Devlet sırları çalınmış! *** “Genelkurmay’ın ‘devlet sırrı’ diye nitelediği 1.5 terabaytlık belge içeren harddisklerin imajlarının kimler tarafından alındığıyla ilgili tutanakların bulunamadığı” belirtildi”

Mart 12, 2015
Sözcü
Devlet sırları çalınmış!

Bülent Arınç’a suikast planı kumpas çıktı. Kumpasın nedeni ise yıllar sonra anlaşıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Bülent Arınç’a suikast davasına yönelik verdiği takipsizlik kararında “Genelkurmay’ın ‘devlet sırrı’ diye nitelediği 1.5 terabaytlık belge içeren harddisklerin imajlarının kimler tarafından alındığıyla ilgili tutanakların bulunamadığı” belirtildi. Yani devlet sırlarının Bülent Arınç soruşturması bahanesiyle çalındığı ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiası ile başlatılan “kozmik oda” soruşturmasında verdiği takipsizlik kararında flaş ayrıntılar yer aldı. Milliyet’in haberine göre; takipsizlik kararında Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki kozmik odada yapılan aramada el konulan ve Genelkurmay’ın “devlet sırrı niteliğinde” olduğunu belirttiği 1.5 terabaytlık belgeleri içeren hard DİSKlerin “bilirkişilere teslimi sırasında imajlarının alınması ve bu imaj alma işleminin kimler tarafından yapıldığı ile ilgili tutanak bulunmadığı” belirtildi.

İŞGAL ALTINDAYKEN UYGULANACAK PLANLAR VARDI!

Takipsizlik kararında ayrıca 125 milyon word sayfasına denk gelen bir içeriğe sahip kozmik belgelerin bazı başlıklarına da yer verildi. Buna göre Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndan alınan belgeler “Vali ve Belediye Başkanları, siyah personel, yeşil personel, turuncu personel, beyaz personel, yardımcı kuvvet olarak gösterilen çizelge, koruculardan faydalanma, halk, oy tabanındaki hareketlilik, partiler sistemi, tarikatlar, azınlıklar, yeni kurulması gereken gerilla birlikleri, grup ve bireysel gayri nizami harple ilgili yönergeler, rektörler” gibi başlıklarla tasniflendi.

İHBAR DA SAHTEYMİŞ!

Kozmik belgeleri içeren hard disklerin Genelkurmay Başkanlığı’na iade edildiği belirtilen takipsizlik kararında, soruşturmayı başlatan telefon ihbarının da sahte olduğu, ihbar tutanağında belirtilen saatte herhangi bir telefon görüşmesi yapılmadığı, tutanağı tutan polis hakkında da soruşturma açıldığı kaydedildi.

Kararda, Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki 11 ve 16 numaralı iki kozmik odada arama yapan Hakim Kadir Kayan’ın tuttuğu tutanak da yer aldı. Bu tutanağın soruşturma savcısı Mustafa Bilgili’ye de gönderildiği kaydedilen kararda, içeriği itibariyle “devlet sırrı” kapsamında olan bilgi ve belgelere de yer verildi. Kararda, şöyle denildi:

“İnceleme yapılan odalarda bulunan bilgisayar, sabit disk ve CD’lerin imajları 1.5 terabaytlık sabit disklere alınmış, soruşturmanın genişletilmesi halinde başvurulacak bir kaynak olan, alınan bilgilerin kontrol edilmesi veya mahkeme heyetince tekrar incelenmesi gibi ihtiyaçlara binaen adli delil olarak kontrol ve muhafazası gereken 1.5 terabaytlık sabit disklerden bir adedi mühürlenerek açılmadan muhafaza edilmesi için kurum yetkilileri Tümgeneral S.K. ve Albay N.D.’ya teslim edilmiştir.

Adli delil olan ve 1.5 terabaytlık sabit diske alınan ikinci imaj ise soruşturma konusu mahal dışında muhafaza edilmesi gerektiğinden mühürlenerek, hiçbir suretle yetkili hakim veya mahkeme kararı olmaksızın açılmamak, ihtiyaç olduğunda mahkeme heyetinin incelemesine sunmak, soruşturma konusunda dava açılmadığı takdirde ilgili kuruma teslim ve iade etmek şartıyla CMK’nun 250. maddesi ile Yetkili Başsavcı Vekilliği adli emanetine alınması için Cumhuriyet Savcısına teslimine karar verilmiş, ancak fiilen müsaade edilmemesi üzerine Tümgeneral S.K. ve Albay N.D.’ya tevdi edilmiştir.”

İşte belgelerinin başlıkları

Kararda, Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı binasında 18 Eylül 2013’te yapılan aramalarda, Seferberlik Bölge Başkanlığı sorumluluk bölgesi, vali ve belediye başkanlarının isimlerinin yer aldığı belge ve kayıtlar, “siyah personel, yeşil personel, turuncu personel, beyaz personel, yardımcı kuvvet olarak gösterilen çizelge, koruculardan faydalanma, halk, oy tabanındaki hareketlilik, partiler sistemi, tarikatlar, azınlıklar, yeni kurulması gereken gerilla birlikleri, grup ve bireysel gayri nizami harple ilgili yönergeler, rektörlerle ilgili gizli dokümanlara fotokopileri alınmak suretiyle el konulduğu” belirtildi.

125 MİLYON SAYFA SÖZ KONUSU!

Halen bilişim sistemlerinde kullanılan yazılımlarda genel olarak 1 megabayt büyüklüğündeki bir alana word programı kullanılarak hazırlanan yaklaşık 80 sayfa yazıyı sığdırmak mümkün. Buna göre, 1 gigabayt’lık alana yaklaşık 82 bin sayfalık doküman sığıyor. 1 terabayt ise 1024 gigabayt ediyor. Buna göre 1024 gigabayt’lık (1 terabayt) alana da yaklaşık 83 milyon sayfalık veri sığabiliyor. Kozmik odadaki belgelerin 1.5 terabayt tuttuğu göz önüne alındığında ise, yaklaşık 125 milyon sayfalık belgeye el konulduğu anlaşılıyor.

 

This entry was posted in ERGENEKON - BALYOZ, HUKUK-YARGI-ADALET, İSTİHBARAT KURUMLARI, TSK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *