ANAYASAL HAKLAR VE DEMOKRASİYE HAPİS! * İKTİDARI VE EKONOMİYİ ELEŞTİRMEK SUÇ

AKP’yi ve Erdoğan’ı eleştiren yurttaşın tutuklanması Meclis gündeminde

cumhuriyet.com.tr /  11 Kasım 2020 Çarşamba,


Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanı ve iktidarı eleştiren herkes dava ve soruşturmalara maruz kalmaktadır. Sadece Cumhurbaşkanını eleştirdikleri için 100 binin üzerinde soruşturma ve 30 binin üzerinde kişiye dava açılmıştır.
İKİNCİ ELEŞTİRİ SONRASI TUTUKLAMA
Hüseyin Kaçmaz, İsmail Demirbaş’ın yaşadıklarını şu sözlerle özetledi:
“Yurttaşların her türlü eleştiri ve konuşmalarının hakaret kapsamına alındığı bu dönemde Antalya’da sokak röportajı sırasında ekonominin gidişatını ve iktidarı eleştiren İsmail Demirbaş adlı yurttaş da önce ev hapsine daha sonra ise tutuklanarak cezaevine konulmuştur.
“49 yaşındaki İsmail Demirbaş bir sokak röportajı sırasından ekonomi ve iktidarı eleştirince 24 Ekim’de evi basılmış ve gözaltına alınmıştır. Gözaltı işlemleri sonrasında ev hapsi kararı verilen yurttaş ikinci bir sokak röportajı sırasında tekrar iktidarı eleştirince gözaltına alınarak tutuklanmıştır.
“Anayasa’nın 26. maddesine göre herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.
“Anayasa’nın ilgili maddesi bu şekilde iken sırf iktidarın politikalarını eleştirdikleri için insanların haklarında davaların açılması ve tutuklanmaları Anayasa’nın ilgili maddesinin ihlal edildiğinin göstergesidir.”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akpyi-ve-erdogani-elestiren-yurttasin-tutuklanmasi-meclis-gundeminde-1790290
This entry was posted in FAŞİZM, HUKUK-YARGI-ADALET, YOZLAŞMA - AHLAKSIZLIK. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *