HER YERDEN MÜLKÜ ÇIKIYOR * YAN ARSALARI TOPLA * DÜNÜR ÇATALCA’YI KAPATMIŞ

Şubat 28, 2014
Sözcü

Masraftan kaçma, yan arsaları topla!

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ‘para sıfırlama’ operasyonunu internete sızdırmasıyla ünlenen ‘Başçalan’ hesabı bugün bir ses kaydı daha yayımladı.

26 Ocak’ta SÖZCÜ’nün manşetine taşıdığı Çatalca’nın Kabakça köyündeki villalarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu iddia edilen kişinin dünürü Osman Ketenci ile telefon görüşmelerinde Erdoğan’ın ‘jeneratör hassasiyeti’ ve villaların etrafındaki arsaları almak istemesi konusundaki ısrarı dikkat çekiyor.

‘PİYASA YÜKSELMESİN’
3 ayrı telefon görüşmesinin bulunduğu ses kaydının ilk görüşmesinde dünürü Osman Ketenci’ye yan arsaların durumunu soran Erdoğan, Ketenci’den konuyu takip ettiklerini ve piyasasının yükselmemesi için sormadıkları cevabını alıyor. Bu cevap üzerine Erdoğan, işlemin hızlandırılması talimatını veriyor.

PİYASA YÜKSELDİ
2′nci görüşmede villalara yapılan işlemleri anlatan Ketenci’ye Erdoğan jeneratörün olup olmadığını soruyor. Olmadığı cevabını alınca ise jeneratörün ‘olmazsa olmaz’ olduğunu belirtiyor ve bir an önce alınması talimatını veriyor. Jeneratörlerin alımının ise ‘Cemil’den olacağını söylüyor.

Cemil adlı bu kişinin ise Aksa Jeneratör’ün ve Kazancı Holding’in patronu Şaban Cemil Kazancı olduğu tahmin ediliyor.Başbakan’ın telefonda konuşmasını yanında bulunan oğlu Bilal Erdoğan bölüyor ve yan arsalarla ilgili bilgi alması için uyarıyor.Ketenci’ye yan arsaların durumunu soran Erdoğan, yan tarafın fiyatının yükseldiği cevabını alıyor.300 bin lira fiyatla satışa çıkan 5300 metrekarelik yerin 500 bin liraya çıktığını duyan Erdoğan’ın ‘bayağı yükselmiş’ demesi dikkat çekiyor.

MASRAFTAN KAÇMA BİLAL
3′üncü görüşmede ise Başbakan Erdoğan, Osman Ketenci ve Abdülkadir Kart ile Çatalca’ya gittiğini belirten oğlu Bilal Erdoğan ile görüşüyor.Mutfak, parke, boya gibi konuları halledeceğini ve büyük masrafa girmeyeceğini söyleyen Bilal Erdoğan’a Başbakan Erdoğan’ın ‘Mimarın önünü kesme, baksın etsin’ diyerek masraftan kaçınmaması gerektiği söylemesi, asıl önemli olanın süre olduğunu söylediği duyuluyor.

Ocak 26, 2014
Sözcü

Tayyip’in her yerden mülkü çıkıyor

Erdoğan’ın İzmir’de gizli villası olduğu iddiasının yarattığı şok dinmeden, İstanbul’da 55 dönümlük çiftliği olduğu ileri sürüldüErdoğan ve ailesiyle ilgili yeni kayıtlar internete düştü. Yandaş iki gazete ise Gülen için yaptırıldığı iddia edilen villaları manşet yaptı.

AKP ile Gü­len Ce­ma­ati sa­va­şın­da­ki kir­li ça­ma­şır­lar bir bir or­ta­ya dö­kü­lü­yor. Bir ta­raf­ta in­ter­net üze­rin­den Tay­yip Er­do­ğan ve ai­le­siy­le il­gi­li bil­gi­ler sız­dı­rı­lı­yor di­ğer ta­raf­ta yan­daş med­ya­da Fet­hul­lah Gü­len için An­ka­ra ve Bur­sa­’da yap­tı­rıl­dı­ğı id­di­a edi­len vil­la­la­rın fo­toğ­raf­la­rı ya­yım­la­nı­yor.

Değeri 55 milyon lira

Üç gün ön­ce Baş­ba­kan Er­do­ğa­n’­ın “İz­mir Ur­la­’da iki vil­la al­dı­ğı­” id­di­asıy­la il­gi­li 6 ses kaydı in­ter­ne­te sız­mış­tı. Ön­ce­ki gün de twit­ter he­sa­bı üze­rin­den ka­mu­oyu­na su­nu­lan fo­toğ­raf­la­rın, Er­do­ğan ai­le­si­ne ait Ça­tal­ca­’da­ki bir çift­lik ol­du­ğu id­di­a edil­di. Bir­den faz­la fo­toğ­ra­fın pay­la­şıl­dı­ğı twit­ter he­sa­bın­da, vil­la­la­rın Ka­nal İs­tan­bu­l’­un ge­çe­ce­ği Ça­tal­ca Ka­bak­ça­’da yer al­dı­ğı ve çift­li­ğin tüm iş­le­ri ile Baş­ba­ka­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğa­n’­ın ka­yın­pe­de­ri Os­man Ke­ten­ci­’nin il­gi­len­di­ği id­di­a edil­di. İn­ter­ne­te sı­zan bil­gi­le­re gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın kar­de­şi Mus­ta­fa Er­do­ğan ve oğ­lu Bi­lal Er­do­ğan da haf­ta son­la­rı­nı ba­zen bu çift­lik­te ge­çi­ri­yor­lar. Ya­yım­la­nan fo­toğ­raf­la­rın al­tın­da Er­do­ğa­n’­ın 2005 yı­lın­da “Ça­tal­ca ye­ni yer­le­şim ye­ri ola­ca­k” söz­le­ri­ne de yer ve­ril­miş. İn­ter­ne­te sı­zan id­di­aya gö­re, Baş­ba­ka­n’­ın Ça­tal­ca­’da, dü­nü­rü Os­man Ke­ten­ci­’nin üze­ri­ne dö­nüm­ler­ce ara­zi al­dı­ğı da ta­pu ka­yıt­la­rın­da yer alı­yor. Çift­li­ğin ta­pu de­ğe­ri­nin 1 mil­yon 690 bin li­ra, ger­çek de­ğe­ri­nin ise 55 mil­yon li­ra ol­du­ğu öne sü­rü­lü­yor. ­

Dü­nür tak­si­ciy­di

Ba­sı­na yan­sı­yan bil­gi­lere gö­re, Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın oğ­lu Bu­rak Er­do­ğan Ri­ze­li Os­man Ke­ten­ci­’nin kı­zı Es­ma Ke­ten­ci i­le 2001 yı­lın­da ev­len­di. Os­man Ke­ten­ci, Er­do­ğa­n’­la dü­nür ol­ma­dan ön­ce Ka­sım­pa­şa­’da Hu­zur Tak­si­’nin iş­let­me­ci­si ola­rak ta­nı­nı­yor­du. Ke­ten­ci da­ha son­ra da­ma­dıy­la bir­lik­te Tur­ku­az De­niz­ci-­li­k’i kur­du. 2006’da şir­ke­tin adı Bu­merz De­niz­ci­lik ola­rak de­ğiş­ti­ril­di.

Ur­la­’da 2 vil­la

Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, İz­mir Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı yi­ne in­ter­ne­te dü­şen id­di­alar ara­sın­day­dı. Er­do­ğan’ın ‘a­bi­’ di­ye hi­tap et­ti­ği bir işa­da­mıy­la ara­sın­da ger­çek­leş­ti­ği öne sü­rü­len te­le­fon ka­yıt­la­rın­da, işa­da­mı Baş­ba­ka­n’­dan, Ur­la­’nın Zey­ti­ne­li Kö­yü ya­kın­la­rın­da­ki ‘Bi­rin­ci de­re­ce SİT ala­nı­’ olan Ha­cı­lar Ko­yu­’nun imar du­ru­mu­nun ‘Ü­çün­cü de­re­ce­ye­’ dö­nüş­tü­rül­me­si için yar­dım is­temiyor

İşte Urla’daki o villalar

Er­do­ğan ve ai­le­si­nin, Ur­la­’da 2 vil­la al­dı­ğı in­ter­ne­te sı­zan id­di­alar ara­sın­day­dı. Bu­ra­da bi­ni­ci­lik için ça­lış­ma ala­nı da var. Baş­ba­kan, 23 Aralık 2013’te­ki Pa­kis­tan zi­ya­re­tin­de he­di­ye edi­len atı kı­zı Sü­mey­ye Er­do­ğan adı­na ka­bul et­miş­ti.

İşte Çatalca’daki o çiftlik

Ça­tal­ca­’da­ki ara­zi­le­rin top­lam 54489 met­re­ka­re ya­ni 55 fut­bol sa­ha­sı bü­yük­lü­ğün­de ol­du­ğu id­di­a edil­di. Çift­lik içe­ri­sin­de bir ahı­rın da yer aldığı öne sü­rül­dü. Başbakan, Çatalca için “İstanbul’un yeni yerleşim merkezi olacak” demişti. *2*

Şubat 3, 2014
Sözcü

Başbakan’ın dünürü Çatalca’yı kapatmış

Facebook Paylaş Tapuda, Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci’nin üzerine kayıtlı olan villaları, Başbakan ve ailesinin kullandığı iddia ediliyor .Osman Ketenci’nin İstanbul Çatalca’da 55 bin metrekarelik arazide 5 değil 10 villasının olduğu tapuda ortaya çıktı. Yöre halkı, ‘Köyü bitirdiler’ dedi.

SÖZCÜ geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan’ın dünürü Osman Ketenci’nin Çatalca Kabakça Köyü’nde yaptırdığı 5 villayı manşetine taşıdı. Erdoğan ve ailesi için yaptırıldığı iddia edilen villaların 5’ten fazla olduğu ortaya çıktı. Ketenci’nin, Kanal İstanbul, 3. köprü ve 3. havalimanı projeleri açıklandıktan sonra gözde haline gelen Çatalca’da 54 bin 489 metrekare arsası bulunuyor. Başbakan Erdoğan’ın armatör olan büyük oğlu Burak Erdoğan’ın kayınpederi Osman Ketenci’nin 5 villanın bulunduğu arsanın birkaç metre ötesinde 5 villanın daha sahibi olduğu tapu kayıtlarında tespit edildi. 54 bin 489 metrekare arazi içine 10 lüks villanın haricinde, tenis kortları, futbol sahası, havuzlar, müştemilat ve manej (At gezinti alanı) bulunuyor. Ketenci, Kabakça Köyü’nde ilk arsayı Başbakan’ın İETT’de futbol oynadığı yıllardan arkadaşı olan Bülent Azaklı’dan aldığı öğrenildi. Ketenci’nin, geçen yıl mart ayında 8 bin 150 metrekare olan 509 ve 8 bin 650 metrekare büyüklüğündeki 510 numaralı parsellerde bulunan lüks villalarda tadilat yapmak için belediyeye müracaat ettiği de anlaşıldı.

Damadıyla ortak

Osman Ketenci, Başbakan Erdoğan’ın dünürü olmadan önce Kasımpaşa’da sadece taksi işletmecisiydi. Şimdi ise damadı Burak Erdoğan’ın gemicilik şirketine ortak gözüküyor. Kabakça Köyü sakinleri yıllardır imar yasağı olduğu için bir çivi bile çakamazken lüks villaların yapıldığını gördükçe duruma isyan ediyor. Artan maliyetler yüzünden zorla hayvancılık ve tarımla uğraşan yöre halkı, babadan kalma arsalarını yok pahasına satıyor. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Çatalca’nın, İstanbul’un su ve oksijen deposu olduğunu söyleyen Kara, “Çılgın diye nitelendirilen projeler hassasiyetler göz önüne alınarak yapılmalıdır. Bölgede arsa fiyatları arttı. Vatandaşlara ‘Arsanızı satmayın’ diyorum” şeklinde konuştu. SÖZCÜ

Bize çivi çakmak yasak onlara villa yapmak serbest

Salih Dönmez (78) çiftçi: Köylünün çocukları büyümüş, evlenmiş, yeri var ev yapamıyor. Kümes yapacak çivi çaktırmazlar ama zengin villa yapıyor kimse ses çıkartmıyor. Kanun değiştiriyorlar. Köylü mecbur kalıyor evini arsasını satıyor.

Yüksel Gider (51) çiftçi: Hayvancılık yapmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. 30 hayvandan maliyetleri karşılamak için 20’sini satmak zorunda kaldım. Babadan kalma 30 dönüm arazi var satmamak için direniyorum ama nereye kadar?”

Mehmet Başa (64) emekli: Geçim zor, köylünün yaptığı işten başka bir kazancı olmayınca mecbur elindeki arsa ve tarlasını satmak zorunda kalıyor. Arsayı alan özel mülk olarak kapatıyor, telleri çekiyor. Köy bitiyor. Sonumuz iyi değil.

Nuri Uysal (80) emekli: Köylü kendi doğduğu büyüdüğü yerde kiracı durumuna düştü. Çatalca eskiden hayvancılık ve çiftçilikle anılırdı. Şimdi ise villa yapmak isteyenler gözünü dikti buralara. Köyümüz elden gidiyor.

Salim Uysal (80) emekli: Bu hükümet köyümüzü mahalle yaptı. Hem oy almak için hem de buraları imara açmak için yapıyorlar. Ekip biçmemizi istemiyorlar, ‘parasız kalın, arsanızı satın’ diyorlar. Çiftçiler artık perişan durumda.

Murat Karakaş (emlakçı): Kanal İstanbul ve 3. Köprü projelerinin bölgeye yapılacağı haberi geldikten sonra arsa fiyatları iki katına hatta bazı yerler 3-4 katına çıktı. İstanbul dışından da gelip arsa soruluyor. Köyümüz yakında elden gider. *3*

*1* http://sozcu.com.tr/2014/genel/masraftan-kacma-yan-arsalari-topla-464058/
*2* http://sozcu.com.tr/2014/gundem/tayyipin-yerden-mulku-cikiyor-447321/
*3* http://sozcu.com.tr/2014/gundem/basbakanin-dunuru-catalcayi-kapatmis-451110
/

This entry was posted in Gundem, SİYASİ PARTİLER, YOLSUZLUKLAR. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *