarin marinası da işletiyor. Bazı işadamlarıyla birlikte Kasımpaşaspor’un da yönetimine girmişti. Palmali Group, gemileri üretmek üzere Türkiye’de tersaneyle anlaşma yapıyor, gemilerin yapımı için bir bankadan kredi alıyor. Sonra bu gemileri, daha üretimi bitmeden BMZ Group’a satıyor yani Bilal Erdoğan’ın şirketine… Gemileri yapan tersanenin de Erdoğan ailesine yakın bir isim olduğunu bir not olarak ekleyelim.

Gemilerin yapımı bitiyor, Bilal ve ortakları gemiyi teslim alıyor ardından Malta’ya götürüp Malta bayrağını takıyor ve 10 yıllığına Palmali Group’a kiralıyor. BMZ Group, ne bir risk alıyor ne kredi borcu ödüyor ne de bu gemilerini işletmek için herhangi bir operasyona gerek duyuyor. Belki bu çarkın içindekiler “ne var bunda? Herşey yasal diyebilir” ama ortada büyük bir ayıp, siyasetin ve iş dünyasının etik kurallarına uymayan bir düzen var. Sektörün diğer oyuncularının uğradığı haksız rekabet de cabası…

BMZ Group Mart 2015 tarihinde 18 milyon dolara Türkter Tersanesi’ne inşa ettirdiği Türk bayraklı M/T Mecid Aslanov isimli nehir tankerini Malta’da kurulu sahibi Palmali Group olan Oil Transportation & Shipping’e devretmişti. İkinci devir ise bu ay yaşandı. Denizhaber.com sitesi, devir işlemlerine ait tüm resmi evrakları yayımladı.

Yine Türkter Tersanesi tarafından inşaa edilen 7 bin 150 DWT taşıma kapasitesine sahip M/T Poet Qabil isimli yeni armada sınıfı tanker, Oil Transportation & Shipping’e devredildi. Denizhaber.com’da yer alan bilgiye göre Palmali Denizcilik tarafından Albaraka Türk Bankası’ndan sağlanan yeni inşa gemi kredisi ile Türkter Tersanesi ve Yardımcı Tersanesi’nde inşa edilen 5 tankerden 3’üncüsü olan M/T Poet Qabil, 7 Nisan 2015 tarihinde Türk bayrağı çekilerek BMZ Group Denizcilik ve İnşaat A.Ş’nin üzerine kaydedildi. Gemi, 1 Temmuz 2015 tarihinde 10 yıllığına devredildi. Yapımı süren gemiler de bittikçe yine aynı işleme tabi tutularak Palmali Group’a kiralanacak.

Mansimov’un sesi çıkmıyor

İşin başka bir ilginç yanı daha var. Kısa bir süre önce Palmali Group’un BMZ’ye kendi filosundaki bir gemiyi sattığına dair haberler çıkmıştı. Mübariz Mansimov, Hürriyet gazetesine açıklama yapıp böyle bir satışın olmadığını, devletle iş yapmadığını, kendisini ve grubunu karalamak isteyenlerin olduğunu söylemişti. Böyle bir satış söz konusu olmayabilir ancak ortada BMZ Group ile mide bulandıran bir ‘al gülüm ver gülüm’ durumu var. Mansimov neden çıkıp bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıyor, kendisi ve şirketi hakkında oluşan bu olumsuz imajı temizlemeye çalışmıyor bilinmez. Suskunluğunu korudukça bu kıyağı karşısında bazı ayrıcılıklar elde ettiği konusundaki kanıyı da kabul etmiş sayılıyor…

http://www.yurtgazetesi.com.tr/bilal-erdoganin-3-gemicigini-de-mansimov-kiraladi-makale,10571.html

This entry was posted in DENİZ VE DENİZCİLİK, Gundem, Haber, YANDAŞ - ÇIKARCI - YAĞCILAR, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *