HAYIRSIZ TORUN DEDEDEN KALAN TÜM MALLARI SATTI…TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ELDE KALAN SON EKONOMİK DEĞERLERİ, ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ERDOĞAN TARAFINDAN “İPOTEK MASASINA” KONDU MU?

Gözde devlet kurumları
Condrad Otel’de Katarlılara tanıtıma çıktı

Yeniçağ * 7 Aralık 2021 Salı


Gazeteci Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından flaş bir açıklamada bulundu. AKP hükümetinin Katar ile ilişkileri tartışma konusuyken Gazeteci Barış Yarkadaş’dan flaş bir açıklama geldi. Yarkadaş, ülkede Katar’a satılan birçok mal halihazırda varken Türkiye’de satılabilecek yerlerin gösterildiği yeni bir toplantıyı haber verdi.

Barış Yarkadaş, bu toplantının sponsorunun THY olduğunu vurgulayarak, “İSTANBUL CONRAD Otel’de Katar’dan gelen kamu ve özel sektör temsilcilerine Türkiye’de satılabilecek mal varlıklarını gösteren bir brifing verildi bugün. Toplantı 4 saat sürdü. Toplantının sponsoru ise THY… AKP hükümetinin görevlendirdiği yetkililer mallarımızı tek tek anlattı” şeklinde sosyal medya adresinden bir paylaşımda bulundu.

İşte o paylaşım:

Katar Prensi doların çıkmasıyla gerçek niyetlerini açıklayınca
Barış Yarkadaş da Katar’ın Türkiye’yi yağma planını açıkladı

Katar’ın Türkiye’ye maddi yardımda bulunacağı iddiaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahma Es-Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini söyledi. CHP eski vekili Barış Yarkadaş’ın konuyla ilgili “Yağmalayacağız diyor” yorumu dikkat çekti.

Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan’ın ziyaretiyle ilgili geçen hafta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “BAE’nin bazı şirketleri satın almak için geldiği konuşuluyor. Buradan BAE’nin veliaht prensine ve Erdoğan’a söylüyorum: Ordunun ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN’ına el koyup satarsanız fitil fitil burnunuzdan getiririm“ konuşmasında dile getirdiği iddialar tartışılmaya devam ediyor.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahma Es-Sani bugünkü konuşmasında Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının büyük ve olumlu olduğunu iddia ederek “Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi.

Doha’da mevkidaşı ile birlikte yapılan basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, bir gazetecinin Türkiye ekonomisine ilişkinin sorduğu söz konusu soruya katılmadığını ifade etti.

‘Türk Lirası’nın değer kaybı bir realitedir’

Gazetecinin çok karamsar bir tablo çizdiği vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Uluslararası kuruluşlar da bu büyümeleri güncellediler. Sıkıntı kurdaki dalgalanma. Türk Lirası’nın değer kaybı bir realitedir. Ancak tedbirler alınıyor” diye konuştu. Türkiye’nin Katar’dan finansal destek aramadığını aktaran Çavuşoğlu şöyle devam etti:

“Biz bugün Katar’a spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil; ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik.” Konuya kişisel twitter adresinden paylaşımda bulunan Barış Yarkadaş “Yağmalayacağız diyor” yorumu dikkat çekti. Yorum çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı.

Barış Yarkadaş BAE’nin Türkiye’ye vereceği çerez parasını açıkladı
Gazeteci Barış Yarkadaş’ın, BAE Prensinin Türkiye ziyareti ve yapılan anlaşmalarla ile ilgili paylaşımı sosyal medyada gündem oldu…

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’ye geldi.Görüşmenin ardından Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında enerji, çevre, finans ve ticaret alanlarında 10 anlaşma imzalandı.

BAE’nin Türkiye için 10 milyar dolar tutarında fon ayırdığı belirtildi.

“128 milyar doları bile bir haftada erittiler”

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın konuyla ilgili paylaşımı sosyal medyada gündem oldu. AKP için gelen 10 milyar doların ‘çekirdek parası’ olduğunu belirten ve çok tartışılan Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolarını hatırlatan Yarkadaş paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“BAE, Türkiye için 10 milyar dolar tutarında fon ayırmış… AKP için 10 milyar dolar, çekirdek parasıdır. Malum; 128 milyar doları bile bir haftada eritmişlerdi. 10 milyar dolar gelmeden buhar olur.

Türk Lirası’nın değerini düşür; doları ve euroyu yükselt, Türkiye’yi ucuz iş gücü cehennemine çevir. Türkiye’nin birikimlerini de yabancılara üç otuz paraya peşkeş çek… Bu yağmayı eleştirenleri de ‘Mandacı’ ilan et, işin içinden sıyrıl… Mandacının kim olduğu görülüyor!” ifadelerini kullandı…


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/slovakyada-3-doz-asi-yaptiranlara-para-verilecek-491578h.htm

This entry was posted in Ekonomi, İHANET VE YABANCI YANDAŞLAR, ÖZELLEŞTİRMELER, YOLSUZLUKLAR, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *