AKP Reyhanlı’yı önceden biliyormuş ; İşte belgeler:

AKP Reyhanlı’yı önceden biliyormuş
İşte belgeler:

Reyhanlı’da gerçekleşen patlamadan sonra bir dizi yalana sarılan AKP hükümetinin foyası, Redhack’in yayınladığı belgelerle tamamen döküldü. Redhack’in ulaştığı Jandarma yazışmalarına göre, 25 Nisan’dan itibaren El Kaidecilerin bombalı araç saldırısı yapacakları biliniyor ancak hiçbir önlem alınmıyor.

Redhack tarafından yayınlanan Jandarma yazışmaları, onlarca yurttaşın hayatını kaybettiği Reyhanlı patlamasıyla ilgili olarak AKP’nin başvurduğu yalanları bitirdi. Şimdiye kadar patlamanın sorumlusu olarak Suriye yönetimini suçlayan AKP’nin, Redhack’in ulaştığı belgelerde göz göre göre gelen patlamaya karşı hiçbir önlem almadığı görülüyor.


Jandarma İstihbarat yazışmalarında, 25 Nisan tarihinden itibaren Suriye’nin muhaliflerin kontrolündeki Rakka şehrinde, El Nusra üyelerince bomba yüklenmiş araçların bulunduğu, bu araçların Suriye yönetimi tarafından arandığı ve söz konusu araçların Türkiye’ye yönelik bir saldırıda kullanılacağı bilgisi bulunuyor.

Ancak istihbarat raporlarının açık bir şekilde göstermesine rağmen, AKP hükümetinin saldırıların önlenmesi amacıyla tek bir adım dahi atmadığı görülüyor.Redhack’in yayınladığı belgelerden sonra ise, AKP’nin Reyhanlı hakkındaki yalanları açıkça ortaya çıkmış oluyor. Saldırının faili olarak Suriye yönetimini, hatta Hatay’daki alevi yurttaşları karalayan AKP, görüldüğü kadarıyla bilgisine sahip olduğu saldırıyı önlemeyerek halka karşı büyük bir provokasyonun ve suçun sorumlusu oluyor. *1* (soL – Haber Merkezi)

Redhack’in dun yayimladigi belgeler, AKP’nin Reyhanli’ya donuk saldiriyi onceden bildigini ortaya koydu. Medya AKP ve polis yalanlarini manset yaparken, bu belgeler karsisinda susmayi gorev bildi.

AKP’nin medya uzerinde nasil bir hakimiyet kurdugu bir kez daha ortaya cikti. Reyhanli’da yasanan saldirinin hemen ardindan once MIT ardindan AKP kurmaylari sonrasinda ise polis senaryolarini ust uste manset yapan, ustelik her biri digerini yalanlayan bu senaryolari mansetlerine tasirken gazetecilik adina en ufak bir sIkinti duymayan kurumlar yine sasirtmadi.

Ana akim ve yandas basin olarak tasnif edilen gazeteler bugunku mansetlerinde “El Muhaberat”, “Rakka’dan Esad’in gonderdigi bombali araclar”, “Lazkiye’den deniz yoluyla gelen bombalar”, “Kesilen horozlar” gibi mansetler atamazken, Redhack’in yayinladigi belgeye de sayfalarinda yer veremedi.

Iste yandaslarin gazete mansetleri:

Hurriyet: Sinir Kapisi

Milliyet: Diyarbakir’a 20 yil aradan sonra cop konteyneri- Geri Donusum

Sabah: Jolie Cesareti

Star: BCG’yi darbe icin kurdular

Vatan: Kozmik operasyon (Redhack bombasi basligiyla ilk sayfada bir haber bulunuyor)

Zaman: 28 Subat’in ilk iddianamesi mahkemede, sorusturma suruyor

Radikal: Turkcell kilitlendi

Haberturk: Siddet artik geri gelmez

Vatan gazetesi disindaki diger gazeteler konuyu manset sayfasindan goremezken, gazete mansetlerini magazin ve mac haberlerine ayirmayi tercih etti.

Belgeyi mansetten gorenler

Redhack’in yayinladigi bu onemli belge bazi gazeteler tarafindan ise mansete cekildi.

soL:

“Hadi Anlat Bakalim” manseti ile cikan soL gazetesi Reyhanli konusunda onlarca yalan aciklama yapan Davutoglu’na Redhack’in yayinladigi belgeleri sordu. soL, El Nusra’nin Suriye’deki benzer saldirilarina da dikkat cekti.

Yurt:

“Hukumete sucustu” manseti ile cikan gazete belgelerin hukumeti yalanladigini vurguladi.

Cumhuriyet:

“Belge bombasi” surmanseti ile cikan gazete El Nusra iddiasina dikkat cekti.

Evrensel:

“Bomba gecen hani” mansetiyle olayi duyurdu.

Aydinlik:

“Reyhanli bombalari El Nusra’nin” manseti atan gazete jandarmanin El Nusra’nin saldirisini hukumete onceden bildirdigini yazdi.

Birgun:

Redhack’in yayinladigi belgeyi manset sayfasinda tek cumle ile duyurdu.

Bugun susanlar dun ne yaziyordu?

Reyhanli’da yurttaslarimizin hayatlarini kaybettigi saldirinin ardindan medyanin buyuk kesimi AKP ne diyorsa hic sorgulamadan yazmayi gorev bilmisti. Saldirinin hemen ardindan yandaslarin tamami “El Muhaberat” demis yine sadece muhalif basin AKP’nin rolune dikkat cekmisti.

Vatan gazetesi olayin ardindan “ESAD’IN KATILLERI” mansetini atarken yandaslikta ilk sirayi almaya calismisti.

Zaman gazetesi “REYHANLI’DA AGIR TAHRIK” seklinde bir manset atarken, saldirinin El Muhaberat baglantili oldugunu iddia etmisti.

Benzer sekilde Hurriyet, Star, Radikal, Sabah ve Aksam gazeteleri de ayni sekilde “hukumet ne diyorsa o” demisti.

Gazetelerin asil skandali ise saldiridan 3 gun sonra gelmisti. Yandaslarin tek haber kaynagi olan polis raporlari neredeyse tum gazetelerin “ozel haberi” olmus, Turkiye’de basin adina buyuk bir utanc sergilenmisti.

(soL – Haber Merkezi)http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/iste-belgeler-akp-reyhanliyi-onceden-biliyormus-haberi-73430

This entry was posted in Bölücü KÜRTÇÜLÜK, DEVRİM VE KARŞI DEVRİMLER, EMPERYALİZM, İSTİHBARAT KURUMLARI, ORTADOĞU ÜLKELERİ, PKK TERÖRÜ, Politika ve Gundem, TERÖR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *