Erdoğan ve ailesinin vakfı mercek altında

Erdoğan ve ailesinin vakfı mercek altında

Dev rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının Başbakan Erdoğan ve ailesine de uzandığı öne sürüldü dedik… İşte o yolsuzluk iddialarından biri de Başbakan Erdoğan’ın ailesinin vakfı TÜRGEV için ayrı bir başlık açıldı. Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın nüfuzlarını kullanarak çözdükleri işler karşılığında TÜRGEV üzerinden rüşvet aldığı belirtiliyor.

25 Aralık 2013 Çarşamba

Dev rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında Erdoğan ailesinin vakfı olarak bilinen TÜRGEV’in isminin karıştığı yolsuzlukların özel bir başlıkta incelendiği öne sürüldü.Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın nüfuzlarını kullanarak çözdüğü işler karşılığında TÜRGEV üzerinden rüşvet aldıkları iddia ediliyor.

Ulusal Kanal; Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve damadı Serhat Albayrak’ın kurucusu olduğu TÜRGEV’in karıştığı iddia edilen yolsuzlukların listesine ulaştı.

İşte soruşturma dosyasına girdiği iddia edilen TÜRGEV yolsuzlukları…

– Kamuya ait arazilerin TÜRGEV’e usulsüzlük ve yolsuzlukla devredilmesi. Yaşanan sorunların Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın nüfuzları kullanılarak çözülmesi.

– Ali Ağaoğlunun imar ve ruhsat sıkıntılarının çözülmesi karşılığında rüşvet olarak 20 Dönüm arazisini TÜRGEV’e bağışlaması.

– İGDAŞ’a ait arazinin TÜRGEV’e usulsüz yapılarak devredilmesi.

– Milli Eğitim Vakfının Şehzadebaşı’nda Türgev’e devrettiği arazide Otel yapılmak istenmesi üzerine, araziye sınır özel arazinin tehditle satın alınmak istenmesi,

– Altunizade’de hazineye ait bir araziye talip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın talebi geri çektirilerek arazinin TÜRGEV’e devredilmesi.

– Millet caddesindeki 17 dönümlük İETT garajı arazisinin TÜRGEV’e devredilmesi girişimi.

– Hayırlı Vakfı’na ait 27 dönümlük araziye imar alınmasına karşılığında TÜRGEV’in araziye % 50 ortak edilmesi.

– Üsküdar Ünalan Mahallesi’ndeki bir arazinin başka birine devrinin Bilal Erdoğan tarafından engellenerek Osman Bozkurt’a devrinin sağlanması.

– Özel şirketlerin TÜRGEV adına yapılan inşa ve tadilat işlemleri için ücret talep etmemesi.

Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr
http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/erdogan-ve-ailesinin-vakfi-mercek-altinda-h19964.html

This entry was posted in SİYASİ TARİH, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *