BAŞBAKANIN KABATAŞ YALANI BİR YAŞINA GİRDİ

cumhuriyet.com.tr
11 Haziran 2014 Çarşamba

Büyük yalanın yıldönümü

Gezi direnişi sırasında ‘Kabataş’ta üstleri çıplak, deri pantolonlu, elleri eldivenli bir grup erkek üzerime işedi. Arabadaki bebeğimi düşürdü’ yalanının ortaya çıkışı tam bir yıl önce bugündü.

İddia, Gezi sürecinde gündemin bir numaralı maddesi oldu. Öyle ki Başbakan Erdoğan her yerde ‘bir yakınımın gelini’ diye söze başlıyor ve görüntüler elimizde yakında yayınlayacağız diye sözler veriyordu.

Başbakan Gezi olayları sırasında her fırsatta “Camide içki içtiler” ve “Türbanlı bacımı dövdüler, bebeğin sürüklediler, üzerine işediler” yalanını söylüyordu. Her iki olayın da görüntüleri olduğunu söyleyen Başbakan, böyle bir görüntünün olmadığı, bu iddiaların yalan olduğu görüntülerle ortaya çıkmasına rağmen yalan söylemeye devam etti.

Her meydanda yüksek perdeden anlatılan fantezi Gezi nefretini beslemek için tutunacak dal oldu.

‘Kabataş’ için kim ne demişti?

İddiaların sahibi olan kadın ilk röportajı Star Gazetesi’nden Elif Çakır yapmıştı. Görüntüleri kendisinin de izlediğini iddia eden Çakır yaşanan saldırıyı doğrulamıştı.

Kamuoyu Başbakan’ın yakını olan bu kadını merak ediyordu. Gazeteci Balçiçek İlter O kadınla söyleşi yapmış, morlukları da gördüm demiş ve bu iddianın yalan olduğunu savunanlara sert çıkmıştı.

İsmet Berkan ise olayı başka bir boyuta taşımış ‘Bu acı öykünün mobese görüntüleri var’, ben izledim” demişti.

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, Habertürk gazetesi yazarı Nihal Bengisu Karaca ve Milliyet gazetesi yazarı Nagehan Alçı da, dayak ve taciz iddialarını sıklıkla kamuoyu gündemine taşıyarak, iddiaların arakasında duran isimlerdi. Karaca o görüntülerin ortaya çıkmasından sonra ‘Kadının beyanı esas’ diye kendini savundu.

Belediye Başkanı’nın gelini

Kamuoyunun merak ettiği kadının kimliği de aylar sonra ortaya çıktı. O kişi AKP Behçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’ydu.

Ve görüntüler ortaya çıktı

Zehra Develioğlu’nun saldırıya uğradığını söylediği görüntüler Kanal D Haber’de yayınlandı. Görüntülerde Develioğlu saat 19.42’de güvenlik kamerasının görüş açısına giriyordu. Genç kadın bebek arabasıyla Kabataş tramvay durağının karşısındaki kaldırıma geçiyor ve eşini bekliyordu. Yanından 8-10 kişilik bir grup geçiyor ve çevrede de olağandışı hiç bir hareketlilik gözlenmiyordu. Saat 19.48’de 10-15 kişilik başka bir grup geliyor ve Develioğlu’nun yanından geçip gidiyordu. Çevrede yine bir olağanüstülük gözlenmiyordu.

This entry was posted in DEMOKRASİ-ÖZGÜRLÜK, Gundem, HAYATIN İÇİNDEN, SİYASİ TARİH. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *